Special Arad, în numele miilor de cititori, îi solicită doamnei Anamaria Nyeki să facă publice informațiile asupra modului în care a cheltuit fiecare bănuț din sutele de mii de euro donate de arădeni pentru Secția Boli Infecțioase Copii

  de Redacția Special Arad | 14 februarie 2018, 3:15 PM | Administraţie | Topic special

  166

  (foto: Facebook / Anamaria Nyeki Popa)

  Să știți că abordăm acest subiect cu maximă seriozitate, responsabilitate și sinceritate. Ne-a fost greu să scriem rândurile de mai jos mai ales pentru că, din capul locului o spunem, știm că unii dintre cititorii noștri o să găsească diferite căi să ne acuze. Însă ne asumăm asta ca de fiecare dată, pentru că știm că adevărul uneori doare, dar trebuie spus. În continuare o să înțelegeți de ce am făcut această mică introducere, dar absolut necesară.

  Nu ne-a trecut o clipă prin minte, până în urmă cu câteva zile, că vom ajunge să scriem altceva decât să ridicăm în „slăvi” proiectul „Cu drag pentru viitor” al doamnei Anamariei Nyeki – acesta vizând renovarea din temelii a  Compartimentului Clinic Boli Infecțioase Copii Arad. Proiectul este unul unic în imensitatea sa, de amploare foarte mare și foarte necesar pentru Arad și pentru sănătatea copiilor noștri. Special Arad l-a susținut de la început, fiind la un moment dat singura publicație care îi dădeam credit total doamnei Nyeki, aceasta, nu o singură dată, venind la redacția noastra pentru a ne cere sprijin, susținere și sfaturi. De fiecare dată le-a avut. Necondiționat. Chiar cu bucurie.

  Astfel am aflat că unii dintre mai-marii liberali se opun proiectului pentru că le prejudiciază imaginea (oamenii făcând comparație între realizările lor cu ale unui om simplu care realizează un proiect atat de frumos și mare)- și nu a fost așa, ba dimpotrivă, nu o dată autoarea proiectului fiind ajutată de conducerea administrativă a județului și municipiului să obțină autorizațiile necesare mai ușor (probabil și sub presiunea opiniei publice). Am scris despre proiect ori de câte ori a fost nevoie pentru a putea face atenți oamenii potenți financiar – și nu o dată Ana ne-a sunat să ne mulțumească pentru că au venit sponsori după ce au citit despre proiect pe Special Arad.

  Toate bune și frumoase până la începutul lunii decembrie când, ca urmare a unor zvonuri care ne-au ajuns la urechi, am sunat-o pe Anamaria și am rugat-o să organizeze o conferință de presă prin intermediul căreia să facă publice toate costurile proiectului, în amănunt, prețurile practicate, achiziițiile, sponsorizările, cu cât a licitat proiectul (am aflat ulterior că nu a fost licitație, ci doar a fost chemată o firmă de construcții – Light & Build Art SRL – să execute lucrările). Anamaria ne-a promis că în 22 decembrie o să facă aceste anunțuri. Surpriză, însă: nimic! A chemat niște copii și niște sponsori să vadă cum se lucrează  și… basta!

  Surprinși, nu am spus nimic atunci. După o săptămână am sunat-o din nou să o întrebăm de ce nu și-a respectat promisiunea. A dat-o din colț în colț și ne-am lăsat păgubași… ce-i drept cu o oarecare nervozitate verbală.  Însă, începând cu luna ianuarie 2018 am încercat pe toate căile să aflăm detalii pe care considerăm că fiecare cetățean sau companie care a contribuit la acest proiect trebuie și are dreptul moral să le cunoască. Fiecare are dreptul să știe cum s-a cheltuit și un leuț din banii strânși sub acoperirea proiectului.

  Ne-am simțit obligați din punct de vedere moral, dar și ca jurnaliști, să facem publică această inițiativă, mai ales că am fost poate cel mai important ziar care a susținut de la bun început proiectul și care și-a îndemnat cititorii să doneze bani.

  Revenind la demersul nostru de a afla ce se întâmplă cu banii și cum au fost cheltuiți, trebuie să vă spunem că în urma refuzurilor repetate ale inițiatoarei proiectului am trimis adrese oficiale către cele trei entități implicate oficial în proiectul „Cu drag pentru viitor”: Spitalul Județean Arad – în calitate de beneficiar al proiectului; Consiliul Județean Arad – în calitate de proprietar al clădirii în care funcționează Compartimentul Clinic Boli Infecțioase Arad și, totodată, de acționar al Spitalului Județean; și, ultima, către Asociația Cetatea Voluntarilor Arad – în calitate de inițiator al proiectului.

  Citește și: Din dragoste pentru Arad, o tânără doamnă face minuni și reconstruiește din temelii secția „Boli Infecțioase Copii”

  Prin fiecare dintre respectivele adrese oficiale transmise către cele trei instituții am cerut următoarele detalii:

  • Suma totală colectată în cadrul acestui proiect până la data acestei adrese;

  • Lista tuturor donațiilor de natură fizică și/sau materială (mobilier, aparatură medicală, aparatură electronică/electrocasnică etc.) făcute până la data acestei adrese;

  • Numele firmelor care s-au prezentat la licitațiile pentru implementarea proiectului;

  • Devizele și situațiile de lucrări din cadrul acestui proiect;

  • Bilanțul de venituri și cheltuieli din cadrul acestui proiect până la data acestei adrese.

   

  Ne vedem nevoiți să repetăm ideea că fiecare dintre cetățenii sau companiile care au donat măcar un singur leu pentru acest proiect au dreptul să știe cum au fost cheltuiți acești bani. De aici și inițiativa noastră de a face publice toate detaliile. Numai că ne-am „lovit” de ceva la care nu ne-am așteptat, iar răspunsurile pe care le-am primit ne-au lăsat efectiv mască. Practic, Consiliul Județean Arad și Spitalul Județean Arad nu prea au avut ce să ne răspundă, spunându-ne, cu alte cuvinte, că răspunsurile se află la Asociația Cetatea Voluntarilor.

  Doar că nici răspunsurile de la Cetatea Voluntarilor nu au fost clare, ci mai degrabă evazive. Și aici trebuie să vă explicăm ceva. Tactic, i-am trimis doamnei Nyeki adresa prin care ceream să ne spună cum a cheltuit banii. Știam că nu se află sub incidența Legii 544 privind Liberul acces la informații, fiind vorba de o asociație non-profit și că nu este obligată să ne răspundă. Însă, am dorit să îi aflăm atitudinea, considerând că dacă invocă faptul că nu se află sub incidența legii are o problemă, chiar ceva de ascuns… Ei bine, exact așa a făcut: ne-a spus (chipurile…) câți bani a strâns, dar nimic altceva pentru că… nu este instituție de stat și nu trebuie să ne dea nouă explicații. A făcut exact ceea ce, din păcate, ne așteptam să facă.

  În ceea ce privește suma totală colectată, Asociația Cetatea Voluntarilor spune că, până la momentul adresei noastre, în conturi au intrat 883. 505 lei, adică aproximativ 190.000 de euro. Între timp, știm că alți peste 40.000 de euro au fost donați către acest proiect numai în ultimele zile, nepunând la socoteală alte viitoare donații și cele câteva mii de euro care urmează să revină din campania prin SMS și care vor fi virați în conturile asociației în perioada următoare. De asemenea, Cetatea Voluntarilor precizează că „informații financiare ale proiectului #CuDragPentruViitor au fost făcute publice pe întreaga derulare a proiectului”. Noi spunem că postările pe Facebook, din când în când, cu o parte din donații nu sunt tocmai informații financiare oficiale, dar vă lăsăm pe dumneavoastră, cititorii, să judecați situația și răspunsurile primite (sau nu) de la cele trei entități.

  Reiterăm obsesiv ideea că Special Arad a susținut acest proiect încă dinainte de implementarea propriu zisă a sa și că, ne-am alăturat cu bună credință miilor de arădeni care au susținut această inițiativă, ba mai mult, am îndemnat la rândul nostru cetățenii să se implice în acest proiect. Nici în acest moment, redacția Special Arad nu intenționează să desființeze proiectul sau să denigreze inițiatorii sau beneficiarii proiectului, ci mai degrabă ne dorim să arătăm o stare de fapt. De fapt, dorim ca adevărul, oricare ar fi el, să fie spus.

  Citește și: Primul etaj al secției „Boli Infecțioase Copii” a fost finalizat chiar de Sfântul Nicolae (FOTO)

  Înainte de a vă lăsa pe dumneavoastră să consultați cele trei adrese, respectiv cele trei răspunsuri de care vorbeam mai sus, mai avem însă un semn de întrebare asupra sumei totale colectate de către Cetatea Voluntarilor pentru acest proiect: având în vedere că estimările costurilor în cadrul acestui proiect au fost de 100.000 euro/etaj, iar în acest moment totalul sumelor este de peste 200.000 de euro și încă se mai donează, ce se întâmplă cu restul banilor care vor rămâne nefolosiți în proiect? La această ultimă întrebare nu reușim să găsim un răspuns nici măcar în protocolul de colaborare dintre aceste instituții.

  Și mai spunem ceva: nu ne interesează dacă Anamaria a încasat sau încasează 5000 de euro pe lună ca să trăiască, pentru că îi merită. Însă chiar vrem să știm ce a făcut și ce va face cu banii pe care cititorii noștri (chiar și noi, și avem sms-urile doveditoare) i-au donat.

  În concluzie, redacția a luat decizia ca numele inițiatorului proiectului și numele proiectului să nu mai apară, începând de mâine, în Special Arad, până în momentul în care doamna Nyeki nu va face publice, pe orice cale, informațiile exacte și în amănunt despre ce și cum a făcut cu fiecare leuț pe care l-a primit. Considerăm că efectiv am epuizat aproape toate căile prin care să îi cerem doamnei Nyeki să ne dea informațiile pe care le dorim. Dar, o să epuizăm toate căile pentru aflarea adevărului, în sensul că nu o să ne oprim până când toată lumea va ști ce s-a întâmplat cu banii.

  P.S. Astăzi, în urmă cu o oră, managerul Spitalului Județean Arad, doamna Carmen Lucuța, înțelegând că sinceritatea și adevărul este calea către dezvoltarea și însănătoșirea societății, ne-a trimis singurele date (puteți citi mai jos) pe care le are la dispoziție, fiind vorba despre partea materială cumpărată sau primită ca donație în cadrul proiectului, până azi. Doamna Lucuța deține aceste informații deoarece întreaga aparatură de la Secția Boli Infecțioase a trebuit să fie preluată de Spitalul Județean.

  Adresa Special Arad către Consiliul Județean Arad:

  Răspunsul Consiliului Județean Arad:

  Adresa Special Arad către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad:

  Răspunsul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad:

  Adresa Special Arad către Cetatea Voluntarilor Arad:

  Răspunsul Cetății Voluntarilor Arad:

  Cel de-al doilea răspuns din partea Spitalului Județean Arad:

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Wow!!!!! Mare descoperire…..PDL-ista Ana Maria Nyeki isi arată cu tupeu adevăratul caracter!!!! Ea, marea vedetă Tv sa ne dea nouă explicații despre banii din donații??? Drăguță, dacă nu ai ceva de ascuns răspunde solicitărilor presei altfel vei vedea ca oamenii vor deveni neîncrezători in astfel de campanii si nu vor mai dona nici macar 1 leu…..

   +33 voturi
   +1
   -1
    • Esti pe cai mari azi. Ai grija sa nu aluneci de pe ei, batrane. Nu iti sta bine sa te comporti ca un copil cu ADHD…nu se cade.

     De ce te grabesti ca fata mare la maritis? Chiar daca (zic din burta) suntem, colectiv, decisi in proportie de 99% ca este vinovata, nu se cade ca tu deja sa fugi cu 100%-le in brate…lasa-i un timp pentru drept la replica. Daca cineva va trata cu impartialitate o asemenea ancheta, acel cineva va fi “Special Arad”.

     Ar trebui sa iti fie rusine sa trebuiasca altii sa te cenzureze, compensand cei sapte ani de acasa pe care nu ii ai la varsta ta.

     +3 voturi
     +1
     -1
   • Haideți sa nu exageram. In afara ca și-a luat o mașina, are și ea și soțul telefon de ultima generație, haine exagerat de scumpe și naște la un spital privat( in condițiile in care are salariu mic) nu a luat mult…ma refer in comparație cu altii și măcar se vede ce a făcut…

    +4 voturi
    +1
    -1
  2. Din punctul meu de vedere, articol irelevant!!! Nu imi pasa ce face tipa cu banii din moment ce se vad si rezultate….si nu rezultate mici! Din partea mea poate sa aibe in cont 2 milione de euro si sa isi faca si casa si sa isi ia si doua masini. FEMEIA ASTA A FACUT CEVA INSEMNAT PENTRU ARAD…PENTRU COPIII NOSTRI! Asa ca…nu mai incercati voi sa ii gasiti nod in papura…

   --21 voturi
   +1
   -1
  3. Nu e prima oara cand Anamaria strange donatii cu “scop caritabil” pe care ulterior nu ii poate justifica sau nici nu ajung la destinatar. Se intampla si pe vremea cand era coordonator la Centrul Judetean de Voluntariat Arad. Nu acuz din vorbe, ci vorbesc din propria experienta a unui om caruia i s-a folosit imaginea si problemele medicale pentru a aduna fonduri ce ulterior nu si-au indeplinit scopul. Imi doream din suflet ca acela sa fi fost un incident izolat, o greseala de organizare poate. Din pacate, dupa atatia ani, se intampla din nou. Sper din suflet sa nu aiba acelasi final ca si in cazul meu.

   +31 voturi
   +1
   -1
   • Daca este adevarat, regret ca ati fost implicat in asa ceva. Este o rusine.

    Experienta mea e limitata la “iubitorii de animale” cu donatii din vest…care isi faceau operatii estetice, cumparau masini de teren si cladeau vile, pe banii unor naivi bine-intentionati.

    Sper ca viata va gaseste, astazi, intr-un loc mai bun.

    0 voturi
    +1
    -1
  4. Si mie mi s a parut de la inceput dubioasa aceasta campanie pt ca stiam ca aceasta nyeky era tot in jurul fostilor pedelisti!!!!asa e in romania nu e nimic facut cum trebuie si daca cineva obtine donatii pana la urma isi baga mana in bani donati nu stiam ca aceasta nyeky isi trage 5 mii de euro pe luna pt ea mi se pare o suma imensa mai ales in conditiile in care ea nu a spus niciodata ca o data cu donatiile o platim si pe ea!!!

   +20 voturi
   +1
   -1
   • Avand in vedere salariile din Romania…este strigator la cer. Totusi, nu imi e clar daca este confirmata suma, sau doar un zvon. Sa vedem raspunsul domnisoarei.

    Cata vreme nu anunti de la inceput aceste “costuri suplimentare”, a lua 1 (un!) RON intra deja la capitolul “imoral”. Ai mei mi-au zis ca nu iei un capat de ata care nu este al tau. Asa spun si eu mai departe. Prefer sa fiu “fraier”, “prost”…decat “scursura”, “baiat descurcaret”.

    Cu o transparenta totala se putea pastra increderea contributorilor. La cerere, cu anonimizarea unora.

    +7 voturi
    +1
    -1
  5. Articol jenant, sunteti penibili, in sfarsit CINEVA face ceva pentru orasul nostru, pentru copii nostri, cu implicarea totala a unui grup de oameni, cu suflet, as vrea sa cunosc si eu acele mii de oameni care asteapta dari de seama de la echipa care a realizat acest extrem de important proiect, cu siguranta AnaMaria Nyeki “a deranjat” pe cineva! Rusine!

   --34 voturi
   +1
   -1
   • Nu, Doamna, dimpotriva, Doamna Nyeki-Popa a deranjat doar simtul nostru de echilibru si dreptate.
    Si putea rezolva simplu: ne punea la dispozitie datele.
    Cand cineva care are pe maini bani nu vrea sa prezinte ce a facut cu banii – luati un exemplu simplu: i-ați dat copilului cincizeci de lei, va da inapoi zece si spune ca de zece a mai luat Inghetata. Nu vreti să stiti unde sunt ceilalti treizeci?
    Nu de alta, dar n-ati vrea să fi luat tigari sau alcool cu acei treizeci…

    +27 voturi
    +1
    -1
   • Sunteti a doua persoana care vine cu acelasi rationament.

    Ma intreb: chiar atat de prost a fost tratat poporul nostru, de ajunge sa pupe mana seniorului care cere mai putin decat dijma traditionala, si il sfichiuieste cu biciul mai rar, numai la betie?

    Daca ajungem sa justificam hotiuta, spunand: “Bine ca nu e hotie din aia dodoloata!”…ne meritam soarta. In parte, si fiindca uitam proverbul cu un ou si un bou.

    Fantezist vorbind…realizati, cu un asemenea capital de popularitate, unde poate ajunge cineva…daca face tranzitia la politica? Realizati ce resurse, si ce “posibilitati” i se deschid apoi?

    Au fost parintii mei prea stricti cand m-au invatat ca e o rusine sa furi si sa minti? Sunt un imatur si un naiv, la 36 de ani? Ce ii invatati pe ai dumneavoastra, stimata doamna?

    +14 voturi
    +1
    -1
   • Alo? Gara? Penibila esti tu, cu cine te-a facut!
    De ce nu a “îndrăznit” duduia sa faca publice informațiile cerute de Special Arad? Ce are de ascuns? De ce cauta pretexte ca sa nu răspundă la solicitare? Cum adica? Pai, fă, toanto…in caz ca nu stiai, daca a ciordit fie si un leu din banii donați de arădeni, e puscariabilă!
    De ce sa nu scrie Special Arad despre subiect?
    România, tara minunata…pacat ca e locuita de pungași.
    P.S. Nu uitați ca Iotcu e la puscarie pentru ca a furat din banii Spitalului Judetean

    +11 voturi
    +1
    -1
  6. Urata treaba ati facut! In fine.
   Nu toti pot fi Ana. Din cate organizatii, asociatii, ong-uri, firme private, societate civila, persoane fizice exista, doar UNA singura aka Ana a reusit sa capaciteze o lume intreaga si cu sprijinul fiecaruia sa faca o sectie la standarde occidentale. O sectie pentru noi, copiii nostri, Aradul nostru (ca-l vrem ori ba).
   In neavizata mea parere doar cei ce au donat pot cere explicatii si doar pentru suma data de ei insisi. Dar atat timp cat vorbim de donatii, din start cei ce ofera o fac fara a astepta ceva in schimb.
   Citeam mai sus de raportari licitatii, de exemplu. Ce licitatii sa se faca? Numai institutiile publice sunt obligate si e cea mai mare tampenie. Cum sa faca o asociatie sau firma o licitatie cand vrea sa achizitioneze ceva?? Pai ar construi in ani de zile, pe bani putini si calitate direct proportionala. Daca s-ar fi facut licitatie s-ar fi construit sectia noastra de infecto cu aceeasi rapiditate cum sunt construite autostrazile in Romania, ca doar la noi e posibil asa ceva.
   Aruncand un ochi pe procesul verbal dintre cja si cetate, ma uit la valoarea unei pilote mari, respectiv 50 de lei. Nu e supraevaluata precum o banca de pe Metianu de 8000 euro, cu tot cu licitatia publica si ‘safe’ a primariei.
   Vorba lunga, moarte sigura, deci Ana, continua proiectele minunate de care beneficiem noi toti, ca de criticat fii linistita, suntem in stare si nu ne pierdem energia nicicand!

   --4 voturi
   +1
   -1
   • Am facut un act de jurnalism profesionist.
    Poti fi Ana. Si Ana are mere. Sunt doua propozitii la fel cu diferenta ca din a doua aflam mai multe.
    Una dintre cele mai urate gesturi este atunci cänd te folosesti de cele mai nobile sentimente umane ca sa inseli oamenii.
    Vorbiti mult si farä folos, fara sa va puneti singura intrebare cu sens in aceastä chestiune: de ce nu a prezentat bilantul Doamna Nyeki?
    Orice asociatie, ONG sau nu, are aceasta obligatie iar cererea este una legitima cu atat mai mult cu cat a fost pusa de un ziar care a sustinut proiectul atata timp cat a crezut in intentiile declarate.
    Apoi au aparut niste dubii care puteau fi clarificate in doua minute daca Doamna Nyeki dorea.
    Inca odata: e posibil sa nu fie alta mai ca Ana – mai ales ca suntem cu totii indivizi unici, deci la fel de deosebiti ca Ana -, dar nu este sfanta inca, deci ar putea prezenta un bilant contabil.
    Sau la nivelul ei nu se mai face?

    +10 voturi
    +1
    -1
    • In loc sa fiti apreciati tot pe voi va considera rai…ce fel de tara si oameni a ajuns sa populeze aceasta tara daca esti hot esti admirat daca vrei sa faci dreptate si jurnalistica macar esti considerat rau….apai te mai miri ca un tiran ca falca bibart mosneag iotcu balcea au succes!!!criminali oamenii din arad cri mi nali!!!!

     +3 voturi
     +1
     -1
   • Doamne fereste am luat o cu totii razna gina tu te auzi ce vorbesti chiar nu mai avem nicibun pic de spirit de normalitate in noi chiar am ajuns la aceea mentalitate ca poti fura daca ai facut macar o fapta buna!!!??gina tu te auzi ce spui cum gandesti esti groaznica !!!nu cred ca s ar supara nimeni sa iasa nyeky sa fie sincera si sa spuna ca a avut nevoie de bani si a luat din contra ar fii o dovada de caracter!!!!tara asta nu mai are nici o sansa daca anormalul e considerat normal sa o ia dracu de romanie!!!!

    0 voturi
    +1
    -1
   • @ Lolobrigida
    ”””””””””””””””””
    „Dar atat timp cat vorbim de donatii, din start cei ce ofera o fac fara a astepta ceva in schimb.”
    Da pe asta de unde ai mai scoso???? Doar dintr-o ciorbă de burtă, … presupun. Tu chiar ești obraznic rău. Ne faci proști pe față pe toți?
    ””””””
    Să ne lămurim pozițiile de donatori, în primul rând.
    Dacă stimata doamnă îmi cere bani pentru un Proiect de Renovare a Secției de boli contagioase de la Spitalul Județean, atunci pentru acest proiect îi dau banii. Nu am dat bani ca ea să-i cheltuiască pe Renovarea situației economice a ONG-ului sau a ei personale, că nu pentru asta a cerut să contribuim.
    ”””””””””””””””””””””
    Dacă ne cerea bani de o mașină și salariu, … așa cum se zvonește, … și motiva ( pe documente așa cum este normal) și de ce, atunci contrbuiam probabil și la așa ceva. Că probabil consideram că merită.
    ”””””””””””””””””
    Dar în cazul de față, dacă continuă să tacă, eu pot bănui că mi-am luat o ȚAPĂ! Și atunci ea este o țepară de doi bani. Ca și filfizonul de brad.
    ””””””””””
    Pricepuși drăgălașo de Lolobrigida? Se numește ȚAPĂ, dacă banul dăruit pentru o cauză DECLARATĂ, se duc la altceva. Și atunci vreau să știu. Da ori Ba. Acum pot bănui, că în curând o să o văd pe o listă de partid (probabil PNL-ul lui falcă) la alegerile locale, sau naționale. (sau poate de primar) Că mai sunt unii pe acolo care și-au clădit o „carieră” politică pe voluntariat de tipul ȚAPĂ!

    +2 voturi
    +1
    -1
    • Am impresia că voi nu știți legislația în ceea ce privește ONGurile. Atunci când donați unui ONG, donați și pentru salariile președintelui și a maxim doi subalterni. Este dreptul lor legal să își rezerve, din banii donați, un salariu, care nu poate fi mai mic decât salariul minim pe economie.
     Referitor la organizarea de licitații, din nou, nestipulat în lege ca ONGurile trebuie să facă licitații.
     Iar în final, din răspunsul asociației, eu nu am înțeles că doamna a refuzat, invocând legea, să vă răspundă la întrebare, ci a spus că va da publicității bilanțul la finalizarea proiectului.

     --3 voturi
     +1
     -1
     • Dragă Ralu … nu a fost, nu este și nici nu va fi vorba de ce este legal sau nu. Doar că tu nu pricepuși acest lucru simplu, nu înseamnă că eu, trebuie să iau de bun comentariul tău, adresat cu „Voi”.
      ””””””””””””
      Opiniile mele, sunt ale mele și în nume personal. Nici asta nu ai priceput.
      Nu apăr SAR, ci dezbat o chestiune de principiu. Acela al transparenței și moralității celui ce este obligat să „omoare” orice suspiciune, fondată sau nu.
      ”””””””””””””
      Nu știu care este motivul că te lansezi într-o cruciadă de apărare a d-nei Nyeki.
      Poate fi o reacție voluntară, … sau nu.
      Dar … dacă te deranjează ceva, sfatul meu este să-ți scoți „ochelarii”, înainte să comentezi și să citești cu răbdare comentariile.
      ”””””””””
      Dacă ași fi un mitocan aș spune că bați câmpii. Dar nu sunt.
      Deci interpretez comentariul tău ca fiind greșit plasat și îți dau circumstanțe atenuante. 🙂
      Ai înțeles?

      +3 voturi
      +1
      -1
      • În primul rând este vorba de legalitate, din moment ce majoritatea comentariilor se referă la furt și la faptul că doamna trebuie arsă pe rug dacă a luat un leu din banii donați. Am vrut să precizez că are dreptul legal să o facă.
       Nu am lansat o cruciadă de apărare a domanei. Dar am avut impresia că cei care au comentat, inclusiv dumneavoastră, credeți că dacă doamna si-a reținut un salariu din banii donați înseamnă că dumneavoastră ați donat pentru bunăstarea ei și nu a copiilor noștri.
       Nu o cunosc pe doamna, în schimb am un mare respect pentru ceea ce a făcut cu acea secție. Vorbesc din prisma unui părinte, care, internat cu copilul cu puroi în gât, m-am externat cu pneumonie, pentru că geamurile de pe secție nu se închideau și afară erau 5 grade.

       0 voturi
       +1
       -1
      • @ Ralu
       NU! NU este vorba de legalitate! Iar faptul că ai o experiență nasoală, nu te îndreptățește să cerni prin sita legalului, cu încăpățânare, o cerere absolut petrinentă de TRANSPARENȚĂ. Ceea ce este în sine un lucru legal și normal. Critica este necesară și sănătoasă, dacă este obiectivă. dar nu este Ok, să vezi printre degete … subiectiv, o perspectivă jurnalistică foarte bine formulată.
       ”””””””””
       De respectat, admirat și lăudat pe doamna în cauză, m-am numărat printre primii ce public și privat, mi-am afirmat opiniile. Doar că pe alea nu le-ai citit tu. (de ex)
       ”””””””””
       Dacă ai de zis ceva vizavii de comentariile mele, te rog, la concret și nu mai generaliza. Fiindcă îmi pui „în gură” lucruri nezise.
       ””””””””
       Și nu … nu ai înțeles. Din păcate. 🙂

       0 voturi
       +1
       -1
  7. … cand STATUL este implicat, ceva nu iese la socoteala.Aici avem STATUL prin: Spitalul Județean Arad – în calitate de beneficiar al proiectului; Consiliul Județean Arad – în calitate de proprietar al clădirii în care funcționează Compartimentul Clinic Boli Infecțioase Arad și, totodată, de acționar al Spitalului Județean; și PARTEA PRIVATA: Asociația Cetatea Voluntarilor Arad impreuna cu sponsorii – persoane fizice si societati private – în calitate de inițiator al proiectului.Cand business-ul se afla pe ‘’terenul’’ Statului nu este bine.In orice situatie in care Statul-administratia ‘’decide’’ – lucrurile degenereaza.In RSR (Republica Socialista Romania) asa stau lucrurile – terenuri de fotbal in panta, bazine de inot la ‘’tara’’ fara sursa de apa, mii de scoli cu WC-urile in fundul curtii, gradinite si scoli noi carora le cad tavanele, senatori si deputati cu bacalauretul luat la 30-35 de ani, care au si 1-2 facultati, 3-4 mastere si unii sunt chiar doctori docenti, desi n-au citit 5 carti in viata lor, nici macar propria teza de doctorat.Ne balacim in mizerie, noroi, gunoaie printre blocurile gri, ne umbla porcii si vacile prin cartiere, cainii maidanezi stau cuminti si asteapta la semafor culoarea verde, pasari si animale moarte peste tot, sobolani pe bulevard in centru, ne batem ca si chiorii, claxonam non-stop pe oricine si pentru orice, ne ingramadim la ofertele de hartie igienica din supermarket-uri si iesim cu cosurile pline de role ca si piramida lui Keops, nu stim parca lateral cu spatele dar conducem ‘’sportiv’’, avem lifturi de inox in gara si boschetari cu zecile afara, suntem ok, …cum sa ne gandim ca ar putea fi altfel, chiar si la sectia de pediatrie nou renovata?Vorba aia, dai in mine, dai in fabrici si uzine!Foaie verde de stafid iubesc un singur partid!Traiasca RSR.

   +5 voturi
   +1
   -1
  8. M-am convins pt a “n”a oara ca sunteti o publicatie de căcat, si asta pt simplu fapt ca publicati tot felul de zvonuri si rahaturi pe care le haliti fara sa le verificati. Cand un simplu cetatean ia o fecizie sa isi dedice TIMPUL LIBER SAU TOATA VIATA pt un act caritabil, nu voi sunteti aia care stabiliti tariful…unu… doi: atata vreme cat tot, dar absolut tot s-a desfasurat public, prin acte care pot fi verificate oricand de catre organele competente, voi ca ziar de CĂCAT nu aveti dreptul sa cereti fetei sau organizatiei pe cate o reprezinta, nici un fel de justificare…..pt simplul fapt: ca nu aveti dreptul!!! Trei: ca “mega” ziar reprezentat de “mii de cititori” de ce nu cereti autoritatilor locale sa justifice miliardelele de euro slocate proiectelor fictive din Ar….nu realizarilor tangibile din Ar, pe care azi le puteti vedea(fereasca sfantul sa aveti nevoie de ele) in Arad…datorita initiativei Anei si a bunavointei aradenilor. Sunteti niste penale, exact ca cei ce me conduc, ati atins ultima dpeta umana, in momentul in care cereti voi nota explicativa…niste “neica nimeni” care credeti ca reprezentati Aradul.
   Si nu in ultimul rand: toti rahatii care posteaza cu pseudo-nume de 2 bani, aiurea, doar ca sa isi piarda timpul, mai bine ati da un sms la 8847 cu mesajul “cu drag” daca vreti sa fiti cu adevarat IMPORTANTI….seara faina

   --27 voturi
   +1
   -1
   • Desi vorbesti obscen nu ai dreptate!!!aradul e un oras nic si se afla repede una alta !!!in arad nu te poti ascunde pana la urma iese adevarul imediat!!!de ce urli cu manie proletara la niste ziaristi care su vrut diar sa informeze nu au spus nimuc rau despre nimeni cu tot respectul au cerut o chestie simpla si dintr o data toti s au inflamat!!!eu o sa continui sa sustin si sa citesc specialul stii de ce!!???pentru ca in trecut cu jurnalismul lor chiar au schimbat ceva in arad sa iti zic doar de compania de transport sau demascarea lui falca cu politia locala…si mai sunt!!!!cealalta presa din arad ce a facut!!??interviuri nereale cu falca balcea iotcu….mai este credibila??din partea mea nu !!!!asa ca tu vonsideri de kkt eu consider aur !!!inca ceva daca ai scris acolo chebeleu nu are nici o importanta pe forum nu conteaza numele conteaza ideea!!!

    +3 voturi
    +1
    -1
  9. In sfarsit cineva cu creier s-a prins de marasvia inocenta a doamnei Ana, intreb si eu >: daca e angajat la primarie, cum poatesa nu fie prezenta ca toti functionarii la munca? cine o ponteaza zi de zi? este legal? atunci sa ne facem fiecare un ong. si luam si salariu si adunam bani pt.diverse chestii.asa iti faci vila, schimbi masina, te plimbi ici -colea..super fain….hai cu toti la voluntariat…

   +12 voturi
   +1
   -1
  10. Așa este la români.
   Dacă furi, dar o faci cu „Bun simț”, ești iertat. 🙂
   ””””””””””””””””””””””””
   Eu vă întreb pe cei revoltați de articol: – Pe voi nu vă deranjează că banii oamenilor cu salarii minime pe economie, au ajuns să fie folosiți altfel decât au clamat cei de la Cetatea Voluntarilor? Sau sunteți și voi … acolo pe un colț???
   Și încă ceva Apărători ai Șmecherilor și Șmenului, cu ce este de vină autorul articolului? Doar cere să se facă publice cheltuielile din acest proiect. Și?

   +9 voturi
   +1
   -1
  11. va invitam pe dvs “dragi jurnalisti” sa faceti ceva util nu sa va cresteti “ratingul” pe urma celor ce lucreaza….
   Cine a fost in acest spital ininte si dupa renovare…… vede diferenta.
   Voi atat puteti….vorba aia….sa nu cumva sa fie o stire de la ARADON mai importanta ca a voastra….
   RUSINE SA VA FIE!!!

   --7 voturi
   +1
   -1
   • Cu asemenea insinuări și o evidentă invidie, îmi produci doar sentimente de milă și compasiune. Tu atâta poți. Nu ești de vină!
    ”””””””””””””””””
    „Cine a fost in acest spital ininte si dupa renovare…… vede diferenta.”
    ””””””””””””””””””
    ȘI A CONTESTAT CINEVA „DIFERENȚA/EVIDENȚA”???!
    Adică cu alte cuvinte este OK să înșeli, dacă totuși faci ceva și pentru cei înșelați, … și o mai numești și voluntariat?!

    +3 voturi
    +1
    -1
    • “îmi produci doar sentimente de milă și compasiune….” te rog nu te ingrijora ca iti face rau … si e pacat de asa somitati ale culturii aradene sa gen : Peterpan…,Captain Hook…,E Nola.,,,MILK…. setea de cultura domnule….va urez succes si spor in continuare…
     Este o vorba “nu te baga in laturi ca te mananca porcii”.

     --7 voturi
     +1
     -1
     • QED! … cu alte cuvinte,… să-ți dau „mură” în gură,… ceea ce am avut de zis, am zis. Tu nu faci decât să confirmi ce am avut eu de zis. Doar că nu te prinzi. 🙂
      ””””””””
      Dar nu-i nimic. Trebe să fie loc și de alde ca tine sub soare.
      ””””””””
      Și încă ceva. Auzi?! Mila și compasiunea, fac parte din altă categorie de sentimente, ca de ex. „îngrijorarea”. Tu nu mă îngrijorezi. Nu meriți! … din păcate. 🙂

      0 voturi
      +1
      -1
     • Captain Hook – daca tot l-ai mentionat, si lasand la o parte modestia – este un tip mai cultivat decat tine. Poate si pentru simplul fapt ca nu a acuzat pe nimeni din oficiu. A cerut transparenta (fiindca nu dar donatorii ar putea fi interesati unde au ajuns banii lor – ci si, buna dimineata, justitia), la fel ca Special Arad.

      Captain Hook a contribuit – si contribuie – nu atat in acest proiect, cat in alte situatii, pe care le cunoaste personal, si cat, are impresia, nu ai contribuit in intreaga ta existenta.

      Pricepusi?

      0 voturi
      +1
      -1
  12. Aud pentru prima data despre aceasta persoana. La fel, si despre activitatea ei. Nu cred ca pot fi acuzat de partizanat.
   Atrag insa atentia celor care sar in apararea doamnei, poate pe buna dreptate, asupra unui lucru: poti fenta o persoana, tot timpul. Poti fenta o lume, un timp. Dar nu poti fenta pe toata lumea, tot timpul.
   Nu trebuie sa fi un geniu sau un strateg deosebit ca sa iti dai seama că imaginea pierduta, cu greu o mai poti recupera. Si poate ai nevoie de ea, atunci cand vrei sa mai ceri lumii ceva.
   Chiar și un natang ar aplica in cazul de fata o transparenta totala in gestionarea și cheltuirea sumelor stranse.
   Zi extraordinara tuturor!

   +5 voturi
   +1
   -1
  13. CHiar nu va dati seama ce mizerie ati facut? Va bateti in piept cu integritatea jurnalistica si cu titlul de singurul ziar independent din Arad si tocmai v-ati bagat picioarele in ea de integritate si responsabilitate.

   Ati pornit de la niste zvonuri, ati scris un articol acuzator, iar acum lasati multimea sa isi potoleasca setea de sange si de ura. Pentru ca asta ati facut. Nu vorbesc aici daca e vinovata sau nu, daca a furat sau nu, pentru ca deja e prea tarziu pentru asta. Ati luat zvonuri, ati acuzat discret FARA SA ADUCETI NICI O DOVADA pe sistemul “se stie ca banii au fost mai multi, unde sunt banii, cine a facut ce cu ei”, dar fara sa aduceti nici o dovada, iar acum femeia asta e facuta albie de proci. E vaca, e hoata, e PDLista, e proasta, e fiica lui ala, isi ia telefoane si masini.

   Daca e vinovata si sunt dovezi, va trebui sa plateasca indiferent de cat bine a facut, dar modul in care ati pus problema si ati aruncat multimea asta frustrata si plina de venin si ura asupra ei e absolut dezgustator si arata responsabilitatea voasta jurnalistica, care cel putin pentru mine nu mai valoreaza 2 bani.

   --9 voturi
   +1
   -1
   • Și ce ati dori?
    Să ne punem în calea multimii înfierbântate, strigând eroic: doar peste trupul nostru!
    Indiferent ca este vinovata sau nu, indiferent ce a facut, fiindca e deja tarziu! Trebuia inainte sa se intample!
    Daca s-a intamplat nu mai e nimic de facut, noi suntem responsabili, ne pare rau ca am spus ce am spus, nu trebuia, trebuia sa fim responsabili si sa tacem ca porcul in cucuruz!
    Ce sa zic, aveti o parere interesanta cu privire la presa in general, dar mai ales cu privire la responsabilitate.
    N-ar fi mai bine sa fiti preocupat mai mult de responsabilitatea celei despre care acceptati ca poate a gresit, poate a furat…dar e deja prea tarziu sa fie trasa la raspundere?
    Noi nici macar n-am insinuat asta…

    +7 voturi
    +1
    -1
     • E bine totusi sa ramaneti la sensul cuvintelor.
      Nu am acuzat.
      Deocamdata.
      Am pus niste intrebari la care nu am primit raspuns in 2 luni.
      Retineti: am asteptat raspunsurile 2 luni, nu ne-am repezit sa starnim pe nimeni.
      Altfel spus, ne-am facut treaba de jurnalisti.
      Ne pare foarte rau, dar si asta este una dintre preocuparile presei: sa scormoneasca in rahat.
      Din rațiuni sanitare.
      Desigur, cei atinsi sar in sus.
      Nimic nou sub soare.
      Toti sar in sus si striga tare cand sunt luati la intrebari.
      Riscurile meseriei.
      Si frumusetea…

      +4 voturi
      +1
      -1
   • Măi Andrei, no-i fi tu și Ando? … că atunci înțeleg pe deplin comentariul.
    ”””””””””””””””””
    Dacă ești alt Andrei, atunci ia de citește acest paragraf, citat din articolul de mai sus. Da CITEȘTE-L, pe îndelete. Că poate așa pricepi mai ușor esențialul.
    ””
    „În concluzie, redacția a luat decizia ca numele inițiatorului proiectului și numele proiectului să nu mai apară, începând de mâine, în Special Arad, până în momentul în care doamna Nyeki nu va face publice, pe orice cale, informațiile exacte și în amănunt despre ce și cum a făcut cu fiecare leuț pe care l-a primit. Considerăm că efectiv am epuizat aproape toate căile prin care să îi cerem doamnei Nyeki să ne dea informațiile pe care le dorim. Dar, o să epuizăm toate căile pentru aflarea adevărului, în sensul că nu o să ne oprim până când toată lumea va ști ce s-a întâmplat cu banii.”
    ”””””
    La acest articol d-na Nyeki, ar fi normal să răspundă cu o convocare la o Conferință de Presă. Și asta repejor! Ca Președintă asociației Cetatea Voluntarilor a știut să o facă atunci când a făcut apel la susținerea proiectului.

    +6 voturi
    +1
    -1
    • Maine scrie Special Arad ca respectiva mananca cacat la propriu, fara nici o dovada. E obligata sa tina o conferinta de presa in care sa dovedeasca ca nu a mancat niciodata cacat?

     Pana una alta, scuteste-ma de placa standard, daca nu ii lauzi pe Speciali, imediat esti PNList, daca nu lauzi pe nu stiu cine, imediat esti PSDist. De parca viata sta doar in eu sunt cel mai destepti si toti ceilalti sunt prosti.

     --4 voturi
     +1
     -1
     • Ascultă drăgălașule! Văd că nu te dai … nici cum.
      ””””””””
      Tu vorbești de „dovezi”?! Ataci SAR pe supoziții vădit ostile și manipulative de opinie. 🙂 Cum spuneam … ori ești și Ando, sau … probabil un postac „de doi lei” ce nu are ca sarcină, decât să manipuleze și să murdărească spațiul public cu tot felul de acuzații jegoase.
      ”””””””
      Ce de fapt ea este obligată să facă, nu este față de ziar. Ci așa cum am mai scris la o altă intervenție. Ea ne este datoare NOUĂ celor ce am contrbuit cu bani la proiectul ei, ca ea să devină „Voluntarul Anului 2017 în România!”. Ne-o datorează nouă!!! Pricepuși?

      +1 voturi
      +1
      -1
      • ati donat cumva la acest proiect ceva?? ati participat ca voluntar la munca?? proiectul inca nu este decat pe la jumatatea lui…….
       Pe de alta parte recomand persoanelor SUPERONESTE care s-au inflacarat aici cu acuzatii formulate in baza presupunerilor publicatiei (asa cu ei isi definesc cele scrise) sa demareze un proiect concurent in curtea aceluiasi spital (mai sunt cladiri de renovat) in felul asta i-ar dovedi Doamnei Nyeki ca se poate si mai bine…. Ce ziceti stimati comentatori???? promit ca voi dona si la voi si voi veni sa fac munca voluntara si la proiectul vostru cu la fel de multa placere!!!!

       +1 voturi
       +1
       -1
      • @ un voluntar in timp

       Tu ce problemă ai?
       Fiindcă presupun că mi te adresezi mie.
       ”””””””””””
       „…persoanelor SUPERONESTE care s-au inflacarat aici cu acuzatii formulate in baza presupunerilor publicatiei”
       ””””””””””””
       Singurul argument pe care l-am avansat în toate intervențiile a fost același. Dar în comparație cu tine, nu am comentat din punctul de vedere al „voluntarului …” nici în timp și nici în spațiu. De ce? Fiindcă părerea mea nu necesită să am calitatea de voluntar. (că o am sau nu … nu este subiectul discuției aici) Aici este vorba de TRANSPARENȚA obligatorie a cuiva care apelează în numele unei cauze nobile, ce implică fromularea „sănătatea copiii noștrii”. Un mesaj ce înmoaie și genunchii unui nesimțit. Deci te rog! Măsoară-ți cuvintele! 🙂

       +1 voturi
       +1
       -1
  14. Eu zic ca puteți trece la faza 2. Va ascundeți putin prin boscheții din fața casei femeii, o urmăriți un pic prin oraș, ca astea sunt de specialitatea si nivelul vostru, mai lansati o petardă gen ne-a soptit o sursa de încredere pe care nu dorim sa o divulgăm, dupa care trageți o concluzie pertinentă: femeia nu e nici in fundul gol, învârte niște bani, nu plăteste publicitate la Special deci e evident o hoață. Știți care e problema? Femeia chiar nu e obligată sa va arate nimic. Si proasta ar fi sa discute orice cu voi. Faza e ca voi sunteti cei lipsiți credibilitate si de reputație buna. Niște șantajiști care umbla la mica ciupeala cu pixul pe post de pistol, un fost milițian condamnat pt corupție, un fost aspirant la mărire politica, frustrat de incapacitatea si eșecul său… Sa continuam? Pana acum ea nu a dat naștere niciunor suspiciuni. Cat despre voi… Nu ajunge spațiul de comentarii de aici.

   --14 voturi
   +1
   -1
  15. Care oameni?!?Cei care numa fura in tara asta ptr ei?!? Publicati si numele celor care cer asta, nu va ascundeti dupa paravan! Probabil fata “deranjeaza” ca face ceva ptr Aradul nostru… in loc sa faca cine trebuie! Cu banii pe care altii i-au furat din salariile noastre si ii fura in continuare prin o gramada de legi si impozite, s.a. am putea avea un Arad frumos, dar… hotii striga hotii! Deci, asteptam lista cu celor care cer asta…

   --7 voturi
   +1
   -1
   • Mai fato ati luat o razna cu totii reactionati ca niste interlopi!!!a aparut o suspiciune si cand apare o suspiciune se clarifica imediat totul prin acte dovezi etc!!sunt sigur ca daca se intimpla asta cei ce au acuzat o isi cer scuze si retrag totul nu o poate obliga nimeni sa dovedeasca dar nici pe noi opinia publica nu ne poate opri nimeni sa o suspectam de lucruri necurate!!!asa functioneaza o societate libera!!!daca nu va face public eu nu voi mai dona niciodata nu am donat mult dar am facut o avand incredere ca banii ajung unde trebuie….acum nu mai sunt asa de sigur ca banii mei nu au fost deturnati!!!!

    +8 voturi
    +1
    -1
   • Este prima data ca deschideti “Special Arad”, de va permiteti sa sustineti ca publicatia nu demonstreaza prin acest articol perseverenta in a dezvalui abuzuri, ci rea-credinta (desigur, in acest caz pastrand prezumptia de nevinovatie)? Oare de ce i-o fi dat Falca in judecata – nu fiindca sunt un ghimpe in coasta?

    0 voturi
    +1
    -1
  16. Sper ca e o gluma proastă. Cum va permiteți Special Arad, sa trageți la răspundere pentru asa ceva….. Femeia asta a făcut pentru Arad cât nu au făcut ultimele administrații locale….. Nu pot sa cred…. Un om își dedica toate resursele și se implica pentru comunitate și voi?…..nici o fapta buna nu rămâne nepedepsita….

   --10 voturi
   +1
   -1
  17. Eu atat mai vreau sa va spun: Problema nu e ca a facut doamna si ceva bun deci are dreptul sa se si înfrupte. Cei de mai sus care susțin indirect asta sunt niște imbecili! Problema mea e cu voi si lipsa voastră de credibilitate si profesionalism jurnalistic. A lansa un zvon pe care cine stie daca l-ati auzit pe bune sau il inventați voi, fara sa aveti ceva concret, palpabil, probat, verificat, va plasează in cel mult categoria de presa tabloida. Problema e ca voi aveti acel stil pervers de a redacta prin care încercați mereu sa lăsați impresia ca e ceva acolo. Insinuați, pt ca nu aveti c… sa va asumați afirmații directe. Dar mânjiți. Fara sa aveti vreo dovada sau un temei al bănuielii. Nici macar nu e clar de ce anume o acuzați pe femeie. Ca si-a dar salar de la Asociatia ei? Ca si-a însușit jumatate din donații? Sau doar ca nu vrea sa va dea raportul. Si asta sincer nu i se poate reproșa. Vi se pare ca inspirați încredere? Vi se pare ca sunteti niște repere? In afara de L Notaros, nu impuneti urma de respect. Si e păcat pt ca sunteti singurii din orasul asta trist care ar putea fi jurnaliști pe bune. Daca vreți sa vedeți cum se face o ancheta mai citiți pe tolo.ro.

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Înainte de toate, fără să fac fals pe modestul, vă multumesc pentru apreciere.
    Imediat insa vreau să vă spun că jurnalistii de la Special merită respect chiar dacă materialele noastre nu se ridica mereu la standardele dorite.
    Explicațiile sunt multe, nu intru in ele, insă vă spun ca unul care cunoaste mai bine situatia, colegii mei – inclusiv cu mine – poate mai gresesc procedural sau la stil, dar niciodată la onestitatea abordării, respectiv la intenții.
    În situatia dată, era destul de usor să vă dati seama, a fost intr-adevăr o frustrare la nivelul redacției provenită din faptul că ea a sustinut de la inceput masiv proiectul Doamnei Nyeki – poate un pic prea masiv – ca atunci când a dorit să stie mai multe despre partea materială a proiectului să se lovească de lipsa de transparentă a celor implicati, inainte de toate Asociatia Cetatea Voluntarilor.
    Firesc, asta a ridicat imediat niste semne de intrebare pentru jurnaliști iar faptul că Doamna Nyeki nu a dorit nici după – aflu acum – patru luni de incercări amicale să prezinte aceste date colegilor, a dus la acest gest, poate nițel patetic din partea noastră.
    Noi si acum sperăm ca bănuielile noastre sa fie nefondate, ceea ce nu inseamnă ca nu vom merge până la capăt indiferent de situatie.
    Cred că asta inseamnă jurnalism, de tolo.ro nu avem nevoie, avem modele mult mai demne de incredere, nu uitati totusi ca Tolontan este un foarte bun jurnalist in slujba unui mogul care dorește să controleze prin trustul său opinia publică a tării.

    +4 voturi
    +1
    -1
    • SI DACA barfele/acuzatiile/zvonurile nu se vor confirma???? cum va reusi aceasta publicatie sa spele mizeria improscata??? pe bune, aceasta intrebare o adresez acelor care se considera jurnalisti profesionisti din aceasta redactie. Nu era mai simplu sa faceti o investigatie serioasa, sa aduceti probe si in felul acesta sa acuzati??? dar este mai simplu asa, m-a deranjat cu ceva…. “las’ ca ii arat eu”….
     Daca nu se va confirma nimic din cele acuzate mai sus (eu sper asta), cum credeti ca se va repara imaginea acestei persoane? ce credibilitate va mai avea pentru a putea finaliza proiectul la acelasi nivel ca pana acum??? ca sa nu mai vorbim de alte potentiale proiecte……. Vom ajunge tot la mana statului cu politicieni manjiti si corupti sa ne faca spitale.

     Demersul nu este in apararea unei persoane ci a principiului pe care ar fi trebuit sa-l respectati in calitate de jurnalisti profesionisti (cum va place sa fiti catalogati).

     P.S. Inainte de inceperea demolarilor la etaj, am avut ocazia sa vad “renovarile” anterioare facute cu titlu de donatie in anii anteriori de alte companii…… nici macar lucrarile din bani publici nu au aratat asa de rau…..

     +1 voturi
     +1
     -1
   • Domnule Ghita, nu are voie “sa se infrupte” daca a facut ceva bun!!!! are insa tot dreptul sa fie platita pentru munca pe care o face!!! si nu este o munca usoara!!! din punctul meu de vedere este o diferenta de nuanta, deloc de neglijat!!!
    Ii provoc pe toti aceia care contesta acest drept sa se implice macar 1 luna intr-un post asemanator pentru aceleasi sarcini si obligatii si sa o faca gratis asa cum pretind in mod fatarnic (parerea mea) de la Doamna Nyeki……

    --3 voturi
    +1
    -1
     • @Messerschmidt cred ca faci confuzie intre a fi voluntar si a organiza cu un ONG pe care-l detii o actiune in care sa implici voluntari…… si NU nu e OK sa furi DAR acest articol pare tendentios formulat din mai multe considerente pe care te invit sa le descoperi judecand cele scrise si cele anexate fara patima si impartial….. reciteste de cateva ori articolul, reciteste de cateva ori raspunsul asociatiei…… Personal sunt de acord sa fie desfiintata o persoana ABIA dupa ce ai dovezi palpabile si concrete, nu pe baza zvonurilor si/sau a deductiilor mai mult sau mai putin logice. Chiar cei care scriu articolul sustin ca in acest moment nu au dovezi; atunci de ce lanseaza barfe??? nu ti se pare “cusut cu ata alba” tot acest articol??
      1. De ce nu s-au sesizat redactorii pana acum de faptul ca aceasta Doamna “imbina” munca la primarie cu un ONG (ma folosesc de acuzele lor nu cunosc realitatea)?
      2.De ce nu au fost la fel de fermi si vigilenti cu zvonurile aparute si inainte de acest proiect?
      Concluzia pe care o poti trage de aici este faptul ca au fost “in cardasie” pana acum si acum cineva s-a suparat SAU alta concluzie este faptul ca nu e nimic adevarat in ceea ce sustin…….. Din ambele concluzii rezulta faptul ca nu sunt jurnalisti “de valoare” (desigur cu exceptiile de rigoare) ci doar ….. amatori in dulcele stil mioritic ce ne caracterizeaza de ani buni incoace!!!
      Ma asteptam la un articol WOW, plin de dovezi indubitabile, care sa poata duce chiar la o ancheta judiciara, cand colo…… o facatura plina de barfe si zvonuri, de deductii fara sustinere……..

      +2 voturi
      +1
      -1
      • @Captain Hook eu sunt un simplu cititor, ei sunt (teoretic) formatori de opinie….. e o diferenta. Pe de alta parte chiar ei sustin ca nu au dovezi in acest moment, au DOAR BANUIELI… este afirmatia lor nu am mea…… citeste si reciteste atent articolul si anexele….. fara patima fara pasiune, cauta sa fii cat mai impartial cand vei citi articolul SI anexele

       --1 voturi
       +1
       -1
      • DE CE???? DE AIA!!!
       Se pare ca s-au certat rau de tot…pana mai ieri o laudau, o ridicau in slavi… isi doreau sa fie clonata si multiplicata ….mai putin si o duceau la biserica ca sa o sfinteasca, sa o hirotoniseasca ca sa devina Preacuvioasa, Preasmerita si Preasfanta Facatoare de Bine si de Minuni ANAMARIA NYEKI POPA – INFRACTOAREA.
       Acum cateii canalii ai Special Arad FULIAS & OLTEANU nu se mai inteleg la dividendele finale cu binefacatoarea orasului -INFRACTOAREA ANAMARIA NYEKI POPA…pana acum prietena lor, iar ei fiind sustinatorii si aparatorii ei.
       Da…EI facut multe pt Arad…. o renovare de 40-50000 euro maxim, a costat, cica, 150000 euro… restul a facut de fapt pt EA…si PARTENERII EI…si cudragpentru VIITORUL EI SI AL COPIILOR LOR (care sunt si vor mai fi…).
       ANAMARIA NYEKI POPA este o (cenzurat de redactie) provenita dintr-o familie de (cenzurat de redactie) (pentru cine ii stie originea, familia, rudele)…rusine pt cei ce au sustinut-o fara sa le pese de aceste aspecte importante.
       In urma cu aproximativ 3 ani tot ea (impreuna cu asociatia ei) au adus din Germania mai multe tiruri cu mobilier medical, aparatura medicala si electrocasnice pentru Spitalul Judetean Arad – sponsorizari/donatii de la firme din Germania. Dupa ce au ajuns in curtea spitalului….culmea, subit, intr-o noapte ploioasa au disparut….nu au mai fost, adica,…si DNA a aflat….dar momentan cercetarea nu s-a finalizat….oare CJA stie????
       PACAT DE OAMENII PACALITI DE ACESTE CANALII!!!

       +4 voturi
       +1
       -1
      • Recunoastem ca am fost „canalii” care au crezut in proiectul acesta, care au si donat bani (nu multi, dar pe dovedite). In momentul in care am avut informatii ca „ceva e putred in Danemarca”, am reactionat. Iar in zilele urmatoare o sa aratam tuturor de ce. Dacă vina noastra este ca am crezut, ca si multi altii, în acest proiect, atunci da, suntem cum spuneti dumneavoastra. dar, totui, nu intelegem de unde atat ura fata de noi? Si, mai mult, ura ascunsa sub un pseudonim.

       0 voturi
       +1
       -1
  18. Dragilor,
   Am inteles si sunt perfect de acord ca CV prin doamna A.N.P. (ANGAJATA la o INSTITUTIE DE STAT) a realizat cateva actiuni frumoase si bine-nteles a realizat si schimbarea acelei sectii de spital (o felicit pentru asta). Nu tin nici cu S.A. nici cu C.V. insa, din cunostintele mele “irelevante” pentru cititori, folosirea donatiilor primite in alte scopuri decat realizarea unui proiect, este o activitate penala care se pedepseste conform legii, dar, la noi in Romania acest lucru nu prea exista, iar daca va exista, cu siguranta “intra pe o ureche, iese pe alta”.
   Acum, revenind la doamna in discutie si stiind cum isi desfasoara activitatea, pot sa va spun faptul ca, ea mai are o abatere de acest gen cu niste campanii…pregatiti-va.. POLITICE, in care si-a implicat voluntarii, in urma carora a primit niste sume de bani (oare cu ce drept? ce acte s-au facut pentru asta?). Pentru acest lucru se pot verifica imaginile din presa de la campaniile politice in care erau tinerii pe strada ce ne dadeau pliante si alte chestii politice.. Din nou, VOLUNTARII nu au voie sa fie implicati in actiuni politice, nu? Daca gresesc, corectati-ma voi..
   Imi pare rau pentru doamna in discutie, imi pare rau ca ea isi foloseste organizatia pentru chestii urate, sper sa fie false acuzatiile insa, DE CE SA ASCUNDEM ADEVARUL CAND IL VEDEM CU OCHII NOSTRII ? Imaginile de pe fb si alte site-uri sunt frumoase, dar realitatea este diferita cand ajungi sa faci voluntariat acolo, iar pentru afirmatia aceasta puteti sa ii intrebati pe fostii voluntari care au fost zilnic activi alaturi de ea si apoi i-a dat afara pentru ca nu a mai avut nevoie de ei ..
   In fine, N.A. daca vrei sa ai constiinta impacata, dovedeste ca totul e in regula si suntem siguri ca S.A. isi va cere public scuze pentru aceasta stire, ca nu e greu 🙂

   Mult succes S.A.

   +15 voturi
   +1
   -1
  19. Dragilor,
   Am inteles si sunt perfect de acord ca CV prin doamna A.N.P. (ANGAJATA la o INSTITUTIE DE STAT) a realizat cateva actiuni frumoase si bine-nteles a realizat si schimbarea acelei sectii de spital (o felicit pentru asta). Nu tin nici cu S.A. nici cu C.V. insa, din cunostintele mele “irelevante” pentru cititori, folosirea donatiilor primite in alte scopuri decat realizarea unui proiect, este o activitate penala care se pedepseste conform legii, dar, la noi in Romania acest lucru nu prea exista, iar daca va exista, cu siguranta “intra pe o ureche, iese pe alta”.
   Acum, revenind la doamna in discutie si stiind cum isi desfasoara activitatea, pot sa va spun faptul ca, ea mai are o abatere de acest gen cu niste campanii…pregatiti-va.. POLITICE, in care si-a implicat voluntarii, in urma carora a primit niste sume de bani (oare cu ce drept? ce acte s-au facut pentru asta?). Pentru acest lucru se pot verifica imaginile din presa de la campaniile politice in care erau tinerii pe strada ce ne dadeau pliante si alte chestii politice.. Din nou, VOLUNTARII nu au voie sa fie implicati in actiuni politice, nu? Daca gresesc, corectati-ma voi..
   Imi pare rau pentru doamna in discutie, imi pare rau ca ea isi foloseste organizatia pentru chestii urate, sper sa fie false acuzatiile insa, DE CE SA ASCUNDEM ADEVARUL CAND IL VEDEM CU OCHII NOSTRII ? Imaginile de pe fb si alte site-uri sunt frumoase, dar realitatea este diferita cand ajungi sa faci voluntariat acolo, iar pentru afirmatia aceasta puteti sa ii intrebati pe fostii voluntari care au fost zilnic activi alaturi de ea si apoi i-a dat afara pentru ca nu a mai avut nevoie de ei ..
   In fine, N.A. daca vrei sa ai constiinta impacata, dovedeste ca totul e in regula si suntem siguri ca S.A. isi va cere public scuze pentru aceasta stire, ca nu e greu 🙂

   Mult succes S.A.

   +7 voturi
   +1
   -1
  20. Binenteles ca toata lumea s-a transformat in judecator si taie si spanzura fara nicio proba… S-a dovedit ca acest om a furat sau a inselat? Sau trebuie sa ne luam dupa primul articol care are suspiciuni? Poate e adevarat dar poate nu . Special Arad, daca considerati ca atat dvs cat si donatorii au fost inselati , urmati calea legala. Nu acuzati si improscati cu noroi in ceva ce nu cunoasteti inca 100%. Pe cei care nu au facut nimic in 27 de ani la acea clinica nu ii luati ls intrebari?

   --1 voturi
   +1
   -1
  21. Dacă Peterpan, Captain Hook, Messerschmitt, E. Nola nu sunt angajații Special Arad, înseamnă că sunt ceva fanatici. Nu poți fi cu toate țiglele pe casă și să ai atitudinea asta ostilă față de oricine are o altă părere decât Special Arad. Un sfat pentru site: dacă încă nu lucrează la voi, faceți-le contract de prestări servicii de promovare, că merită toți banii.

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Dragă Sebi San,
    Cine a citit articolul de la cap la coadă(o condiție sineqvanon pentru a fi subiectiv), a citit și comentariile tot așa, are bacu luat pe bune, … și mai ales are capacitatea să înțeleagă limba română scrisă, până acum ar fi trebuit să priceapă că atât articolul cât și comentariile ce-l susțin nu ACUZĂ nici Proiectul în sine și nici pe figura de front în persoana d-nei Nyeki.
    ””””””
    Fanatism nu am dezvoltat de-a lungul vieții mele decât pentru Ferrari și UTA anilor de glorie. În rest, DA, îmi susțin cu „fanatism” propriile opinii și adevărul evident, indiferent de subiect. Se numește consecvență!
    ””””””
    Și acum despre opinii.
    Le respect pe toate, dacă ele au ceva în comun cu subiectul dezbătut.
    Să încerci cu mult tupeu să deturnezi subiectul dezbaterii, argumentând cu minciuni (ce cu încăpățânare și obrăznicie a la „postaci”, sunt suținute ca fiind păreri „diferite” … dar în sine nu se doresc decât să infecteze dezbaterea și să denatureze subiectul inițial) … le consider ori o rea intenție, ori o demonstrație de superficialism și prostie crasă.
    Să ai o părere diferită în cazul de față este o demonstrație de prostie, ori „orbul găinii”. De ce? Simplu!
    Fiindcă idea principală a articolului este definită scurt și concis deja din TITLU. Ce este acuzator în el?
    ”””””””””
    „…să ai atitudinea asta ostilă față de oricine are o altă părere decât Special Arad”
    Recunosc! Da sunt unori „ostil”. De ce? Fiindcă citind anumite comentarii cu totul și cu totul aiuristice, … după un timp de la inițierea dezbaerii, îmi pierd răbdarea. Nu cunosc ce îi determină pe unii să comenteze așa cum o fac, out of topic. Pot doar bănui. Și în multe cazuri se pare că am avut dreptate. Respectivii/ele până la urmă își dau în „petic”. 🙂
    ””””””””
    Și acum am să te întreb pe tine ceva. De ce crezi că este greșit din partea mea să suțin (chiar și cu „fanatism”) un principiu al normalității într-o democrație? TRANSPARENȚA. Prin demersul meu devin un Fanatic al ziarului? Asta ai înțeles tu din tot șirul ăsta de comentarii? Atunci te asigur că nu ai înțeles nimic.
    Dar sigur ești liber să înțelegi ce vrei. Fiecare după cât îl duce mintea. 🙂

    --1 voturi
    +1
    -1
   • Am postat in contradictoriu cu cei care afirmau ca un furt ar fi “in regula” daca cel care il face “a facut si bine”. Atentie, la nivel teoretic , nu faptic, era intreaga discutie.

    Am postat in contradictoriu cu cei care o acuzau pe doamna Nyeki fara sa ii acorde prezumtia de nevinovatie (chiar persoane in insiruirea ta) – si in continuare ma deranjeaza unele aspecte in postarile celor pe care mi i-ai facut “aliati”.

    Am afirmat ca nu sunt de bagat copii (apartinatori) in aceasta discutie. Am afirmat ca ar fi imoral sa iti virezi un salar de 5000 EUR (sesizezi modul verbal?).

    In final, am afirmat ca prin transparenta se inchide gura detractorilor si se confirma buna-credinta.

    Unde, anume, vezi prozelitism? Fiindca numai asta ar putea fi, cata vreme angajat in presa nu sunt.

    0 voturi
    +1
    -1
  22. E clar. Romanul are mentalitatea corupta de care nu va mai scapa niciodata. Iar aradeanul e o specie aparte de om prost si cu inteligenta scazuta. Daca a facut, atunci poate fura linistita. Era clar ca e smenareala. Cand a vrut sa faca sectie de chirurgie pediatrica avea deja toti banii adunati. Apoi a adunat din nou. Era clar ca nu face voluntariatul ala mult invocat de ea. Drept dovada se sparge buba. Chiar nimeni nu si-a dat seama ca e spalare de bani mascata in acte caritabile? Voi nu ati vazut ca in spate este Falca?
   Si mai ales, toti cei care s-au asociat cu acest proiect toti au spalat bani, cam asa s-ar deduce. Desi au fost multi care au tot organizat evenimente caritabile dar nu au stiut ca participa la spalare de bani. Oricum, multi au stiut despre ce e vorba si multi nu au donat/participat. Asta e clar. Personal am auzit multi oameni care stiau dinainte ca e smenareala.

   +7 voturi
   +1
   -1
  23. Ar fi interesant sa investigati ce sume de bai invart aceste ONG-uri in judetul Arad! Cati bani se fac pe spatele unor nedreptatiti ai sortii. Vile,apartamente,terenuri,masini,conturi grase ,salarii (neoficiale) de invidiat pentru conducatorii acestora…etc. Faptul ca AN nu doreste sa raspunda de cum a gestionat acele sume de bani,este comun tuturor ONG-urilor. Ia sa vedeti cum se inflameaza cand ii intrebi de unde au banii,cati bani primesc lunar in cont si cati dintre acestia ajung efectiv la cei necajiti. Multe dintre ONG,nu sunt aici pentru mila fata de aproape, ci pentru PROFIT. O s-o de-a mult cu Dumnezeu in sus si in jos, cu faptele credintei,dar in esenta PROFITUL financiar si material este esenta. Deci AN a avut de unde invata cate ceva. Aradul e plin!

   +1 voturi
   +1
   -1
     • Ai grijă Căpitane! Gramar Natzi te vede. Nu doarme nici o dată! El veghează stoic la Protejarea Limbilor pe orizontală și verticală. Și o dată ce te-a luat în colimator … ăla ești!!! Îți poartă sâmbetele de te ia cu transpirație, de ficare dată când scri o postare. 😉
      ””””””””
      În curând o să te lase fără cetățenie, la trei greșeli și te trimite la muncă forțată.

      0 voturi
      +1
      -1
      • Şi pentru ăla amuzat …Bobonete e deja invidios…încă nu ai fost contactat în vederea unei colaborari umoristice? De loc sau deloc? Sună cunoscut?
       Nu m-am gândit că nu există link-uri pentru ceva evident ca orbul găinii…cum scrie ălălalt care are DOAR adevăruri la el şi evidente! Cum să nu-l iubesti….
       Ce nu înţeleg e altceva…de ce simţi nevoia sa corectezi ce postezi …la minute bune după aia? …tastare rapidă…ma leshi?…ca sa scriu pe înţelesul tău!

       0 voturi
       +1
       -1
      • Şi aştept orice autoritate …promit ca nu voi dormi până nu vei gasi acea autoritate…deşi nu ai nicio obligaţie sa educi ceva necunoscut pe internet…poate îi comunici necunoscutului ca idea se scrie eventual ideea …că văd empatii subite la anumite postări care aparţin unui grammar nazi …nefericitul nici măcar nu ştie cum se scrie grammar…
       Avea Seinfeld ceva soup nazi…poate ii dai şi agramatului link-ul!

       +1 voturi
       +1
       -1
      • Dupa ce ai intrebat, mai sus, daca mi-e bun link-ul (ca si cand ai fi postat asa ceva)…admiti ca nu ai gasit o astfel de sustinere pentru teoria ta. (Ma rog – si tacerea e tot un raspuns…uneori, culmea, mai demn.) Deslusirea misterului: nu era de gasit, deoarece traiesti cu o confuzie, pe care altii nu ti-o impartasesc. Probabil intr-o zi vei face diferenta intre “-i” ca verb (“a fi) si “-i” ca pronume (“pe ei ii”).

       *

       In incheiere, adrian: exista trolli, si exista grobieni. Imi pierd timpul cu trolli, deoarece imi stimuleaza inteligenta.

       Tu faci parte din categoria a doua, neavand acel “saving grace” al inteligentei care poate face un troll chiar sublim; esti ceea ce americanii numesc “low hanging fruit”. Este suficient sa ne uitam la calibrul raspunsurilor tale, sa consideram nota lor impulsiva, cu putin fond, pentru a pune diagnosticul: galagie…in exces…si…atat.

       Vom relua discutiile atunci cand te vei califica macar la nivelul de “troll”.

       Pana atunci, te voi ignora. Din cand in cand, imi pastrez optiunea de a te corija, fiind un tip binevoitor.

       0 voturi
       +1
       -1
    • Să scriem despre inteligenţă stimulată…unul care nu stie diferenţa dintre deloc si de loc imi scrie mie despre inteligenţă…unul care scrie “ai descoperit ceva nou in gramatica, si e cazul sa scriem Academiei Romane “ …unul care nu realizeaza ca lipseste un t din care si o arde cu propozitii cu virgulă “ ,” după care in loc de către…si ma trage de păr… vrigula…tastare rapidă, zice inteligentul…ridcat stacheta!
     Şi ca sa inchei apoteotic…cine e grobianul… “ Pe de alta parte, frumoasa incercarea de a asimila ceva ca “Vad ca raspunsul meu care dvs a ajuns la ala care tot ma ataca!” grabei in tastare…dar trasa de par. Ba…de plete as zice. De asemenea, va atrag atentia ca nu sunt la curent cu o alta regula gramaticala: aceea ca dupa “care” prescurtarile (“dvs”) se plaseaza fara punct in coada.” Aici inteligentul se adreseaza cu dvs…Şi apoi apare grobianul : “Hai, curaj! Ai fost gures nevoie mare, si-i infierai pe altii. Inainte sa sugerezi, din nou, ca “am ceva cu tine”, ca sunt fan Peterpan: daca te dai general cu 10 stele in ale gramaticii, e normal sa mai si fii tras de perciuni. Cand ai mai si anuntat ca esti dintr-o generatie “pre-89”, ai ridcat stacheta, dom’le…pana la un nivel cu aer rarefiat :).Deocamdata, ti-o spun sincer, pari de un rang ceva mai maruntel “ . Eu macar am fost constant in exprimări !
     Deci mai uşor cu inteligenţa aia asumată de looser-ul din tine! Te aştept, binevoitorule!. Cei săraci cu duhul ca tine vor avea alte realizări!

     0 voturi
     +1
     -1
  24. Şi cât tupeu poţi totuşi sa ai! Tu nu eşti in stare să scrii o frază fără greşeli dar eu sunt cel in confuzie! Am argumentat că nu am căutat link deoarece era evident pt toţi săracii intelectual – tu şi antagonicul tău – ce susţineam!. Vino tu, looser-ule, cu argumentaţie contra!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.