marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un asteroid a trecut periculos de aproape de Pământ și oamenii de știință l-au observat abia după trei zile

  de Special Arad | 1 august 2017, 10:29 AM | Stuff

  0

  Oamenii de știință au rămas uimiți săptămâna trecută, după ce au depistat un asteroid relativ aproape de Terra. Și-au dat seama că obiectul ceresc trecuse deja, foarte aproape, pe lângă planeta noastră și nimeni nu-l observase din timp… iar acest lucru ridică semne mari de întrebarare în privința securității noastre, a tuturor.

  Incidentul a fost relatat pe portalul IFL Science. Asteroidul „2017 001” are o lățime estimată între 37 – 77 metri și a trecut pe lângă Terra la o distanță de 123.031 kilometri. Nu eram în pericol, cu alte cuvinte, dar cu toate tehnicile din dotare, oamenii de știință își pun, pe bună dreptate, întrebarea: cum a fost posibil să nu-l depistăm la timp, evitând un dezastru, dacă ar fi fost cazul?

  Asteroidul a trecut „pe lângă noi” pe 20 iulie cu o viteză de 10,36 km / secundă, aproximativ. Cu toate acestea, oamenii de știință l-au observat abia pe 23 iulie.

   

  Un alt asteroid va trece pe lângă Pământ în data de 6 august

  Asteroidul numit 2017 NB7 se va afla la o distanță de Terra de aproape şapte ori mai mare decât cea dintre planeta noastră și Lună, ceea ce înseamnă 2,6 milioane de kilometri. Corpul ceresc se va deplasa cu o viteză de aproape şase kilometri pe secundă.

  Potrivit oamenilor de ştiinţă, obiectul spațial, cu un diametru de 110 metri, nu va prezenta niciun pericol pentru omenire.

  El a fost descoperit în data de 1 iulie a acestui an. Potrivit NASA, până în prezent, au fost descoperiți 1803 asteroizii însă niciunul dintre ei nu pun în pericol securitatea Pământului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.