Peste 34 tone deșeuri oprite la vama Nădlac II și Borș II





Comunicat PTF. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului din județul Bihor și Arad nu au permis intrarea în ţară a două mijloace de transport încărcate cu bunuri considerate a fi deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului din județul Bihor au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unui automarfar înmatriculat în România și condus de un cetățean român. Acesta transporta 13.464 kilograme deșeuri constând în ajutoare umanitare, bunuri ce proveneau de la o societate comercială din Belgia, pentru o firmă din România.
Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului din județul Arad au efectuat controlul, tot pe sensul de intrare în ţară, asupra unui camion înmatriculat în România și condus de un cetățean român. Acesta transporta 21.140 kilograme aluminiu, bunuri care proveneau de la o societate comercială din Austria, pentru o firmă din România.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu care, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului din judeţele Bihor și Arad, au stabilit faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri, în consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României.
Comentariile portalului
@Niro - La baza sistemului legislativ din țările democratice stă principiul „ceea ce nu este interzis, este permis”. Tocmai afirmați că sunt „zone verzi nereglementate”, din care rezultă că (...)
Păi cam 80% din tinerii care merg la școală în România înțeleg limba engleză din clasa a 5-a de când au primit primul telefon celular. Dacă nu (...)
Nu înțeleg cum își permit asociațiile astea să reglementeze ei de capul lor, peste primărie, zone inundabile ca fiind parcuri, când nu există nici o lege (...)