duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 26 de tone de deșeuri din Germania, oprite la intrarea în România

  de Ioana Costaș | 4 iulie 2023, 3:00 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș II și Nădlac II , împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și lucrători ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Bihor și Arad, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 26 tone de deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

  „Poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri, constând în îmbrăcăminte și bunuri diverse, de la societăți comerciale din Germania pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Bihor și Arad. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 26.380 kilograme de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: Patru camioane încărcate cu peste 51 de tone de deșeuri, oprite la vămile Nădlac II și Borș II

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.