luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Peste 34 tone deșeuri oprite la vama Nădlac II și Borș II

  de Special Arad | 12 aprilie 2024, 12:42 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Arhivă)

  Comunicat PTF. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor și  Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului din județul Bihor și Arad nu au permis intrarea în ţară a două mijloace de transport încărcate cu bunuri considerate a fi deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului din județul Bihor au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unui automarfar  înmatriculat în România și condus de un cetățean român. Acesta transporta 13.464 kilograme deșeuri constând în ajutoare umanitare, bunuri ce proveneau de la o societate comercială din Belgia, pentru o firmă din România.

  Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului din județul Arad au efectuat controlul, tot pe sensul de intrare în ţară, asupra unui camion  înmatriculat în România și condus de un cetățean român. Acesta transporta 21.140 kilograme aluminiu, bunuri care proveneau de la o societate comercială din Austria, pentru o firmă din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu care, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului din judeţele Bihor și Arad, au stabilit faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri, în consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.