duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Cum vrea Gheorghe Falcă să rupă stilourile Special Arad: întreaga redacție, plus câțiva jurnaliști citați individual, la judecată!

  de Alin Olteanu | 6 februarie 2018, 7:54 AM | Investigaţii | Topic special

  68

  Ce face un politician ca să închidă „gura” presei, a unor jurnaliști incomozi pentru el, după ce constată că nicio metodă de a o determina, de a-i determina să se ploconească în fața lui, nu poate fi aplicabilă? Face exact cum a procedat primarul Aradului, Gheorghe Falcă, poate cel mai important politician pe care l-a avut acest județ după Revoluția din 1989. A chemat un avocat (sau a mers avocatul la el… nu știm sigur) și l-a pus să încropească o „plângere”, din ce elemente găsește el, să o depună la Judecătorie, și să ceară bani (mulți!… de speriat pentru orice om obișnuit) pentru că a fost, chipurile, calomniat, iar imaginea sa, „superbună și excepțională” în România, a avut de suferit.

  Așa a făcut (și) primarul Falcă. Ne-a dat în judecată pentru informațiile apărute în investigația publicată de Special Arad în 30 octombrie 2017, cu titlul Slugile abuzive din Poliția lui Falcă – o investigație Special Arad care amintește de prim-secretarii PCR și ne cere o „căruță de bani”… Bani pe care oricum nu-i avem și pe care suntem convinși că nici nu trebuie să-i dăm, considerând că nu ne-am făcut decât datoria de jurnaliști, informând publicul larg cu privire la diferite aspecte din viața „Cetății” și a conducătorilor politici ai acesteia.

  În concluzie, ne-am sunat avocatul (Bogdan Ionescu, te respectăm și iubim pentru că ne reprezinți atât de profesionist cum ai facut-o și cu alte ocazii, Special Arad nepierzând niciunul dintre procesele în care a fost parte!) și l-am întrebat dacă i-ar place să îl cheme la bară pe primarul Aradului. „Poate o să avem ocazia să îl interogăm…” – i-am spus, deși eram convins că deja acceptase….

  Răspunsul îl aveți mai jos, imediat după textul „smiorcăielii”… depus de avocații întâiului edil al muncipiului nostru.

  Înainte de a vă lăsa să citiți cum s-a „prezentat” Gheorghe Falcă în fața magistraților, și cum răspundem noi la ceea ce reclamă primarul, vă precizăm că redacția nu o să mai publice nimic despre acest caz până la finalizarea procesului, înțelegând prin asta să nu influențăm o justiție pe care o credem oarbă, deci liberă și corectă.

  Prin publicarea acestui articol nu am dorit decât să ne informăm cititorii cu privire la un aspect important care afectează redacția. Însă, cu toate astea, vă promitem: dezvăluirile Special Arad vor continua!


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Poi bine, bine…dar voi, ca jurnalisti, cum sa scrieti „slugile lui Falca” de niste oameni care au acord de colaborare cu rutiera sa dirijeze acea intersectie?
   Eu ii vad in fiecare dimineata pe aia de la locala si in zona industriala si fac o treaba foarte buna. Si pe-acolo trece Falca, sau ale cui slugi sunt? Ale sutelor de autobuze?
   Adica totusi, nu vi se pare nimic tendentios aici, sa faci „sluga” o intreaga institutie doar ca prin una din intersectiile pe care le dirijeaza trece primarul?
   Dar nu asta e important, ci faptul ca ati fost foarte subiectivi. Adica eu, ca cititor, nu am fost lasat sa imi fac o parere despre toata intamplarea pentru ca voi deja ati pus eticheta si atunci ma intreb unde mai va e rolul de jurnalisti?
   Doar pentru ca sunteti jurnalisti nu inseamna ca puteti balacari pe toata lumea sub stindardul libertatii de exprimare.
   Mna, pacat ca s-a ajuns aici dar v-ati cam cautat-o cu lumanatea :/

   --21 voturi
   +1
   -1
   • Se vede de la … postă ca sunteti angajat la Politia Locala. Dar, nu-i nimic, aveti dreptul la opinie (chiar daca subiectiva) si dumneavoastra. Insa, ca sa stie toata lumea: nu aveti niciun acord de colaborare semnat cu IPJ Arad in privinta circulatiei in intersectii. Niciunul! Si o sa vă aratam la proces, sa vedeti si dumneavoastra ce s-a semnat… Poate ca va referiti la un protocol cu tema „date cu caracter personal”… ceea ce nu e acelasi lucru cu circulatia. Sau e? 🙂

    +23 voturi
    +1
    -1
    • Domnule Alin Olteanu, vedeti tare prost „de la o posta”. Sunt un simplu aradean cu o parere diferita de a voastra in acest caz. Lucrez de 9 ani de zile zona industriala, la una dintre companiile pe care nu odată aţi bălăcărit-o, ba ca ii tine pe oameni de sclavi, ba ca se vinde fabrica si pleaca toti acasa. Nu sunt pe linie, dar nici „capo di tutti capi”, sunt inginer de proces si nu la politia locala asa cum vedeti dumneavoastra „de la o posta”. Si nu, nu suntem sclavi, suntem cei mai bine platiti din zona industriala si se fac si angajari, nu a cazut fabrica pe noi asa cum ati sugerat acum un an.

     Ideea e ca se sta si 30 de minute de la Takata pana la iesirea pe centura cand ies de la munca si de cand dirijeaza locala in zona, s-a redus si timpul pierdut. Asta mi-a atras atentia sa scriu, că in timpul in care dumneavoastra faceati respectiva investigatie si scriati articolul respectiv sugerând ca se dirijeaza doar pe unde trece primarul, inca de pe-atunci dirija Locala circulatia dimineata la noi în zona si o mai face si acum tot fara rutiera. Si ma miram atunci ce scrieti, stiind ca intalnesc in fiecare dimineata locala si la podgoria, si în zona industriala.

     Nu inteleg de unde concluziile tale nefondate despre mine, sper ca nu asa isi argumentezi si articolele… Am spus ca au „acord de colaborare” pentru ca asa scrie in documentele prezentate de dumneavoastra mai sus(pe pagina 4 scrie de protocol de colaborare intre rutiera si locala). Ce scrie in protocol, nu stiu nici eu, nici dumneavoastra.

     Totusi, faptul ca mi-ati pus asa, de nicaieri eticheta asta de politist local- om din sistem, spune multe despre calitatea dumneavoastra de om si mai ales de jurnalist, domnule, Alin Olteanu: Pe principiul „cine nu e cu noi, e impotriva noastra”.

     Ei bine, nu sunt impotriva dumneavoastra, atata tot, ca am o parere diferita. Am si eu voie sa am o opinie, sau aveti nevoie doar de aplaudaci de genul Antena 3 si B1 tv?

     +7 voturi
     +1
     -1
     • Imi asum o parte a criticii pentru că fiecare om poate să greseasca. Totodata va invit sa-mi indicati articolele de pe Special Arad in care dumneavoastra, ca si angajat al Takata, ati fost balacarit. Dar doar atat. Mi-ar fi placut ca in spatele unei opinii atat de bine argumentate (sau nu?) sa nu fie un banal semnatar, adică „un aradean”, ci o persoană care-și asumă cu numele ceea ce susține. Exact cum o facem noi. Va invit sa imi scrieti pe emailul personal, [email protected], intelegand prin asta sa am un dialog cu cineva caruia sa ii cunosc numele. Altfel, pare totul o actiune de genul „da si fugi…”, la care nu doresc sa mai raspund.

      +9 voturi
      +1
      -1
     • hai lasa ma cu takata ta doar inginerii sunt platiti acolo atata neprofesionalism nu am intilnit nicaieriinnici o fabrica sunt patron de firma de transport numai la voi sunt probleme grave cu incarcarile descarcarile ce firma serioasa sunteti daca nu sunteti in stare sa platiti decent 4 motostivuitoristi aveti 2 care de cate ori ii pui la lucru se plang ca va bateti joc de ei…………sa nu mai spun ca politistii locali care dirijeaza ilegal circulatia la zona industriala fac ambuteiaje pe centura aradului care e considerata drum europeana dar nu conteaza trebuie sa iasa autobuzele pito puma transfdc legate cu sarma la directie si ce scot o tona de fum bombe pe roti……..

      +8 voturi
      +1
      -1
      • Si eu sunt inginer la Takata si pot sa iti spun ca bati campii cu gratie. Ca le place unora sau nu firma asta este cel mai important si cel mai stabil angajator din judetul Arad. Tot aici ai locuri de munca incepand de la productie si pana la laboratoare de teste si centru de inginerie. Unde mai gasesti asa ceva in Arad?

       Cat despre locali, o avea institutia asta multe bube insa de cand dirijeaza ei intersectia, fapt ce nu e o solutie permanenta, s-a mai redus din timpii de congestionare ai intersectiei.

       Revenind la subiect, Falca demonstreaza inca o data ca este doar un las si un demagog.

       +2 voturi
       +1
       -1
    • Si inca ceva, domnule Alin Olteanu: eu, am voie sa fiu subiectiv, ca sunt cititor. Dumneavoastra, in calitate de jurnalist nu aveti voie. Puteti fi, dar e imoral. Rolul dumneavoastra este sa informati, nu sa formati opinii. Opiniile şi se formeaza omul pe baza informaţiilor prezentate de voi ori daca voi, presa sunteti subiectivi, ce pretentii mai aveti de la cititori?

     +3 voturi
     +1
     -1
   • Tu de când ești arădean? … doar așa ca noi să știm.
    ””””””””””””””””””””””””””””””””””
    Și ascultă, drăguță, … Poliția Locală nu trebuie „bălăcărită” de presa liberă. Ea reușește această performanță, pe cont propriu.
    Dacă ții deschiși ochii când te deplasezi prin oraș în fiecare zi, exemple ale ABUZURILOR pe care le fac și a numeroaselor încălcări ale legilor și regulilor cele mai simple, se vor prăvălii asupra spiritului tău de atenție.
    Nu mai departe decât exact azi dimineață în jurul orei 9:30-10:00, un exemplar al Poliției Locale, a trecut sub privirile mele contrariate, PE ROȘU!!!!!!!!!!, la trecerea de pietoni din dreptul Bisericii Romano Catolice.
    ””””””””””””””””””””””””””””””””””
    Să nu mai vorbim de situații în care i-am surprins, în gașcă, ascunzându-se de privirile „opiniei publice” (prin magazii), în cărui serviciu ei sunt renumerați, stând la șuete cu cafele duble și fumând țigări înodate, zeci de minute în șir, tocmai în spații închise unde este interzis fumatul. Un exemplu din zeci de asemenea exemple, văzute doar de mine.
    ”””””””””””””””””””””””””””””””””””
    ATENȚIE! Nu cumva să credeți, că acum dacă politicienii ne iau de proști pe toți, VOI AVEȚI DREPTUL SĂ NE FACEȚI ORBI!!!
    Nu ne provocați. Țineți-vă gura să nu ne facem noi, cetățenii de naștere din Arad, un proiect de suflet din a vă urmării și trage în chip de fiecare dată când călcați pe bec. SUNTEM CU OCHII PE VOI! Dar ne-am văzut de treabă până acum. Tot noi suntem cei ce vă laudă, în puținele ocazii în care trebuie să fiți lăudați, … doar așa … De încurajare! Așa că mucles și treceți la treabă. Nu mai stați tot tipmpul cu ochii pe FB, pe smartfonurile personale, în timpul serviciului și mai ales nu încercați să păreți mai deștepți decât sunteți. Că vă dați de gol singuri. IQ-ul ca vai de el, cu care sunteți înzestrați, efervescent, dă pe afară și nu reușiți decât să vă bateți cuie în talpă.

    +11 voturi
    +1
    -1
    • Revin iarasi si mai ales din nou! Ca sa inteleaga si peter pan limba romana…Se scrie ” ti-i ochii deschisi ” ….ea reuseste aceasta performanta pe cont propriu nu necesita virgula….las de la mine faza cu exemplar al Politiei… in al carei serviciu ….Dar faza cu tigari inodate???? Bine ca nu scria de inorate zile!!!
     Iar nu stie sa puna virgula ….Nu cumva sa credeti ca, ….si acum se pune dupa daca …
     Nu ne provocati e la vocativ deci obligatoriu survine semnul exclamarii!
     A va urmarii deja este parfum de cedru!
     Mai las de la mine si tipmpul .
     O parere personala …la ultimele doua propozitii as fi pus semnul exclamarii!

     --7 voturi
     +1
     -1
     • Adrian, ce ar insema „ti-i ochii deschisi”? Forma mai putin cizelata „ti-s (ochii deschisi)” o inteleg, dar cu aceasta corectie m-ai bagat in ceata.

      Pe de alta parte „tii” ( formularea originala, la persoana a doua indicativ prezent) este corecta.

      +11 voturi
      +1
      -1
     • adrian: ”Ti-i orice ce raspunde la anumite intrebari….ti-i ochii ( pe ei ) deschisi..pe cine ti-i? …ti-i greu ….cum iti este ? Iar tin , tii doar in constructii gen : tin cu Craiova, tii cu Dinamo”

      Tu realizezi că poate intră și copii aici? Nu te simți responsabil că i-ai putea îndobitoci? Ei nu știu cine ești, poate văd doar tonul tău și ar putea crede că ești vreo somitate în gramatică.
      Te rog, zi după mine:
      1. Eu țin cu UTA.
      2. Tu ții ochii deschiși. NICIODATĂ ALTFEL.
      3. Pe cine ți-e ciudă?
      4. Ți-i spune io cândva unde ai greșit.
      Dascălii tăi, dacă ar ști cine ești, și-ar rupe diplomele. Începi să te prinzi?

      +4 voturi
      +1
      -1
     • Inginer Takata ?? doamne sfidam ingineria sa nu mai vorbim de ingineri la o Firma ca Takata pe cei de la nasa cum sa ii numim super ingineri daca si la takata am ajuns sa fim ingineri vai de ingineria asta mare inginer trebuie sa fi sa faci volane si centuri wow trebuie scoala nu gluma hahaha ……..

      0 voturi
      +1
      -1
   • Îmi permit să intervin in discuție doar pentru a clarifica pentru cititor câteva chestiuni legate de jurnalism, vizând toate cele trei intervenții.
    Pentru a știi mai bine despre ce și cine vorbim.
    Inainte de toate nu este corect ceea ce afirmați despre subiectivism și opinie ca lucruri interzise unui jurnalist.
    N-ai cum să nu fi subiectiv și n-ai cum să nu ai opinie. Asta ar însemna să fi zombi, nu jurnalist.
    Cerința profesională jurnalistică este să faci și să evidentiezi diferența dintre opinie, părere și fapte. Adică, simplu: să spui, asta este opinia mea pe baza faptelor pe care le-am prezentat.
    SAR cam asta face, chiar dacă nu intotdeauna foarte clar, lăsând la latitudinea cititorilor să facă diferența, în fond dacă îți consideri cititorii la fel de inteligenți ca tine, faci asta din respect.
    În cazul de față, faptul ca politia locală are nuștiu ce protocol cu cei de la circulație este irelevant.
    Important este că politia locală face excepție pentru primar și familia sa, adică nu-l tratează în trafic ca pe un cetățean ce este. Aceasta practică se numește servilism iar din punct de vedere juridic se incadreaza la foloase necuvenite obținute prin abuz în serviciu.
    Acestea sunt faptele dovedite de echipa de jurnaliști de la SAR fără drept de tăgadă și da, opinia noastră este cam de mult formată privind caracterul nociv pentru democrație și comunitate a activității primarului Gheorghe Falcă.
    O exprimăm ca atare, aceste fapte vin mai nou doar să ilustreze o opinie formată pe care ne-a asumăm pornind de la faptul că un jurnal autentic este acela care prin informațiile pe care le aduce și opiniile pe care le formulează se află in serviciul comunității și nu al persoanelor publice care intâmplător sau nu vremelnic administrează și conduc această comunitate.
    În încheiere îmi permit să observ subiectivismul de unde decurge poziția Dvoastră.
    Este evident ca v-au deranjat articolele legate de Takata, Dumneavoastră fiind un șef acolo. Din această poziție v-ati simțit solidar cu Domnul Falcă, tot un șef, nu-i așa, pe urmă coroborând ceea ce știați cu politia locală cu cele prezentate de noi, ați ajuns la concluzia ca asta este, SAR este un site subiectiv si rău intentionat care face scandal numai să se audă.
    Va sigur ca nu este așa, SAR niciodată nu va pune pândă să vadă cum circulați Dumneavoastră până la serviciu. Este problema Dumneavoastră!
    Dacă însă veți ajunge primar, vă puteti aștepta la asta!

    +18 voturi
    +1
    -1
   • Dat chiar au dreptate tu daca esti politist local si iti cunosti atributiile nu accepti sa faci o fapta ilegala cum au facut politistii locali chiar mai mult sesizezi organele statului ca esti impins sa faci un abuz ca despre asta vorbim politistii locali s au compromis in fata cetatenilor !!!trebuie depusa o plangere penala impotriva lui falca cum a facut aslau si veti vedea cum pica si falca si politia locala care s a facut de ras!!!asta nu e civilizatie nici democratie!!

    +7 voturi
    +1
    -1
  2. Cum pare faptul ca toate „interpelarile”, „protocoalele”, „solicitarile din partea cetatenilor” au aparut atat de recent?
   Mie imi suna ciudat. Cu toate ca pot banui si altceva: servilismul unor angajati cu functii de conducere pentru a intra in gratiile primarului.

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Si ca sa sa ma refer si la subiectul intrinsec al articolului de mai sus! Afirm ca redactia SAR are un avocat de valoare! Pana si topica argumentelor apararii mi-e familiara! Succes SAR si te salut, Bogdane!
   Faza cu ” pandele ” din cererea de chemare in judecata e mai tare ca orice … de obicei pandele se fac la vanatoare sau la amante …Faraonu’ stie!!!!
   Ce e fain insa? La articolele privind Pro Arhitectura sau Milioane de case nu a simtit nevoia stringenta de a-si apara reputatia! Las’ ca ti-o repereaza dom’ Mitica!!!!
   Si cererea privind continutul viitoarelor articole publicate de SAR ….sa il ocoleasca pe imaculat ….e de bine pt. jurnalisti!

   +12 voturi
   +1
   -1
    • Nu e atat de important pt. Academia Romana ce scriem unii si altii pe unde apucam. Prin anii 80 ne spunea profesorul meu de limba romana ca daca descoperim un nou cuvant pt limba romana ( care sa aiba argumentatie in spate ) erai premiat de catre Academie cu 25000 de lei – la valoarea anilor 80. Sa ma folosesc de expertiza domnului profesor si sa remarc ca e interpretabil faza cu tinutul, dar asa am simtit eu ca e corect ! Pot pune link-uri care sa dovedeasca veridicitatea celor sustinute de catre mine dar vad ca o ” tii ” langa :):):) cu merituosul autor al desavarsitului – din punct de vedere gramatical – comentariu ! Din 10 chestii profund deranjante ai gasit si tu una care era interpretabila!
     P.S. Si ma voi simti mai bine cand voi citi relaxat si articolul si comentariile unor contributori!
     P.P.S. Ma delimitez clar si drastic de epigoni cu a mare!!!! :):):):):)

     +1 voturi
     +1
     -1
  4. Ma bucur sincer , cand vad ca subiectele sunt dezbatute civilizat si argumentat, de oameni care stapanesc arta dialogului. Dar, in cazul de fata imi vine sa strig in gura mare : Mai da-l im ma-sa pe vagabondul asta de Falca. Un nimeni in drum parvenit si semidoct , propulsat in slavi de catre cei care (Adrian , am reusit sa folosesc acuzativul :). ) au un inters – moral , dar mai degraba pecuniar- ca olteanul de Brad sa domneasca.

   +9 voturi
   +1
   -1
   • Cu atatea prostii lingvistice in jurul nostru care ne asalteaza secunda dupa secunda e greu sa te mai raportezi la ceva determinant pt tine ca roman! Doar limba romana ar trebui sa fie un reper pt. toti!
    Suna cam lozincard dar imi asum blestemele de dupa!

    --1 voturi
    +1
    -1
    • Nu lozincard, exista termen pt asta.
     La noi se folosește rar, mai încolo e foarte cunoscut, se numeste grammar nazi.
     Desigur, nu sustin că ați fi așa ceva, mai mult decât atât sunt gata să recunosc ca am o problemă cu virgula.
     Mai mult decât atât, vă marturisesc și de unde mi se trage: scriu în trei limbi, le mai amestec la grammar.
     Și una tehnică: jurnalistul scrie contra cronometru, nu stă pe text ore în șir. Pentru asta, pe vremuri, erau corectorii, textul scris ajungea la tipar după cel putin două controale dintre care unul doar cu asta se ocupa: să corecteze greșelile gramaticale.
     Care sunt inerente, nu există scriitori care scriu ireproșabil gramatical, doar editori care asigură această acuratețe.
     Preocupat peste măsură să fi corect gramatical scapi continutul textului din mână, renunțând la idee de teama să nu greșești.
     Am așa un mic sfat, renunțați la a va oferi satisfacție prin căutarea c u obstina ție a greșelilor celorlalti.
     Nu este esențial pentru mesaj.

     +7 voturi
     +1
     -1
     • Subiectul „grammar nazi” este actual peste tot pe internet. Indiferent de limba scrisă. (dar există „nazi” în mai toate subiectele) Există și studii științifice, ce analizează comportamentul. La modul general, indiferent de subiectul abordat, acești „perfecționiști” (de ex. frecvent, „cei cu doar 10 la gramatică”) nu acceptă din două motive ceea ce este normal (normal = nu putem fi toți „specialiști” în toate domeniile științei și cunoașterii). Au o problemă de a accepta că alții sunt altfel decât ei, sau fac parte din cei ce permanent sunt frustrați din „n” motive. În situațiile de frustrare maximă, dau pe afară și apelează la un domeniu în care ei sunt „de 10”, să compenseze cumva propriile lipsuri, iar cu aroganța perfecționistului frustrat de „neștiința” altora, năvălesc cu ironii, discreditări … chiar și injurii de bădărani.
      Mie personal, obișnuit să fiu atacat de la apariția forumurilor de discuții pe internet, tot la modul general îmi este milă de cei care, repetitiv atacă orice și oricând, doar fiindcă nu găsesc argumente să combată un subiect dezbătut, sau îi deranjează opiniile unui anumit comentator. (atacul la persoană)
      Acest comportament agresiv, nu duce la nimic bun. 🙂
      Fac dovada lipsei de acceptanță și dezechilibrului interior.
      Nu înțeleg în primul rând, că ei au problemă și că rezolvarea nu o vor găsi atacând pe alții.

      +2 voturi
      +1
      -1
      • Si acum pt minunatul contributor care ma gratuleaza cu ” Dragalas „!
       Daca esti atacat de la inceput de catre toti nu inseamna ca ai o problema reala cu toti? Eu sunt cel care are in cap doar un singur lucru si anume: sa te atac? Asa de important ai ajuns sa te crezi? Unde vezi tu frustrare in tot ce comentez eu? Si unde scrie ca normal se reduce la a scrie ca un agramat – ceea ce faci tu – dar omul sa inteleaga ideea in sine …for a greater good!
       Eu te-am facut vedeta din punct de vedere gramatical! Desi unele postari frizeaza ridicolul printr-o pleiada de lozinci, indemnuri cetatenesti, parti-pris-uri exact ca pe vremea hei-rupismului comunist!
       Incearca si tu ca nu echiar ata de greu ….pe timpul meu se incepea simplu : Ana are mere!

       --2 voturi
       +1
       -1
     • Sa o luam metodic.
      De virgula am pomenit in raport de punctul 2 al celui care m-a sfatuit sa ma adresez Academiei Romane,
      La dvs. vad rar greseli in ideile exprimate !
      Dar daca tot exprimam ceva intr-o limba care ne facem accesibili tuturor nu ar fi bine sa o si folosim corect?
      Si de cand e Peterpan jurnalist? Ca mai anul trecut spunea ca nu e jurnalist!
      Nici nu mi-a trecut prin cap sa il asociez cu dvs!
      Nu imi caut satisfactii marunte in a urmari greselile lui Peterpan sau ale altora, pur si simplu vreau sa inteleg ce scrie cel din spatele articolului, comentariului, fara sa ma apuce durerea de cap!
      Daca deranjeaza pe altii e o realitate pe care mi-o asum!

      --3 voturi
      +1
      -1
      • Metodic – nu am remarcat ca imi era adresat vreun comentariu legat de virgula.

       Pastrandu-ne in aceeasi nota, Ana si merele ei trebuiau plasate intre ghilimele. Cu siguranta, daca iti face placere, putem continua mult si bine pe aceeasi tonalitate.

       0 voturi
       +1
       -1
      • „Vad ca raspunsul meu care dvs a ajuns la ala care tot ma ataca!”

       Nu imi caut satisfactii marunte in a urmari greselile lui adrian sau ale altora, pur si simplu vreau sa inteleg ce scrie cel din spatele articolului, comentariului, fara sa ma apuce durerea de cap!

       0 voturi
       +1
       -1
      • Daca tot dam citate sa ne plagiem cu spor ! 🙂
       ai descoperit ceva nou in gramatica, si e cazul sa scriem Academiei Romane..vbind de virgula si pozitionare intre doua propozitii principale!
       Si cam greu sa pui ghilimele dupa doua puncte . Ergo : Ana are mere!
       Si aia cu care in loc de catre e ludica! Oare de ce ? Daca mai cauti cu sarg vei observa , capitane , ca imi lipsesc si la alte comentarii unele litere …defect de tastatura!
       Ce nu inteleg eu ? Cum de la orice comentariu simplu , la obiect , in care demonstrez ca marele contributor e agramat apare si avocatul diavolului? Nu te-am vazut comentand fazele cu ” draguta ” si ” dragalasule „! Asa se adreseaza marele om unora care au opinii contrare celei exprimate de detinatorul adevarului absolut!!!!
       Ar trebui sa zicem saru-mana ca nu incepe cu ” prostule care esti tu prost ” iti explic eu pe intelesul tau care este ideea !!!!! 🙂 🙂 🙂

       --1 voturi
       +1
       -1
      • |Corect si era „la acela”. Daca esti asa de stapan in folosirea punctuatiei , gramaticii , a Limbii Romane in general explica-mi si mie de ce pe manualele romanesti scrie Limba si literaratura ROMANA si nu Limba si literarura ROMANE , cum ar fi in mod corect acordul in cadrul unei insiruiri? Forma impamantenita e gresita , pentru ca nu este o enumerare , find prezent „si”…Hai sa te vedem Adriane

       0 voturi
       +1
       -1
      • WOOOOOOW!
       Am ajuns sa incurcam ala cu acela ! Adica este mai corect acela decat ala! Promit ca la proximul comentariu voi scrie in Word cu diacritice si apoi voi posta!
       Dar sa nu stii ce e insiruire si sa o juxtapui in aceeasi fraza cu o enumerare…in care apare si?
       E o limba si o literatura ….sa le faci ROMANE?
       MI-E DOR DE PETERPAN!!!!!!

       --2 voturi
       +1
       -1
  5. din toata chestia asta cel mai urat va iesi politia locala …….de ce?pentru ca va trebui sa dea socoteala ce faceau acolo din ordinul cui adica legal ordin de serviciu scris indicata ora zona din ordinul cui si de ce incalcau legea substituindu se politiei rutiere!!???exista hotarare ccr oficiala cum ca politia locala nu are dreptul sa dea amenzi sau sa dirijeze traficul rutier cineva a savarsit cel putin o fapta penala falca se va face ca ploua iar politia locala va fii bagata in plus cetatenii care au fost opriti abuziv de aceasta politie locala ca sa treaca falca ar trebui sa faca plangeri penale si sa ceara daune morale deoarece au fost discriminati si abuzati!!!!

   +3 voturi
   +1
   -1
  6. Oare un material video documentar in stilul ancheta de presa cu toate magariile pe care le-a facut Ghita Falca de cand e primar nu ar putea ajuta DNA sa se sesizeze? Zic si eu asa. Daca este bine facut sigur o sa fie adoptat de cateva din televiziunile nationale, iar la asa nivel nu cred ca isi mai permite DNA sa nu faca nimic, plus ca le deschide si ochii Aradenilor pentru viitoarele alegeri. Presa locala este citita doar de Aradeni unde va luptati cu morile de vant.

   +7 voturi
   +1
   -1
  7. *Din nou, sistemul de comentarii nu imi permite sa ii raspund lui adrian acolo unde scrie.*

   De fapt, incepe sa nu imi mai permita nici constiinta…atunci cand vad ca doua fraze de-ale mele trigger-uie logoree, explicatii de ce dupa doua puncte „e greu” sa se foloseasca ghilimele (pentru a marca citate) s.a.m.d. – imi e teama pentru tensiunea dumnealui!

   Repet: astept link-urile pe care le-ati promis. Fiti generos, relaxat; puneti unul si pentru vrigula, pe langa cele legate de „ti-i”. Imi dati impresia unui om de cuvant.

   Cat despre: „Ce nu inteleg eu ? Cum de la orice comentariu simplu , la obiect , in care demonstrez ca marele contributor e agramat apare si avocatul diavolului?”, cu riscul de a-i plictisi pe cei care deja au inteles: observatiile mele nu au nimic de-a face cu apararea lui Peterpan. Ca un fin observator, adrian deja a dedus ca handle-ul meu si al lui Peterpan nu sunt chiar intamplator antagonice – dupa cum, daca nu este „nou” pe-aici, stie ca am avut niste „batalii” epice cu numitul, si nu o data l-am „tras de urechi” pentru calitatea gramaticala a unor texte postate drept contributor (ba i-am luat „in suturi” si pe cei de la SAR).

   Poftiti si un exemplu, domnul adrian: https://specialarad.ro/metoo-da-si-eu/ . Multumit?

   Prin urmare, domnule adrian…lasati dictonul: „Cine nu este cu noi, este importiva noastra.” Fiti mai flexibil in gandire.

   „Nu te-am vazut comentand fazele cu ” draguta ” si ” dragalasule “! Asa se adreseaza marele om unora care au opinii contrare celei exprimate de detinatorul adevarului absolut!!!!”

   Sunteti la fel de clar si atunci cand nu faceti risipa de semne de exclamare. Si va voi intreba cine m-a pus judecator intre voi doi, si ce regula nescrisa ma obliga sa ii fac educatie unui anonim via Internet? Repet, repet: nu educam pe nimeni, doream sa fiu educat in privinta lui „ti-i” :).

   Pe de alta parte, frumoasa incercarea de a asimila ceva ca „Vad ca raspunsul meu care dvs a ajuns la ala care tot ma ataca!” grabei in tastare…dar trasa de par. Ba…de plete as zice. De asemenea, va atrag atentia ca nu sunt la curent cu o alta regula gramaticala: aceea ca dupa „care” prescurtarile („dvs”) se plaseaza fara punct in coada.

   Ca sa fie clar: inocentul Captain Hook era curios numai de „ti-i”. De nimic altceva.

   0 voturi
   +1
   -1
   • adrian, pe cand link-ul cu „ti-i”? Te intreb asa, ca pe un om asezat, caruia ii face placere sa tot apeleze la „obiect”, sa fie „metodic”, sa se maguleasca…in asa masura incat discutia a fost deturnata. (Felicitari!)

    Hai, curaj! Ai fost gures nevoie mare, si-i infierai pe altii. Inainte sa sugerezi, din nou, ca „am ceva cu tine”, ca sunt fan Peterpan: daca te dai general cu 10 stele in ale gramaticii, e normal sa mai si fii tras de perciuni. Cand ai mai si anuntat ca esti dintr-o generatie „pre-89”, ai ridcat stacheta, dom’le…pana la un nivel cu aer rarefiat :).

    Deocamdata, ti-o spun sincer, pari de un rang ceva mai maruntel: https://www.youtube.com/watch?v=N4vf8N6GpdM .

    0 voturi
    +1
    -1
    • Văd ca unii nu pot dormi din cauza postărilor mele! Am fost un pic plecat dar revin şi scriu in WORD cum am promis.Sper să se vadă diacriticile!
     Pt ăla care ma invită să zic după el şi invedereaza ca aş indobitoci ceva prunci! Vezi de alţii ca pe mine nu m-ai convins! Doar ăla care e agramat total si are apelative gen “ drăguţă “ dar e vocal – in scris – nu indobitoceşte pe nimeni. Se pare ca eu sunt cel responsabil cu indobitocirea! Nu te-am vazut rupând tastele la ce scrie stimabilul! Numai eu am parte de atenţia ta incomensurabila….distributiva, neică !
     Tonul nu se poate vedea ci doar auzi! Se scrie …Ţi-oi spune eu cândva…sau in formularea ta arhaică cu ti-i!
     Hai sa incerc sa explic pentru unii mai puţin inzestraţi – mai intra si ceva captain aici – cum VĂD EU pe “ ţi-i ochii deschişi “…doar în aceasta construcţie!!!
     Formularea corectă si reflexivă este : Tu îţi ţii ochii deschisi! Că sunt ai tăi si numai ai tăi! Dacă dispare “ îţi “ atunci scriem sau vorbim pe un anumit ton care să fie vizibil : Tu (îţi ) ţi-i ( pe ei ) ochii deschişi .
     REPET CĂ AŞA VĂD EU CONSTRUCTIA CORECTĂ! Şi am scris ca e interpretabil dar aşa simt : “Cu toate acestea, am lasat a stii in forma asta considerand-o o exceptie pentru ca desi pare folosit la infinitiv, ma adresez la pesoana a doua. Ma rog, interpretabil, dar asa am simtit eu. “ Acum “ Ana are mere “ este deja vedetă la dom’ profesor! Nu e niciun atac subtil şi nici lipsă de respect, vă asigur!
     Nu am cautat link-uri pt alt stimabil care are “ puţine ” curiozitaţi! Deşi am reiterat lipsa unui t in “ care “ in loc de “ către “ el bate armonios câmpii cu explicaţii trase de păr …nu prea mai am păr că sunt generatie ‘ 70 …de parcă asta ar fi un defect …l-am văzut ca are mamă şi soră şi are 35 de ani..tare, nu? Dar el scrie inexorabil : ” Cam greu, sau de loc? Inca un link pe care il astept 🙂 “ Vreau sa spun…”deloc”. Asta, adrian, e tastare rapida…nu o propozitie/fraza care arata de parca ar fi fost “procesata” la abator. “ Fain , nu?
     Deci el NU STIE diferenţa dintre “ deloc “ si “ de loc “ dar eu care nu am tastat un t sunt ironizat! La mine e trasă de păr …la el nu se pune …că e mai tânăr!!!!! Şi inca una : “Fiti generos, relaxat; puneti unul si pentru vrigula, “ aşa de relax!!!
     Pentru nefericitul cu limba română doar atât : LIMBA ROMȂNȂ SI LITERATURA ROMȂNĂ ….si la ţigăneli chiar nu mai am chef sa răspund!!!

     +4 voturi
     +1
     -1
  8. Comentariile nu își au rostul, este evident că marele cârpaci, ctitor de supermarketuri nu vrea decât să îi intimideze pe jurnaliștii pe care nu îi poate cumpăra, asta rezultă din despăgubirile pe care le cere. Dacă chiar s-a simțit lezat de vreun articol, ar fi intentat proces și ar fi cerut o sumă modică pentru a dovedi că el are dreptate, dar așa ? Nu vrea decât să intimideze, pentru el e simplu și dacă știe că va pierde, mai deschide un supermarket în oraș și are bani pentru încă zece procese cu toate că știe că le pierde pe toate. Majoritatea arădenilor știu deja cine este marele cârpaci, ctitor de supermarketuri.

   0 voturi
   +1
   -1
  9. Adriane ,ai dat cu bata in balta grav… Sus amintita scapare cu manualele , este dezbatuta de ani de zile. Nu de catre niste palmasi ca mine ,ci , de catre academiceni. Academiceni care sunt divizati in privinta corectitudinii sau incorectitudinii acordului. Asa ca nimistica ta exhaustiva este de-a dreptul incimprehensibila in contextul actual. Mai oe romaneste , pa langa ca esti prost (pregatit) ,mai pui si frana. Te aves bachtalo Adria. :):)

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.