joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Cu drag pentru viitor” – proiectul Anamariei Nyeki – țintă a hoției politice! Gașca de campanie electorală care promovează imaginea lui Sergiu Bîlcea este în plină acțiune

  de Andrei Fuliaș | 12 decembrie 2017, 1:08 PM | Administraţie

  12

  Știam că o să se întâmple ceea ce povestim mai jos. Ne așteptam – chiar făceam pariuri în redacție pe tema asta – pentru că politicienii arădeni nu au nicio limită când e vorba să-și aroge meritele altora…

  Unii dintre voi o să spuneți că unui (încă) NIMENI n-are de ce să-i fie rușine. Ba da, are! Are chiar multe lucruri de care ar trebui să-i fie rușine, iar el știe asta!, dar nu intrăm în viața omului și nu despre asta vorbim acum. Vorbim însă despre încercarea acestui „uns” al lui Gheorghe Falcă, acest – cică – „moștenitor al tronului” de primar, de a se cățăra pe absolut tot ce se întâmplă în Arad, bun sau rău, de a-și aroga toate meritele administrative din Arad, județ sau municipiu. Căci, doamnelor și domnilor, așa funcționează lucrurile pe la noi. Ei ne cred proști pe toți și au impresia că, dacă ni-l bagă pe gât pe acest Sergiu Bîlcea, o să ne încolonăm frumos în 2020 și-o să punem ștampila cu două mâini pe numele lui. Deși efectul s-ar putea să fie chiar invers, să ajungem să-l „vomităm” de la atâta băgat pe gât.

  Problema cea mai mare nu este neapărat faptul că ei – Falcă și Geanina Pistru – îl urcă pe Bîlcea pe absolut toate scenele și că-i pun în față toate microfoanele din orașul ăsta, fiindcă avem opțiunea de a-l ignora, de a da „delete” sau de a întoarce capul.

  Avem însă o problemă atunci când „unsul” sau „ursul” (că așa e plimbat, parcă cu zgardă, pe toate străzile Aradului) lui Falcă încearcă să se urce cu bocancii de politruc pe proiecte care nu-i aparțin. Și nu aparțin nici partidului. Vorbim, desigur, despre proiectul „Cu drag pentru viitor”, cel prin care se renovează din temelii Compartimentul Clinic Boli Infecțioase Copii de la Spitalul Județean Arad.

  Ei bine, politicienii de mai sus încearcă de luni de zile să-și lipească „imaginea” de acest proiect, iar până acum Anamaria Nyeki Popa a reușit, în inocența ei și cu mult bun simț, să țină proiectul departe de orice nuanță politică – asta fiind una dintre condițiile puse neoficial de foarte multe dintre firmele implicate în susținerea acțiunii. Asta deși asupra ei s-au făcut presiuni uriașe, i s-au pus unele bețe în roate și, mai mult, a reușit să treacă și peste anumite amenințări mai mult sau mai puțin voalate. Vi se pare ciudat, nu?

  Să nu vi se pară! Acest proiect deranjează și… deranjează tare încă de la început, fiindcă Anamaria, ajutată de zeci de companii și mii de arădeni, face treaba politicenilor. Și asta îi deranjează, fiindcă cetățenii îi trag la răspundere, ceea ce este și normal.

  De ce trebuie să vină o asociație să facă ceea ce ar trebui să facă Primăria sau Consiliul Județean? Răspunsul e simplu: pentru că pe ei nu-i interesează să facă proiecte care nu le aduc voturi. Ori o investiție a lor la Spitalul Județean nu ar genera foarte multe voturi, fiindcă cetățenii privesc investiția ca pe un lucru normal, un lucru pe care administrația locală ar trebui să-l facă fără să clipească.

  Cum spuneam, până acum Anamaria Nyeki Popa a reușit să treacă peste toate piedicile puse și să țină departe politicienii de acest proiect deosebit. Totul… până ieri. Asta pentru că la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a avut loc un concert de colinde și muzică populară, organizat de Diana Redei și Cătălin Brie și în urma căruia s-au strâns donații de 15.732 de lei și 100 de euro, bani care vor ajunge la proiectul „Cu drag pentru viitor”. Îi felicităm pe această cale pe cei doi tineri organizatori.

  Însă… la eveniment a apărut și Sergiu Bîlcea, puțin cam din senin și „puțin” cam neinvitat… și tot neinvitat s-a prezentat și pe scenă, pe motiv că el „trebuie să vorbească”, deși nici vorbă de așa ceva. În inocența lor, cei doi tineri organizatori i-au dat cuvântul.

  Astfel, bazându-se excusiv pe nesimțire, Sergiu Bîlcea a reușit, după nenumărate încercări, să își lipească – cică – imaginea de proiectul care a dezmorțit orașul intrat în hibernare de ceva vreme. Și tot cu aceeași nesimțire le-a spus celor prezenți cât de mult contribuie Consiliul Județean și Primăria la acest proiect, că ei fac și dreg, deși tot ce au făcut a fost să-și pună semnăturile pe niște hârtii. Pe niște autorizații legale. S-a lăudat și că ei, în mărinimia lor, refac acoperișul secției. Culmea era să nu-l facă și să lase apa care se prelingea prin acoperiș să distrugă tot ceea ce s-a construit până acum.

  Și doar pentru asta (deocamdată… pentru că mai sunt și altele), lui Sergiu Bîlcea și strategilor care îl învață cum să își aroge merite care nu sunt ale lui, fără să aibă dreptul, ar trebui să le fie rușine!

  P.S. – Apropo, Sergiu Bîlcea, câți bani a donat, personal, din salariu, sau de la firma de transport de unde-i vin banii ca actionar (despre asta, cu altă ocazie…) pentru acest proiect? Pentru că, spre deosebire de el, care e plimbat ca ursul prin întreg orașul, ca să-l cunoască lumea cât de „bun” e, Iustin Cionca, Constantin Traian Igaș, Eusebiu Pistru și mulți alți primari sau consilieri, care de teamă să nu fie puși la zid de partid preferă să rămână anonimi, și-au  donat salariile.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Deci sergiu ala ( intentionat i-am scris numele cu minuscule),pana nu l-a luat Laura de barbat ,fosta lui sotie, o femeie extraordinara ,care i-a suportat toate aventurile si jignirile pentru ca are 2 copii cu el , dar pana la urma nici nu a mai putut,draga de ea ,se plimba cu tramvaiul si tot ce si-a facut a facut pe spatele si relatiile si banii fostului socru … Mi-e scarba!!!

   +24 voturi
   +1
   -1
   • Ce sa spun cine se aseamana se aduna…
    Toate fostele sotii sunt extraordinare…de ce oare!!!cred ca si balcea si laura aia ssu cum spui ca o cheama e din acelasi aluat…balcea asta ar trebui scos cu spitzuri in dos din primaria arad de protestatari care ies pt justitie dar nu ies pt arad!!!

    +6 voturi
    +1
    -1
  2. „Unsul” nu poate fi decat la fel ca falca! Adica un caracter infect, un parvenit…. L-am simtit pe acest individ acu 5 ani cand era soferul lui nelutu cristina (alt uns de.al lui falca) cand incerca sa platesca mese,etc. sa primeasca ceva functie…o sa mai povestim despre aceasta (cenzurat) a societatii!

   +16 voturi
   +1
   -1
  3. Unii poate se vor supăra și mă vor contrazice, dar Bîlcea are dreptate; el, falcă, cionca, ioțcu, familia pistru & grupul lor infracțional cu care au împânzit administrația locală au un foarte mare merit în proiectul ”Cu drag pentru viitor”, ei toți, prin incompetența și prin nepăsarea lor au reușit să unească și să motiveze foarte mulți oameni care au contribuit la acest proiect, fără lipsa lor de scrupule acest proiect nu ar fi existat. Este trist, dat din păcate au un mare merit.
   Tot din păcate, este evident că acestor politicieni nu sunt curioși de confortul arădenilor, ipocrizia lor este evidentă

   Cred că Ioțcu putea plăti singur acest proiect cu banii pe care i-a dat pe avocați
   Cred că Falcă putea plăti singur acest proiect cu banii pe care i-a dat acasă la el pe tapet, marmură și dacă se mulțumea cu o baie normală, nu una care a costat spre 100 de mii de euro
   Cred că Cionca putea plății singur acest proiect dacă s-ar fi mulțumit cu mai puțin teren, sau poate vrea să cumpere toată Pecica până la urmă

   și câte se mai pot spune ….

   +19 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.