duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Omul anului în România! Proiectul arădencei Anamaria Nyeki, de refacere din temelii a Compartimentului „Boli Infecțioase Copii”, a primit titlul de „Cea mai bună campanie de atragere de fonduri” din țară

  de Andrei Fuliaș | 16 noiembrie 2017, 9:05 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Știri Arad. A reușit să mobilizeze peste 6.000 de voluntari și 96 de companii private. A mobilizat voluntari din toate păturile sociale și de toate vârstele, de la copii și până la pensionari. A unit o întreagă comunitate, punând în mișcare un oraș amorțit și îndemând mii de oameni să doneze sau chiar să demareze diferite campanii de stranger de fonduri. Vorbim, desigur, despre proiectul „Cu drag pentru viitor” demarat de Asociația Cetatea Voluntarilor, un proiect care privește modernizarea Compartimentului „Boli Infecțioase Copii” din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Anamaria Nyeki Popa, președintele asociației și, totodată, imaginea cu care se identifică acest proiect, a reușit ceva ce puțini reușesc. Oameni simpli, grupuri de prieteni, asociații, companii private, preoți sau chiar politicieni au pus umăr la umăr pentru a dona sau pentru a strânge donații în acest proiect. S-au donat de la sume de 10 lei, la sume de ordinul miilor de lei. În total, peste 122.000 de euro, din care aproximativ 70.000 de euro în bani și produse (televizoare, frigidere, cuptoare cu microunde, lenjerii etc.) de peste 50.000 de euro. Aproape jumătate din suma necesară pentru renovarea întregului compartiment „Boli Infecțioase Copii”, adică aproximativ 250.000 de euro.

  Citește și: Din dragoste pentru Arad, o tânără doamnă face minuni și reconstruiește din temelii secția „Boli Infecțioase Copii”

  „Cea mai bună campanie de atragere de fonduri”

  Miercuri seara, la București, a avut loc cea de-a XIV-a ediție a Galei „Oameni pentru oameni”, intitulată „Arhitecții Binelui” și organizată de către de Asociația pentru Relații Comunitare (ARC România), cei care se ocupă de absolut toate ONG-urile din țară. În cadrul galei, Asociația Cetatea Voluntarilor a primit premiul pentru „Cea mai bună campanie de atragere de fonduri a unui ONG mic” pentru campania „Cu drag pentru viitor”.

  „Încă nu îmi vine să cred că proiectul Aradului a câștigat. Nici nu am cuvinte să vă spun ce simt acum. Cu toate acestea, câștigul arădenilor va fi valorificat cu adevărat atunci când vom finaliza lucrările, atunci când copiii arădenilor vor fi internați într-o secție nouă, modernă și <sănătoasă>. Meritele pentru acest premiu, deși vine pe numele Cetății Voluntarilor, este al tuturor celor implicați, de la copii, la părinți, la bunici, la companii, la oameni simpli, la noi toți. Vă mulțumesc tuturor! Sunteți minunați”, a declarat Anamaria Nyeki Popa pentru Special Arad, imediat după decernarea premiilor.

  Tu ești minunată, Anamaria Nyeki, și ți-o transmite întreg colectivul de redacție al Special Arad, pe această cale spunându-ți că ești omul anului în Arad!

  Campania continuă, acum și prin SMS

  Cum spuneam, până acum s-au strâns fonduri (bani și produse) care însumează aproximativ 122.000 de euro. Lucrările la etajul superior al clădirii Compartimentului „Boli Infecțioase Copii” sunt aproape de final, fiind o chestiune de zile până când copiii internați în respectivul compartiment vor putea fi mutați în noile saloane. Cu toate acestea, pentru finalizarea întregii secții, adică a încă două etaje, este nevoie de încă aproximativ 130.000 de euro.

  Vestea bună, în ceea ce privește donațiile, este că, începând din 15 noiembrie, proiectul „Cu drag pentru viitor” beneficiază și de un număr de SMS prin care oricine poate dona proiectului suma de 4 euro. Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți un SMS la numărul 8847 cu textul CU DRAG.

  Totodată, donațiile, unde vorbim despre numărul de SMS-uri și suma strânsă, vor putea fi consultate oricând, începând din 16.10.2017, pe site-ul www.donatie.ro.


   

  23559959_1636844403047510_8982109452433574197_n

  23633179_1637276186337665_678830090_o

  premii gala

  Și pentru că Special Arad a vizitat periodic Compartimentul „Boli Infecțioase Copii” pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, vă atașăm și câteva fotografii surprinse înainte de începerea lucrărilor, dar și de pe parcursul lor.

   

  colaj 1 colaj 2 colaj 3 colaj 4 colaj 5 colaj 6 colaj 7 colaj 8 colaj 9 colaj 10 colaj 11 colaj 12 colaj 13 colaj 14 colaj 15 colaj 16 colaj 17

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bravo tuturor celor care se implică! Indiferent apartenență politică (sau nu), orientare sexuală și religioasă.

   Anamaria, felicitări pentru inițiativă și perseverență! Cu tine printre noi, „făcăturile” celorlalți par și mai evidente. Ai ridicat standardul la ceea ce ne așteptăm de la un ONG. Mulțumesc!

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.