sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fotbal pentru viață. Adi Petre și-a adunat prietenii pentru un scop nobil: sănătatea copiilor Aradului (Foto)

  de Lucian Dănilă | 8 ianuarie 2018, 4:43 PM | Foto | Sport

  0

  Nimic nu este mai frumos în această viață decât să ajuți. Este un sentiment care nu se compară cu niciun altul, iar fotbalistul Adrian Petre, fost atacant al echipei UTA, actualmente la Esbjerg, în Danemarca, știe foarte bine acest lucru.

  Adi nu a uitat de unde a plecat, nu a uitat nici că a participat la foarte multe acțiuni caritabile, și a arătat din nou acest lucru. Aflat în vacanță, atacantul și-a chemat prietenii la un fotbal în scop caritabil. A organizat împreună cu Anamaria Nyeki-Popa un turneu caritabil la care au participat actuali și foști fotbaliști ai clubului UTA, iar cei care au participat, indiferent că au făcut-o pe parchetul din Sala Polivalentă sau în tribune, au donat pentru renovarea Secției de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Județean Arad.

  Deși vorbim despre fotbal și fotbaliști, subiectul principal al acțiunii nu a fost fotbalul, ci chiar viața. Viața copiilor Aradului, sănătatea acestora, posibilitatea ca părinții să poată să își trateze odraslele într-un loc uman, știind cu toții cum arată, sau cum a arătat această secție.

  Un aspect care ne-a bucurat a fost că în Sala Polivalentă au fost prezenți și mulți copii.

  Adi știe să joace fotbal, știe să marcheze, știe să ajute iar aseară ne-a arătat că știe să și vorbească cu o maturitate pe care rar o întâlnești la un… adolescent de nici 20 de ani:

  „Suntem fericiți că am reușit să strângem o mică părticică din suma de care are nevoie spitalul, pentru a-i putea primi în condiții umane pe copiii bolnavi. În vară, când voi veni din nou acasă, aș vrea să fac ediția a doua a acestui turneu, tot pentru a pune umărul la renovarea secției respective. Mi-aș dori ca această competiție să devină tradițională, căci sunt convins că Asociația Cetatea Voluntarilor și Anamaria Nyeki Popa vor avea și alte proiecte în sprijinul arădenilor. Astăzi, pe lângă scopul strângerii de fonduri, a fost și o reîntâlnire plăcută cu foștii mei colegi și antrenori de la UTA. Mi-am dorit să fiu alături de ei, sunt prietenii mei și au răspuns pozitiv la chemarea mea pentru această acțiune umanitară. Sunt onorat că am fost coleg cu ei” (Adrian Petre).

  IMG 0184

  L-a completat apoi Anamaria Nyeki Popa, care a stat în preajma terenului alături de iubita lui Adi, Bianca Tirsin, foarte implicată și ea la mai multe evenimente caritabile.

  „Deși nu e treaba noastră, la Arad construim spitale. O facem cu drag și cu responsabilitate pentru copiii noștri și orice ajutor, precum cel de azi la inițiativa lui Adi Petre, e mai mult decât binevenit și merită toate aprecierile noastre” (Anamaria Nyeki Popa).

  S-au strâns aproximativ 1000 de euro, bani care intră în contul Asociaţiei Cetatea Voluntarilor, angajată să mai amenajeze la standarde europene un al doilea etaj al Compartimentului Clinic de Boli Infecțioase Copii, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad. Mulți, puțini, nici nu mai contează. Rămâne gestul și promisiunea că astfel de veneimente se vor repeta. Rămâne gestul pe care l-au făcut toți cei prezenți și speranța că data viitoare vom fi mai mulți.

  Ce s-a întâmplat pe teren? De toate… Petre și-a împărțit prietenii în trei achipe: „Albi”, „Roșii” și „Negri”.

  „Alb”: Roberto Bodea – Cristian Todea, Marius Chindriș, Cătălin Hlistei și Victor Prună

  Roșii”: Alex Barna – Sorin Botiș, Cipri Rus, Mihai Radu – prietenul lui Adi și Adrian Petre.

  „Negru”: Alex Manea – Alin Gligor, Dumitru Copil, Albert Stahl și Lucian Dănilă.

  Arbitrul turneului a fost Flavius Dreghici.

  IMG 23

  Că au fost echilibrate sau nu echipele, nu prea ne dăm seama. Cert este că „albii” au câștigat ușor ambele meciuri. Bodea și-a arătat din nou pofta de a evolua alături de cei lângă care evolua la UTA, Chindriș a fost peste tot, Todea a luptat așa cum o făcea când evolua pentru UTA, Gaz Metan, Bellinzona sau Mantova, iar Prună ne-a arătat o grămadă de veleități tehnice de care îl știam în stare și pe care le așteptăm și în campionat.

  La „roșii”, Petre a marcat din orice poziție, Cipri Rus și Sore Botiș parcă jucau „fileu” peste adversari, Barna sărea din colț în colț, iar Mihai Radu a făcut tot ce a fost posibil pentru a se ridica la nivelul coechipierilor și chiar i-a reușit. A marcat în ambele porți, și în a adversarilor, și în cea a echipei sale.

  La echipa „neagră”, surpriza a fost Alex Manea. Nu l-am mai văzut pe acel Manea care unde pune piciorul nu crește iarba, ci am văzut un Alex Manea cu calități excelente de… portar. Mai mult, chiar de portar care marchează goluri, acesta reușind să înscrie în poarta „roșiilor” după o acțiune pornită din careul său, încheiată cu un un-doi cu Copil și finalizată pe sub Barna. Copil și Stahl au arătat că le place mingea, joaca, și duelurile unu la unu, în timp ce Gligor a arătat aceeași eleganță cu care ne-a obișnuit de atâția ani. Despre subsemnatul, acum nimic…

  Alb vs Roșu 5-3

  Alb vs Negru 5-1

  Roșu vs Negru 7-4

  IMG 0169

  Un aspect inedit a fost cel prin care s-a acordat titlul de golgeter. Cătălin Hlistei a câștigat în fața lui Victor Prună. Ambii au marcat de câte patru ori în porțile adverse, dar „Brillantul” a câștigat datorită unui… autogol în plus!

  La final, cu toții au primit diplome, iar echipa învingătoare și golgeterul au plecat acasă cu câte o cupă oferită de Anamaria Nyeki-Popa.

  Clubul UTA a fost partener al acestei acțiuni caritabile oferind Asociaţiei Cetatea Voluntarilor două mingi de fotbal semnate de toți componenții lotului, în scopul licitării acestora. Totodată, gruparea fanion a Aradului, reprezentată și în tribune de Alexandru Meszar, Codru Grădinariu sau Cristi Păcurar, a oferit câte un calendar pe anul 2018 fiecărui spectator la evenimentul din această seară.

  VEZI 150 DE FOTOGRAFII ÎN GALERIA FOTO, ÎN STÂNGA ARTICOLULUI.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.