Orgoliul personal al șefului de la Chirurgie Pediatrică, chirurgul Adrian Pavel, distruge cel mai important proiect privat de renovare din Spitalul Județean Arad

  de Andrei Fuliaș | 11 martie 2017, 2:53 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  23

  Începutul a ceea ce urmează să relatăm în continuare a fost pe 8 noiembrie, anul trecut, atunci când președintele Consiliului Județean Arad a vorbit jurnaliștilor, la finalul unei conferințe de presă, despre chestiuni legate de Spitalul Județean Arad. Printre altele, Iustin Cionca a adus în discuție, nu neapărat ca un subiect prezentat în mod oficial, faptul că la Spitalul Județean se pregătește o investiție. Una importantă de altfel, în care ar fi implicat „un privat care vine cu o sumă de vreo 50.000 de euro”. Banii urmau să fie investiți în modernizarea secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică. La acel moment, în public, nu se știa mare lucru despre acest proiect. Ulterior, pe 23 noiembrie, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, a fost lansat cu mult fast proiectul „Cu drag pentru viitor”. „Privatul” despre care vorbea Iustin Cionca era de fapt Asociația Cetatea Voluntarilor, condusă de tânăra Anamaria Nyeki, care urma să colecteze mai multe donații venite din partea unor mari companii, dar și din partea oricăror simpli cetățeni.

  15219446_1019818208128870_1691287003884976930_n

  Foto: Medicii secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, alături de Anamaria Nyeki, la lansarea proiectului

  Era de fapt unul dintre cele mai importante parteneriate la nivel local dintre un ONG, companii și cetățeni, iar rezultatul: renovarea de la A la Z a unei întregi secții din Spitalul Județean.

  La o lună după anunțul vag al lui Iustin Cionca și la două săptămâni de la lansarea oficială a proiectului, am fost contactați de un medic, care voia să ne vorbească despre proiect și, mai important, despre cum este pus în pericol acest proiect. Era vorba despre medicul Adrian Pavel, șeful secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, secție care urma să fie renovată în cadrul acestui proiect. Într-o discuție de peste două ore, doctorul Pavel a reușit să ne convingă de faptul că proiectul era pus în pericol de orgoliul unui alt șef de secție. Acesta ne-a explicat că pentru modernizarea secției la cele mai înalte standarde, este nevoie neapărată de extinderea secției pe care o conduce cu încă 70 mp. Ei bine, cei 70 mp nu puteau fi construiți, secția aflându-se la etajul 3 al Spitalului Județean, deci singura soluție era să fie luate două spații de la Secția de Gastro-Enterologie, aflată pe același etaj 3. În același timp, doctorul Adrian Pavel ne spunea că șeful secției Gastro, doctorul Eftimie Miuțescu, se opune cedării celor două spații „ca și când ar fi moșia lui”.

  20161207_112720

  Foto: Planul etajului 3 al clădirii SCJU Arad, cu adăugirile dr. Adrian Pavel

  Mărturisim că ni s-a părut extrem de interesant subiectul, fapt pentru care am început să ne interesăm pentru a vedea exact despre ce este vorba în toată această poveste. La câteva zile de la prima discuție avută cu Adrian Pavel, am ajuns să avem discuții cu aproape toți cei implicați în această poveste și care puteau avea un cuvânt de spus. Am stat de vorbă cu doctorii Maria Trăilescu, Mihai Soiu, Henry Osakwe și Constantin Bota de la Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, cu doctorul Eftimie Miuțescu, cu doctorul Mirandolina Prișcă – pe atunci manager al Spitalului, cu doctorul Corina Crișan – directorul medical al SCJU, cu Mihai Șeran – președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean, cu Iustin Cionca – președintele Consiului Județean Arad, cu Constantin Cătană – directorul DSP Arad, dar și cu Anamaria Nyeki – președintele Asociației Cetatea Voluntarilor.

  După toate aceste discuții, totul începea să devină din ce în ce mai clar. Pe deoparte doctorul Pavel încerca să ne facă să înțelegem că ultimul plan aprobat de conducerea spitalului și avizat inclusiv de Direcția pentru Sănătate Publică nu este ceea ce trebuie, fiindcă circuitul septic nu era separat corespunzător de circuitul aseptic. Deci, în continuare era nevoie ca două spații care însumau 70mp să fie luate de la Secția de Gastro-Enterologie și date Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică. În discuția pe care am avut-o cu doctorul Miuțescu, acesta ne spunea că nu este normal să fie „ciuntită” o secție în favoarea altei secții, fiindcă și secția sa avea nevoie de spații, dar că, dacă cei care conduc Spitalul Județean vor să ia acele spații, n-au decât să o facă. Ulterior s-a mai lucrat la acel plan și s-a găsit o soluție prin care urma să fie luat doar un spațiu de la Gastro, găsindu-se și o soluție prin care circuitele septic și aseptic să fie separate corespunzător. Din nou, acest plan a fost avizat favorabil de către DSP, semn că lucrurile o luau pe un făgaș normal și că proiectul are mari șanse să fie dus la bun sfârșit. Cu toate acestea, doctorul Pavel o ținea „pe-a lui”, cum că este neapărată nevoie de cele două spații, nu doar de unul.

  Între timp, mai mulți dintre cei cu care am discutat în timpul cercetărilor noastre ne avertizau că de fapt nu este vorba despre o chestiune de natură medicală și că este o chestiune de orgoliu personal. Ni s-a atras atenția că insistențele doctorului Pavel urmăresc de fapt ca acestuia să i se amenajeze un cabinet propriu, până în acel moment el fiind nevoit să împartă cabinetul și cu alți medici de pe secția sa. Totodată, mai multe persoane ne-au povestit că de fapt doctorul Adrian Pavel are o ranchiună mai veche cu doctorul Eftimie Miuțescu și că cei doi nu se înțeleg defel. Așadar, să avem grijă la toate aspectele și să nu ne lăsăm induși în eroare. Cu fiecare zi care trecea și în care noi lucram la documentarea corectă a acestui subiect destul de complex, orgoliul doctorului Pavel ieșea tot mai mult la suprafață. Acesta ne contacta zilnic pentru a ne întreba cum stăm cum investigația și când vom publica materialul, probabil convins fiind că ne-a făcut să vedem situația așa cum vrea el s-o vedem. E drept că și noi l-am lăsat să creadă asta, văzându-ne în continuare de cercetarea tuturor aspectelor și încercând să înțelegem cât mai bine situația.

  Ei bine, ajunsesem la momentul în care credeam că avem toate datele și că putem publica articolul fără teamă că greșim. Cu toate acestea, mai aveam câteva dubii legate de interesul doctorului Pavel, dar și despre planul modernizării Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică. Am reluat din nou povestea, timp în care doctorul Pavel insista să vadă când publicăm investigația, și am ajuns la câteva concluzii. Starea secției era și este în continuare una deplorabilă. Noul plan de modernizare nu era unul care să aducă secția la 100%, ci undeva pe la 90%, dar asta era maximul care se putea scoate din acest plan fără a afecta grav și a pune în pericol alte secții și ținând cont că vorbim despre o clădire veche de zeci de ani, căreia nu i se puteau construi anexe la un etaj 3. Toți specialiștii cu care am discutat au căzut de acord că planul de modernizare a secției ar duce secția la un nivel mult mai bun decât cel în care se află acum, explicându-ne că mai mult de atât nu se poate… eventual doar după construirea unui nou spital.

  Și când credeam că am terminat tot, că putem publica investigația, colegiul redacțional al Special Arad a decis că este mai bine să nu publicăm materialul pentru a nu pune proiectul în pericol. Am decis să nu ne implicăm pentru a lăsa să fie făcut un proiect bun pentru Arad și pentru sănătatea copiilor, mai ales că dorința doctorului Pavel de a avea un cabinet propriu era tot mai evidentă, aceasta primând în fața dorinței de modernizare în sine a secției pe care o conduce. Așadar, cu excepția unui cabinet propriu pentru doctorul Pavel, toate celelalte aspecte păreau a fi îndeplinite.

  Ei bine, ieri însă, doctorul Pavel a reușit să ajungă în presă. Un ziar a publicat ieri un material în care făcea praf proiectul „Cu drag pentru viitor”, dând crezare DOAR celor spuse de doctorul Adrian Pavel fără nici măcar o minimă investigare a întregii povești. Așadar, deși proiectul de modernizare a secției, un proiect pe care noi l-am văzut cu ochii noștri și un subiect asupra căruia ne-am îndreptat atenția câteva săptămâni la rând, a fost desființat în câteva minute de un doctor orgolios că nu-și primește cabinetul dorit și de către o publicație (de fapt, doar o jurnalistă pentru care „cealaltă parte” nu contează atunci când „subiectul” vine pe o cale „bătută”) care nu a catadicsit să facă minima proprie cercetare. E drept că în acel material apăreau și părerile a altor doi medici de pe secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, dar dincolo de cei care spun că cei doi medici ar fi fost constrânși de șeful lor de secție să declare ceea ce au declarat pentru a evita eventuale represalii asupra lor, nu s-a luat nici măcar o poziție a celorlalte părți implicate în proiect: conducerea Spitalului Județean, conducerea DSP, conducerea Consiliului Județean sau Asociația Cetatea Voluntarilor. Mai mult, ulterior Cetatea Voluntarilor a cerut un drept la replică, postat de președintele asociației pe pagina sa de Facebook, dar care nu a fost publicat, cel puțin până în acest moment, și de către organul media. Dar, ce să facă o asociație în fața unei doamne jurnalist a cărei țintă nu e neapărat informarea publicul la modul cel mai bun posibil, din birou?

  Așadar, putem spune fără rețineri că orgoliul unui șef de secție a reușit să pună în pericol cel mai important proiect de renovare a unei secții a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Un proiect care, din informațiile noastre, este pe punctul de a strânge fonduri care ajung la aproape 200.000 de euro. Orice companie se va gândi acum de două ori înainte de a face donația pentru acest proiect, fiindcă nimeni nu-și dorește să își asocieze imaginea cu un scandal media.

  Este cel puțin la fel de interesant cum doctorul Adrian Pavel a susținut proiectul respectiv, promovându-l alături de Cetatea Voluntarilor, dar care acum decide să îl facă praf, deși documentele din proiect îi contrazic declarațiile făcute ieri, cum că din punct de vedere medical acesta nu ar face un bine.

  Și un ultim aspect, doctorul Adrian Pavel a semnat în prealabil proiectul pe care acum l-a făcut praf.

  P.S. O să ni se arunce în „față” că o apărăm pe Anamaria Nyeki. Da! Exact asta facem, pentru că am sunat-o la telefon să o întrebăm ce s-a întâmplat, după ce am citit cele apărute, pentru că o știam prietenă cu doctorul Pavel, că acesta îi susține proiectul. Cu lacrimi în ochi, biata fată ne-a spus că nici nu mai știe ce să ne spună. Că a vrut să dea drept la replică, dar jurnalista i-a spus că atunci când un medic șef de secție (restul sunt subordonații acestuia și par că acționează la comandă și ca o turmă  și de aceea nu i-am luat în considerare – nota redacției noastre) spune ceva, atunci „Audiatur et altera pars” e pentru fraieri…

  Și-atunci ne-am decis să facem publice toate informațiile pe care le deținem (și mai avem) cu privire la ce s-a întâmplat în ultimele luni. Și să o spunem pe șleau ce credem: văzând că nu am dorit să i-o „tragem” fără motiv doctorului Miuțescu, Adrian Pavel a găsit sprijin în altă publicație. Și i-a tras-o… unui proiect de sute de mii de euro!

  Scan1-page-001

  Foto: Avizul favorabil dat de Direcția de Sănătate Publică

  20161206_130016 20161206_130912 20161207_102227 20161207_102233 20161207_102243 20161207_102546 20161207_113717

  Foto: Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, așa cum arată acum

  unnamed (0) unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7) unnamed (8)

  Foto: Simulare la cum ar trebui să arate secția după implementarea proiectului

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa intelegem ca problema este ca dr. Pavel isi face cabinet si dr. Miutescu ramane fara… Pe langa mangementul defectuos al SCJU Arad asta mai lipsea, lupta de orgolii personale intre sefi de sectie purtata in presa.Presa nu ar trebui sa fie independenta? sau macar impartiala?

   +16 voturi
   +1
   -1
    • D-le Olteanu, inteleg mai bine decat va imaginati situatia absurda pe care o prezentati, in care doi sefi de sectie se lupta pentru spatii(necesare fiecarei sectii in parte) pe care nici Primaria si nici CJA nu au fost in stare sa le construiasca de la Revolutie incoace. Suntem unul din cele doua judete din Romania care au unit toate spitalele din oras intr-o singura structura existenta doar pe hartie si, ceea ce este mai trist, nu a construit mai nimic. Au facut o gramada de studii de “facubilitate” care demonstreaza ca este imperios necesar sa construiasca acel spital judetean cu toate disciplinele de urgenta intr-o singura locatie, dar nu au reusit decat un spital de pneumologie-tbc. In conditiile acestea nu mai turnati gaz pe foc prezentand disputa disperata a unor medici ci puneti tunurile (de foc sau apa… ce doriti) pe Primarie si CJA!

     +20 voturi
     +1
     -1
     • Disputa disperata a doi medici? Pentru ce, domnul meu?
      Pentru clinicile private pentru care presteaza amandoi, acolo unde conditiile nu sunt de „ghetou” – asa cum e acum în Spitalul Judetean Arad?
      Dar, cum promiteam, o sa aveti mari surprize în legătură cu îndarjirea unor doctori, cărora nu le contestăm profesionalismul, dar ne puenm mari semne de intrebare cu privire la adevaratele lor intentii.

      --10 voturi
      +1
      -1
  2. E greu sa iei partea cuiva, eu unul nu sunt specialist, dar Dr. Pavel este, altfel nu ajungea unde este, in ceea ce priveste DSP Arad, sunt lamurit (cu dovezi scrise, emise chiar de ei) interesele meschine sunt la ele acasa, in ceea ce priveste Iustin Cionca … s-a lamurit tot judetul Arad, este doar un politician care incearca sa fie populist, din pacate comunismul ne-a lasat o mostenire care ne va marca zeci de ani daca nu sute de ani, sa ajungi sa te certi pentru cativa zeci de metri patrati poate fi si hilar, daca CJA este asa de saritor de ce nu incepe constructia unui nou spital, asa cum se vorbea acum cativa ani, si atunci s-ar putea rezolva problema spatiului

   +19 voturi
   +1
   -1
  3. Foarte orgolios dr.Pavel, dar mai ales fara pic de caracter, se poate “intoarce” oricand, daca e vorba de interesul sau personal! Cei care stiu cum l-a scos din spital pe dr.Zeno Moldovan pot confirma! Si cand te gandesti ca Zeno l-a facut “mare doctor” ducandu-l de la Timisoara, acolo unde era a saptea roata la caruta, dar plin de “scheme”!!!

   +14 voturi
   +1
   -1
   • Cei care stiu adevarul despre cum a plecat dr.Zeno Moldovan din spital, la 1 an dupa pensionare, sunt toti cei de pe sectie si va pot contrazice oricand!!! Nu cred ca un medic poate fi facut mare de un altul…asta poate doar in viziunea celor care habar n-au de medicina…. Cand vine cineva din Timisoara, din centrul universitar unde toti medicii aradeni, fara exceptie, trimit cazurile complexe, se gasesc multi care doresc sa-l execute….

    --1 voturi
    +1
    -1
  4. Buna seara! Sunt dr. Pavel Adrian, medicul sef al Sectiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica Arad. Trebuie sa va informez urmatoarele:
   1. Eu nu am si nici nu imi doresc cabinet de medic sef, in niciunul din planurile de reamenajare a sectiei nu este prevazut cabinet de medic sef pentru mine.
   2. Acest plan avizat de conducerea spitalului si DSP reduce numarul de paturi al sectorului septic la maxim 6, in prezent sectia avand 10 paturi septice. Nu putem functiona cu asa de putine paturi in sectorul septic. Ne trebuie minim 7-8.
   3. Toti medicii sectiei au aceeasi parere si anume ca numarul de paturi al sectorului septic preconizat (6) este insuficient.
   4. Raspunderea pentru sanatatea copiilor si pentru actul medical este a chirurgilor sectiei, nu a conducerii spitalului, nici a DSP, nici a Cetatii Voluntarilor, nici a ziarelor.
   5. Spatiul solicitat de noi de 70-80 mp prin extinderea sectiei noastre spre sectia Gastroenterologie, poate fi alocat deoarece exista in ambulator, la etajul 1, un departament de endoscopie digestiva construit cu fonduri europene care nu este folosit. Aici s-ar putea efectua endoscopiile digestive,adulti si copii,la fel ca in majoritatea spitalelor din tara.
   6. Nu am nimic personal cu dl. Prof. Miutescu, chiar am discutat cu dansul ca sa fie folosit departamentul de endoscopie atat pentru adulti cat si pentru copii.

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Domnule doctor Pavel, vom dovedi cu documente și alte dovezi tot ceea ce am afirmat în acest articol!
    Vom dovedi inclusiv faptul că dumneavoastră nu spuneți adevărul nici măcar în acest comentariu!

    Sau ați uitat cumva tot ceea ce susțineați la finalul anului trecut?

    +1 voturi
    +1
    -1
  5. Initial Dr A. Pavel a fost primit de spital si autoritati cu simpatie. I s-au aproba trusa de laparascopie, aparat roentgen, de sala,mese de operatie, si apoi si fonduri extrabugetare ( de la primarie) de peste 150 mii eu pentru gastroscop si colonoscop de copii, desi nici un medic, din Arad nu are inca deocamdata o competenta de a lucra cu ele. Dansul are deja cabinet personal, dar situat tot pe sectia de gastroenterologie.Modernizarea s-ar fi putut face, dar cu asezare la masa si cu compromis,nu cu pozitie de forta, implicarea presei si a politicului. S-a suparat si a scos de pe sectie afisul cu asociatia care l-a ajutat.Sectia de chirurgie pediatrica a aratat mereu acceptabil, desi nu are circuite moderne, dar nici o sectie din spital nu prea are.In acest timp toate cazurile de nou nascuti cu boli chirurgicale merg la Timisoara Este o disputa intre necesitatile a doua sectii vecine, ambele cu lipsa de spatiu. Nu poti sa incepi proiecte pe spatiul altora, fara sa ii anunti, nu poti sa cauti finantare, fara sa rezolvi problema spatiului. Cind orgoliul personal este prea mare nici un manager nu e bun, toti ti se par incompetenti, doar parerea ta este valabila. Asta am intele din materialul acesta, si din ceea ce vad in spital. Rufele nu se spala in public, prin presa, ci intre colegi si sefi de sectii si de spital, de aia apar demonstratii in fata spitalului de nemultumire.

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Domn doctor, stim noi care, induceti lumea in eroare…si nu-i frumos! Pai se poate???
    Sa le luam pe rand.
    Expresia ,,i s-a aprobat trusa de laparoscopie’’ este malitioasa…nu i s-a aprobat lui turnul de laparoscopie, ca doar nu l-a dus acasa, a fost o investitie din partea Consiliului Judetean datorita necesitatii achizitionarii acestuia…nu l-a primit doctor Pavel ca a fost simpatic!
    Aparatul roentgen nu exista nici acum in bloc operator copii, il imprumutam, cat o mai functiona, pe singurul functional de la ortopedie adulti…rusinica !!!
    Masa de operatie chirurgicala radiotransparenta si accesoriile au fost achizitionate prin sponsorizari!!!
    Fondurile de la Primarie au fost folosite pentru aparatura compartiment ATI Copii!!! In Arad, Dr. Dumitra are competenta pentru endoscopie pediatrica si in curand alti 2 medici.
    Confundati cabinetul de medic sef cu camera de garda, de fapt intentionat debusolati lumea cu informatii eronate…Sa mai continuam?
    Exista compartiment de endoscopie in ambulator, la etajul 1, cu circuite functionale, corespunzatoare legislatiei in vigoare, nefolosit. Lipsa de spatiu pe sectia alaturata se datoreaza faptului ca endoscopiile continua sa se faca intr-un spatiu impropriu, pe sectie.
    Memoriul tehnic initial, propus conducerii pentru conformarea sectiei de chirurgie pediatrica a avut la baza singura solutie gasita de medicul SPCIN, si care, in prima faza a avut coloana, ulterior s-a razgandit si a fost avansata…
    Asociatia care ,,ne-a ajutat’’ a pornit campania si a prezentat comunitatii un proiect care avea la baza exact acel memoriu tehnic propus de medic SPCIN…..v-am luminat??? Acum pentru aceasta asociatie e bine cum o fi, numai sa fie…ca asa e la noi….
    De ce toata lumea, inclusiv dumneavoastra, folositi cuvantul compromis cand e vorba de copii??? Pentru sanatatea copiilor nu se fac compromisuri!!!

    --2 voturi
    +1
    -1
     • Este opinia noastra ca si colectiv. Cred ca am fost destul de explicita in cele comunicate pana acum si mi-am asumat ceea ce am scris prin postarile personale.
      Nu pot trece numele si adresele de e-mail ale tuturor celor care vrem sa spunem adevarul!!! Este motivul pentru care am semnat cu adevar. La fel si celalat comentariu, ca sa stiti ca este viziunea comuna, a naostra a tuturor, incepand de la infirmiera, asistenta, medic si poate si altii din spital care stiu si au curaj si coloana vertebrala sa spuna adevarul!!! Daca nu doream sa ne asumam cele spuse, nu ajungeam aici… Este purul adevar!!!
      Este rusinos si scandalos ce faceti!!! Noi dorim si luptam pentru binele copiilor bolnavi si pentru parintii lor, iar dumneavoastra va intoarceti impotriva noastra. Cand spunem copii, ne referim la toti copiii din Arad, inclusiv la ai dumneavoastra.

      +1 voturi
      +1
      -1
      • Doamna doctor, daca tot am initiat un dialog, va rog sa ne spuneti, chiar sa insirati, la ce cabinete si clinici private prestati dumneavoastra si toti colegii pe care-i aveti. Si fiti foarte explicita. Si chiar va rugam sa semnati si sa spuneti ADEVARUL. Daca puteti… Va rugam , in acelasi timp, sa ne spuneti si tarifele pe care le au privatii acestia. Cu privire la alte interese, pentru aradeni, pentru adevar, va promitem ca ne ocupam in zilele urmatoare.
       P.S.1 Doamna doctor, doamna Maria T., va rog sa ma scuzati ca am uitat sa va intrebam: de pe ce calculator scrieti aceste mesaje?;
       P.S. 2 Oare ce a facut domnul doctor pentru dumneavoastra încât să vă sacrificati duminica pentru a-l apara chiar si atunci cand nu are dreptate? Chiar suntem curiosi.

       +1 voturi
       +1
       -1
      • Opinia unui colectiv se exprimă prin colectiv, nu prin vocea a două persoane. Este evident că niciunul dintre cei care lucrează sub conducerea dr. Pavel nu vor avea curajul să-l contrazică în public, deși o fac în privat. Oamenii se tem de eventuale represalii împotriva lor pe viitor.
       Spuneți că este adevărul și că este rușinos și scandalos ce facem noi…
       Mă întreb, dacă tot ați vrut să spuneți adevărul, de ce nu ați organizat o conferință de presă? De ce nu ați transmis un comunicat tuturor publicațiilor? Sau vă era teamă de eventuale întrebări? Vă era teamă că nu toți „mușcăm” momeala domnului doctor?
       De ce nici la ora asta nu este publicată poziția asociației sau a spitalului în ziarul în care apare poziția dvs? Interesant, nu?!?
       Pesemne că toți vrem răul copiilor, nu? Noi, Spitalul Județean, DSP-ul, Consiliul Județean, Asociația, cei de la SPICIN… toți ăștia suntem rău intenționați, numai dvs. cu dr. Pavel sunteți bine intenționați.

       +2 voturi
       +1
       -1
  6. Si totusi, dupa tot acest scandal, dupa cateva investigatii atente, se poate vedea clar ca Spitalul e cu ale lui si nu vrea sa schimbe personalul neprofesionist, Cetatea la fel INSA, pe langa toate acestea, nu putem sa nu vedem faptul ca, presedinta Cetatii este angajata al DDAC si are acces la informatii diverse cand vine vorba de proiecte cu copii si adulti, poate pe care le foloseste si in interes de a realiza prin ong aceste proiecte si astfel prin cei cativa medici care o sustin, mai castiga niste bani .. Proiectul lor este frumos, dar de ce doar la spital se face ? De ce la Matern unde se nasc copii nu sunt interesati sa faca ceva ? Pentru ca nu au de castigat..chiar si majoritatea ong-urilor din Arad au in spate politicieni..de majoritatea insa nici nu am auzit vreodata, dar proiecte au si bani primesc. Oare unde gasim declaratia ei de avere, cv-ul, sa vedem si noi cine e?
   Daca ea e corecta si nu are nimic de ascuns, evident ca trebuie sa o sustinem, insa daca altele sunt interesele+politicul care o sustine, nu mai facem treaba si continuam miting-ul pana se rezolva problemele !

   +19 voturi
   +1
   -1
  7. ORGOLII, ORGOLII, ORGOLII!!! Bisericuțe și interese meschine!

   Pe Anamaria o cunosc și sunt sigur de bunele ei intenții. Deci „Asociația” să o scoateți din conflict.

   Restul sunt niște Mânăreli „Made in Romania”. SĂ VĂ FIE RUȘINE!!! Nesimțite și Nesimțiți. Vă bateți pentru Laurii Meritocrației Egoiste. … și mai luați în gură „grija pentru copii”??? …vai ce scârbă ne provocați.

   CONFLICT DE INTERESE!!! Pe spatele celor care au nevoie de asistență medicală. Nu mai faceți diferența între ce este privat și ce este al comunității. Voi vreți să le aveți toate sub control să vă măriți încasările. Atât vă interesează! Merțanu! Vila! … și euroi fără număr, să vă cumpărați și mai multă influență, diplome, doctorate și titluri.

   Luați de citiți despre un OM care toată viața lui a pus Interesul Pacienților lui, COPIII, pe prim plan.
   Alexandru Pesamosca https://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_Pesamosca

   Nu ne mai jigniți inteligența cu minciunile ce cu o nesimțire și obrăznicie fără margini, le turnați în spațiul public. Voi sunteți drogați de Putere și Laude!(…și de „plicurile” fără număr strecurate în buzunarele halatelor) Nu mai știți ce înseamnă să fi modest și umil în fața celor pe care se presupune că ar trebui să-i serviți?

   Deci căutați repejor o „Masă Rotundă” și REZOLVAȚI Problema!

   Asta să nu vă luăm la picioare în cur pe stradă, să vă băgăm „mințile în cap”. Fără să facem discriminare pe considerente de sex. Îngropați „topoarele discordiei” și demonstrați-ne că spuneți „Adevărul” când vă arogați autoritatea de a vorbii în numele pacienților. Încheiați mascarada discuțiilor fără sfârșit despre cine are dreptate sau nu. NU NE INTERESEAZĂ!!! SE AUDE!

   Singurul lucru interesant pentru NOI, comunitatea, este să vedem Proiectul Realizat și copiii arădenilor să aibe în sfârșit un loc cât de cât pus la punct, în care să primească îngrijirea de care au nevoie și merită să o primescă. Restul este un „JEG” de care nu vrem să mai auzim.

   Alooooooooo STRADA!!! Nu interveniți? Ce ziceți de „CIUMA ALBĂ”?! Pe ăștia să nu îi ia DNA-ul? Nu credeți că merită să ieșiți să-i huiduți și pe ăștia?

   --2 voturi
   +1
   -1
  8. Tot respectul pentru cei ce vor sa faca ceva bun pentru societate. Dar ma intreb, sectia pediatrie si chirurgie ped. este una din cele mai bine puse la punct din spitalul Arad. Era asa mare nevoie de investitii acolo? Nu puteau fi dirijati banii astia pentru modernizarea altor sectii macar la nivelul celei de mai sus?

   +1 voturi
   +1
   -1
  9. Ce sa zic de secția de Pediatrie din curtea spitalului…jale mare și dezastru !! Se urca gândacii in pat peste copii, și umbla viermi pe pereți !!! Lucru văzut cu ochii mei, când am fost nevoită sa stau internata cu fetița mea…si cocoțată cu ea cu tot in paturile acelea cu gratii, înalte, ca paturi normale pentru mame nu erau. Jalnic, își bat joc de copilașii noștri, și de taxele care le plătim luna de luna la CAS.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.