Enola Day: E dulce ca mierea glonțul partidului, dar noaptea minții e udă mereu

  de E. Nola | 22 iunie 2017, 11:08 AM | Opinii

  0

  Momentul cel mai penibil al zilei de ieri din Parlament a fost votul.

  În principiu secret, ordinul a fost să se voteze la vedere. Și nu oricum, ci în mijlocul unei gloate, în frunte cu Dragnea, care urmărea precum suricatele de la National Geographic dacă oamenii se conformează și votează exact așa cum li s-a cerut și, probabil, au promis și ei.

  Fiecare după cât îl ducea capul și sentimentul că se află la un joc de societate de mare rafinament. Unii își țineau mâinile în pumni până aproape de urnă, doar acolo le deschideau ca niște fecioare neprihănite, să vadă toti cât sunt ei sau ele de zglobii.

  Doamnele, în marea lor majoritate, au fost și mai deschise. Se apropiau cu pas săltăreț de ziceai că sunt la vreo prezentare de modă, cu mâinile la vedere, iar în final, odată ajunse în fața celor două urne, una neagră, alta albă, mai făceau și gestul acela al iluzionistului care îți arată că el nu are trucuri, mâinile sale sunt curate.

  A fost penibil pentru că a fost revelator.

  motiune

  După acest simulacru de vot nimeni dintre cei cu minte nu-și mai face iluzii cu privire la ce se întâmplă în Parlamentul României și cine sunt cei care pe vremuri erau numiți cu venerație părinții nației.

  Nu mai este cazul să vorbim de valori democratice, stat de drept si alte bazaconii importate și repetate la nesfârșit de niste naivi incurabili și incapabili.

  Nașul, pe la noi pronunțat Daddy, care a ocupat Parlamentul României, este chiar președintele Camerei Deputaților, nu iese nimeni din vorba lui sau dacă iese pățește precum Grindeanu și alți copilăroși și necopți ca Dânsul.

  Sigur, mai face greșeli și Daddy! Și asta doar pentru că este om și el, chiar dacă nu pare.

  Lideri ai Partidului Social Democrat (PSD), Gabriela Firea, Marian Neacsu, Mihai Fifor si presedintele Liviu Dragnea (de la stanga la dreapta) se indreapta, miercuri 10 Mai 2017, catre sala de sedinte a grupului parlamentar al PSD din Palatul Parlamentului, , pentru a participa la intalnirea membrilor Comitetului Politic Exexutiv, ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO

  Lideri ai Partidului Social Democrat (PSD), Gabriela Firea, Marian Neacșu, Mihai Fifor și președintele Liviu Dragnea (de la stânga la dreapta). Foto: Alexandru Dobre / Mediafax

  Ce rost avea să se apuce el acum să negocieze cu UDMR-ul lui Hunor și Verestóy, să le promită tot felul de tâmpenii dacă votează și ei pentru demiterea lui Grindeanu?

  E clar că votau, că ce-i doare pe ei, numai asta așteptau, le mai dai încă un accent pe ‘a’, două puncte pe ‘o’ și votează cu două mâini până si întoarcerea cursului Dunării.

  A greșit Daddy, e evident, noroc că s-a prins la timp, a ascultat ce-i șopteau pesediștii de peste munți și a zis: fie ce-o fi, mergem la risc, dar Dumnezeu să-l ferească pe ăla care nu pune bila unde trebuie.

  De fapt, UDMR-ul trebuia să-i înlocuiască pe morții care au votat la alegeri din cele mai vechi timpuri, numai că la Parlament e mai greu să vii cu morți și să-i deosebești de toți zombie care au intrat acolo cu mandat în regulă.

  Până la urmă a ieșit socoteala, au scos opt voturi peste strictul necesar, reușind prin asta câteva lucruri demne de luat în seamă și de mare importanță pentru viitor.

  Au demonstrat cu vârf și îndesat, pentru cine se mai îndoia, că PSD nu este un partid și cu atât mai putin social și democrat, ci un clan în care, în afara șefului, n-are nimeni drept la voință proprie. Cel care nu ține cont de această regulă de bază va fi sacrificat fără rest și fără remușcare.

  Bine au zis lupii cei bătrâni din jurul lui Daddy: Grindeanu s-a comportat infantil, evident un necopt, un copil care se credea mare deja. Cum adică să crezi că poti face ceva și să te apuci să faci fără să ai aprobarea lui Daddy? Să tolerezi tot felul de prostii de legi și ordonanțe care ar putea face rău lui Daddy?

  646x404

  Și, cu această ocazie, s-au mai demonstrat și alte câteva adevăruri pe care alegătorul obișnuit le rumegă cam de mult, sperând mereu că totuși greșește.

  Pe lânga PSD și UDMR și-au arătat adevărata față, aceea de care spuneam, și celelalte partide.

  Înainte de toate PNL, cel care prin prezența în sală a asigurat cvorumul necesar pentru ca reprezentația să aiba loc. PMP-ul și-a trimis doar căpitanul-expreședinte, oricum alții de pe acolo nu prea contează și chiar dacă ar vrea să se bage în seamă sunt oricând pasibili de o labă de căpitan înturvinat. USR-ul, speranța avortată a ultimelor alegeri, s-a mulțumit din nou să confecționeze jucării din hârtie ca la grupa mare de la grădi.

  UDMR-ul, supărat rău, așa sunt ungurii, orgolioși, s-a dus probabil la un picnic undeva în pădurile defrișate din Secuime de unul care și-a început activitatea de salvare a nației la un Institut de Cercetări condus de academiciana Elena Ceaușescu.

  udmr1

  Altfel spus, celelalte partide, în frunte cu PNL, au asigurat cadrul necesar pentru ca PSD să se facă de râs astfel încât fiecare să se aleagă cu ceva din asta.

  Ludovic Orban, abia ales, și-a îmbrăcat deja uniforma liderului hotărât și gata de orice aberație, vizionând o nouă majoritate în care PNL-ul să fie vioara întâi. Ceilalți urmăresc evenimentele gata să sară, la semnul PNL-ului, pe PSD-ul rănit de capcana pe care și-a întins-o singur.

  Calculul are toate șansele să fie corect pentru că ceea ce nu au reușit Ponta și Grindeanu în guvernul format din ei doi plus unul cu nume de haiduc are toate șansele să reușească într-un parlament în care Ponta nu mai este pesedist.

  Cu alte cuvinte, nu s-a schimbat nimica, e cum e de obicei, adică nicicum, iar dacă e nevoie de un pic mai mult fum de camuflaj e mereu la îndemână UDMR-ul, fiindcă așa e la noi, e dulce ca mierea glonțul patriei, dar noaptea minții este udă mereu.

  Poate ați observat, poate nu, din această poveste lipsește ceva, mai precis cineva despre care se tot spune că deține puterea la modul absolut.

  Da, despre popor este vorba, despre cei care, amețiți de atâta fum și sfară, îi trimit pe băieții aceștia și fetițele – e un zvon ca o perdea de fum mare, da’ mare de tot, că Dragnea va propune un premier femeie, se tot vorbește de Ana Birchall, sperând ca prin asta Johannis va adormi definitv pe el – în Parlament și pe care, cum am văzut, ei îl transformă cu voioșie în stabiliment de divertisment și diversiune pentru băieți șmecheri.

  Ei, cam despre asta este vorba în propozițiune: până când nu-i doare nici în cot de cei multi, până când rămân convinși că cei mulți gândesc și simt ca și ei, joaca va continua, iar oameni numiți Daddy de prieteni vor hotărî ce e bine pentru țară și popor.

  Simplu: ce este cel mai bine pentru ei!

  Și pentru că tot veni vorba de moțiunea de cenzură, dacă n-ar fi fost o simplă mascaradă, putea fi atacată, inclusiv de reprezentanți ai opoziției, fiindcă nu se referea la Guvernul Grindeanu, ci la Guvernul Grindeanu-Ponta-Jianu, adică nu guvernul, ci prim-ministrul a fost îndepărtat prin moțiune.

  Actuali miniștri ai guvernului au votat moțiunea fiind convinși că nu este vorba de ei.

  Iată de ce avea dreptate Iliescu atunci când susținea că avem nevoie de o democrație originală.

  O avem din plin!

  Continuăm cu și in REM:

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad