marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  391.000 de persoane au tranzitat frontiera româno-ungară în weekendul de Florii

  de Ioana Costaș | 29 aprilie 2024, 3:32 PM | Știri Arad

  0

  În weekendul de Florii, traficul prin punctele de trecere ale frontierei a crescut, deoarece mulţi cetăţeni români s-au întors pentru a petrece sărbătorile în România sau au plecat să îşi petreacă zilele libere în afara graniţelor ţării. Astfel, la nivelul întregii ţări, în weekendul de Florii (26 -28 aprilie) au tranzitat frontiera aproximativ 750.000 de persoane.

  Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară – 391.000 de persoane – şi de la frontiera cu Bulgaria 100.000 de persoane, în timp ce la frontiera aeriană au efectuat formalităţile peste 72.600 de persoane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire.

  Reprezentanții Poliției de Frontieră au precizat că „acest fapt a determinat, încă de săptămâna trecută, adaptarea misiunilor Poliţiei de Frontieră în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei şi asigurării unui climat de siguranţă şi ordine publică în zona de competenţă. În acest sens, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”.

  În perioada analizată, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 461 de fapte ilegale (138 infracţiuni şi 323 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 224.000 lei; bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 2.820.600 lei; nu s-a permis intrarea în ţară a 77 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 37 cetăţeni români din diferite motive legale.

  Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

  Citește și: VIDEO. Doi bărbați, călăuzele a 9 migranți, descoperiți ascunși în podul unei case din Peregu Mare după ce au încercat să fugă de polițiștii de frontieră

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.