luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Ce monedă valorează acum suma de 7.000 de euro și ce o face atât de specială

  de - | 9 octombrie 2021, 4:14 PM | Naţional | Stuff

  0

  Trebuie să știi că dacă vrei să găsești monede rare, care valorează o avere, nu trebuie să cauți printre moștenirile de familie, întrucât există și monede care au devenit extrem de rare, deși sunt bătute recent.

  Este și cazul unei monede euro foarte specială. Astfel, bănuțul de un eurocent valorează acum până la 7.000 de euro. În cazul monedelor, valoarea este determinată nu numai de raritate, dar și de starea de conservare. Prin urmare, o singură monedă care a fost bătută doar în câteva exemplare, se păstrează în stare bună, poate să valoreze cât o comoară.

  Trebuie știut că cea mai rară monedă de un eurocent este rezultatul unei erori de batere realizate în anul 2002. Ea este o monedă nominală de 1 cent, care a fost bătută din greșeală cu diametrul unei monede de 2 cenți, dar și cu Mole Antonelliana pe avers.

  De fapt, monedele de 1 cent prezintă Castel del Monte și nu Mole Antonelliana, după cum apare pe monedele de 2 cenți bătute în Italia.

  Deci, această monedă extrem de rară prezintă, de fapt două erori de batere: dimensiunea, care nu este aceea standard pentru monedele de 1 cent, apoi reprezentarea Mole Antonelliana în loc de Castel del Monte.

  Cei care dețin o astfel de monedă foarte rară trebuie să știe că valoarea lor este de cel puțin 2.500 de euro, iar în unele licitații Bolaffi, au fost persoane care au plătit aproape 7.000 de euro ca să le cumpere. Estimările indică că ar exista aproximativ o sută de astfel de monede greșite de 1 cent în circulație.

  sursa: playtech.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.