sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Lansare de carte la Biblioteca Județeană

  de Special Arad | 19 iulie 2023, 9:17 AM | Cultură

  2

  Evenimentul va alea loc în Grădina de lectură a Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” începând cu ora 13 în 11 august 2023, iar în caz de condiții meteo nefavorabile la Sala multimedia „Sabin Drăgoi” de la etajul I al clădirii B.J.A.
  Volumul este deja disponibil pentru împrumut la domiciliu, atât la sediul central, cât și la filialele B.J.A. din cartierele Micălaca, Aurel Vlaicu și Aradul Nou.

  Opera comună a istoricilor noștri bazată pe fapte dovedite oferă o lectură de referință pentru toți cei interesați de orașul Arad și de toate orașele noastre. În această lucrare sunt prezentate amănuntele contribuției predecesorilor noștri, contribuție care se întinde de-a lungul mai multor secole, la întemeierea și dezvoltarea orașului, detalii care au fost ignorate de alții și care sunt în sfârșit puse la locul lor .

  Capitolele cărții ne vorbesc despre formarea Aradului și despre procesul prin care acesta a evoluat de la o simplă așezare riverană Mureșului până la stadiul de oraș european modern. În același timp obținem o descriere fidelă a procesului de urbanizare prin care cetățenii responsabili și conducătorii orașului de atunci au creat imaginea Aradului de astăzi și au așezat fundamentele sale sociale și economice.

  Autorii introduc cititorul în atmosfera orașului nostru prezentându-i dezvoltarea sistemului instituțional condus de personalități care au definit dezvoltarea intelectuală și culturală a Aradului.

  Rodul muncii înaintașilor noștri, Aradul este un oraș cu caracter european, cu o moștenire culturală cu care se poate mândri orice arădean și a cărei păstrare si valorificare ar trebui să fie responsabilitatea comună a întregii comunități locale. Conștientizarea valorilor noastre poate oferi o bază pentru crearea acestui simț al responsabilității. Această carte poate aduce un serviciu valoros în acest proces și sperăm că vor fi mulți arădeni care o vor citi.
  Citiți în avanpremieră aici:
  https://www.arad.zone/blog-ar/-page/4

  Apariție editorială 2023
  “Aradul merge înainte!” Capitole din istoria orașului
  De la mijlocul secolului al XIX-lea până la începutul secolului XX
  Autori: Király András, Lehoczky Attila, Muntean Tibor, Puskel Péter, Ujj János
  Traducerea în limba română: Gabriel Roman
  ISBN 978-606-675-367-8

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.