Dimploma „Mămica Anului 2017” se acordă Cristinei Rusu, femeia care a evadat, împreună cu fetița ei, eliberându-se de cătușe, din ghetoul… Spitalul Județean

  de Special Arad | 5 ianuarie 2018, 12:13 AM | Recomandările editorilor

  0

  Singura Dimplomă cu „+”. Eroii sunt printre noi, iar pentru a deveni erou nu trebuie neapărat să te jertfești, uneori este de ajuns să lupți sau să te revolți. Atunci când copilul ei este bolnav, o mamă devine ca o fiară rănită: mușcă din orice, zgârie, urlă, luptă pentru binele puiului său. Nu abandonează nicio clipă.

  Cristina Rusu este, fără îndoială, „Mămica Anului 2017” în Arad. Scrisoarea ei, publicată de Special Arad, a adunat peste 150.000 de vizitatori unici și a declanșat revoluția în Spitalul Județean Arad. A evadat în toiul nopții din ghetoul de la Boli Infecțioase Copii, și-a scris propria-i experiență, iar ce a urmat a fost o revoluție în sistemul medical arădean. Zeci de alte mămici s-au solidarizat cu Cristina și au început să cadă capete în birourile „Județeanului”. Brusc, condițiile de spitalizare și de tratament al copiilor s-au îmbunătățit, un alt manager a preluat conducerea Spitalului Județean, iar secția de Boli Infecțioase Copii a fost renovată la inițiativa celei care a fost cu siguranță „Femeia Anului 2017 în Arad”, Anamaria Nyeki.

  Cristina ne-a arătat că dacă vrei, poți să te lupți cu sistemul, poți influența oameni să lupte pentru drepturile lor, poți să arăți tuturor că nu trebuie să stai cu capul plecat și să accepți sau să înghiți orice de la oricine. Cristina a devenit un simbol pentru mămicile arădene, un adevărat „Bravehart” feminin, personajul interpretat de Mel Gibson în celebra peliculă cinematografică.

  Mai mult, Cristina a câștigat și lupta pentru celebritate în propriul cămin. Cunoscută ca fiind soția fotbalistului Adrian Rusu, fost jucător la UTA, Rapid București, FC Brașov sau Pandurii, în urmă cu câțiva ani unul dintre cei mai buni fundași din țară, Cristina a întors ierarhiile. Acum, Cristina nu mai este cunoscută ca soția fotbalistului Adrian Rusu, ci chiar Adrian este recunoscut ca soțul Cristinei, cea care a schimbat în bine lucrurile în sistemul medical arădean.

  De aceea, pentru noi Cristina este „Mămica Anului 2017” în Arad.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.