Update Culturistul arădean Geza Gulyas, în arestul Poliției Arad! Va fi extrădat în Italia (FOTO)

  de Special Arad | 20 octombrie 2016, 12:46 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Geza Gulyas este cu siguranță unul dintre cei mai cunoscuți culturiști din Arad, dar și din țară, fiind campion național și multiplu medaliat la concursurile de profil. Proprietar al unei săli de culturism din Arad, Geza este reținut în arestul Poliției din Arad, după ce a fost urmărit prin Interpol, într-un amplu dosar instrumentat și de procurorii DIICOT, împreună cu procurori din cadrul Parchetului din Trento, Italia.

  La data de 13 octombrie 2016, în baza unei cereri de comisie rogatorie formulată de către autoritățile judiciare din Italia, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au efectuat împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate- Serviciul Antidrog, un număr de 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Dâmbovița, Vaslui, Arad, Satu-Mare, Ilfov și a municipiului București în cadrul unei acțiuni comune vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de substanțe cu caracter psihoactiv.

  În cauză există suspiciunea că în perioada iunie 2015 — aprilie 2016 un grup infracțional organizat format din cetățeni români și 7 persoane de cetățenie italiană au traficat internațional medicamente cu acțiune de dopaj și stupefiante active de diferite tipuri și forme farmaceutice (tablete, capsule, preparate injectabile, flacoane, gel), acestea fiind importate/expediate în mod ilegal din România și comercializate pe teritoriul Italiei, furnizate în final sportivilor și persoanelor care frecventează sălile de sport.

  S-a reținut că activitatea infracțională a membrilor grupării infracționale—cetățeni români-, consta în gestionarea unor site-uri de internet și comercializarea on line a medicamentelor și a substanțelor ilegale pe care le expediau/transportau în Italia, prin curieri profesionali sau ocazionali.

  Autoritățile judiciare din Italia au emis față de 5 membri ai grupului infracțional organizat mandate europene de arestare, ce urmează să fie puse în aplicare de autoritățile judiciare competente.

  Simultan, în cadrul aceleiași operațiuni, au avut loc un număr de 6 percheziții și pe teritoriul Italiei, sincronizate și coordonate de către procurorii din cadrul Parchetului din Trento.

  Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Satu-Mare, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Vaslui și luptători S.I.A.S..

  Geza Gulyas a fost campion al României în anul 2012, el practicând culturismul din 1986. Geza a câștigat multe alte premii la concursurile de culturism, fiind și multi-medaliat la competițiile naționale la care a ocupat de mai multe ori locurile 2 sau 3. În urmă cu câțiva ani, Geza Gulyas și-a deschis propria sală de culturism.

  UPDATE

  Este în arestul Poliției din Arad

  Deși surse din poliție vorbesc că pe numele lui Geza Gulyas a fost emis un mandat de arestare european, fiind urmărit prin Interpol, apropiații familiei au o altă variantă:

  Se află în arestul Poliției din Arad. În timp de zece zile i se va face dosarul și va fi dus în Italia, unde va fi audiat de procurorii de la Trento. El știe că este nevinovat și chiar nu știe de ce i se întâmplă aceste lucruri. Probabil a fost interceptat în anumite convorbiri telefonice cu alte persoane din acest dosar, dar Geza susține că nu are nicio vină. Chiar el s-a oferit să fie în custodia statului român urmând a merge în Italia pentru a se pune la dispoziția procurorilor de acolo. Nu s-a emis mandat de arest. El știe că este nevinovat și s-a pus la dispoziția autorităților. Zilele următoare, încă nu știm când, va fi dus în Italia.” (apropiat al familiei lui Geza Gulyas)

  Astfel, Geza Gulyas va fi dus în zilele următoare în Italia, pentru a fi audiat de procurorii de la Trento care instrumentează acest dosar.

  geza-gulyas-collage

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.
  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad