sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  „reStart literar”, de Ziua Internațională a Cărții, la Bibliotecă

  de Special Arad | 11 aprilie 2023, 1:48 PM | Cultură

  0

  Joi, 20 aprilie 2023, începând cu ora 17:00, sub egida Consiliului Județean Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Centrul Cultural Județean Arad organizează „reStart literar… de Ziua Cărții, la Bibliotecă”, un eveniment cultural ce dorește să celebreze Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor: 23 aprilie.

  Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor este marcată în întreaga lume, recunoscându-se astfel importanța cărții și a lecturii – o legătură între trecut și viitor, o punte între generații și între culturi, iar prezentarea volumului „reStart 2022. Antologie de literatură tânără” (Editura Mirador, Arad), însoțită de participarea tinerilor autori ce vor citi din creațiile proprii, promovează dreptul și libertatea la lectură, încurajează și stimulează cititul, dorindu-și să atragă astfel pe cei interesați către instituțiile de cultură, spre bibliotecă, carte și lectură.

  „Astăzi, mai mult ca oricând, este esențial să citim. Este momentul să sărbătorim importanța lecturii în viața noastră, să încurajăm creșterea copiilor noștri ca viitori cititori, promovând dragostea față de carte pe tot parcursul vieții. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să iubim cartea. Să o apreciem la adevărata sa valoare ca instrument al culturii umane, de la începuturile sale și până în prezent. Astăzi, mai mult ca oricând, cinstim cartea și instituția culturală ce o adăpostește de la începuturile omenirii și până în zilele noastre: Biblioteca.

  Haideți să citim împreună la Bibliotecă, la Secția de Artă și Multimedia «Sabin Drăgoi», alături de Ioan Matiuț, editor al volumului «reStart 2022. Antologie de literatură tânără», alături de prof. Cristina Kuschausen, inspector școlar pentru limba și literatura română și preot Vlad-Sergiu Sandu. Haideți să citim împreună la Bibliotecă, unde veți găsi întotdeauna profesioniști care îți vor întinde o carte și te vor îndemna: «Citește! Citește pentru amintiri, pentru gânduri, formule sau ecuație, istorie sau istorii care îți dezvălui universul și adevărata comoară din bibliotecă, ce poarte numele de cunoaștere»”, anunță Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.