vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bilanț IPJ Arad: Mai multe infracțiuni la regimul circulației rutiere

  de Ioana Costaș | 29 aprilie 2024, 3:50 PM | Știri Arad

  0

  Bilanțul Inspectoratului de Poliției Județean (IPJ) Arad – pe primele trei luni ale acestui an – indică faptul că infracțiunile la regimul circulației rutiere au crescut comparativ cu aceeași persoană a anului trecut: „A fost înregistrată o creștere a numărului de infracțiuni la regimul circulației rutiere, de la 192 în 2023, la 216 în 2024 (+12,5%). Numărul de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în primele 3 luni ale acestui an este 9.095, în scădere față de anul precedent (-18%). Au fost reținute 621 de permise de conducere și retrase 385 de certificate de înmatriculare”.

  Însă reprezentanții IPJ Arad au și o veste bună: a scăzut numărul persoanelor decedate și a celor rănite grav în accidente rutiere: „Rezultatul vizibil și cel care ne bucură cel mai mult este scăderea cu peste 42% a numărului de persoane decedate ca urmare a accidentelor rutiere: 4 – față de 7 în anul precedent – și cu peste 12% a persoanelor rănite grav: 13 în 2024 față de 15 în 2023. Numărul persoanelor rănite ușor, în accidente ușoare a scăzut, de asemenea: de la 112 în 2023, la 102 în acest an. Numărul accidentelor ușoare a rămas aproximativ același: 84, față de 83 anul trecut”.

  Potrivit celor de la IPJ Arad, cifrele de mai sus vin ca urmare a activităților preventive și de combatere a încălcării legislației rutiere care au vizat principalele cauze generatoare de accidente rutiere: viteza excesivă, neacordarea priorității de trecere pietonilor și neacordarea priorității de trecere vehiculelor. În total, în acest an au avut loc 7 razii și 264 de acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și descurajarea fenomenului infracțional.

  Citește și: Accident în această dimineață la Mândruloc între un BMW și un Opel

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.