sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Paul de România, capturat de poliție într-un resort de lux din Malta

  de - | 29 aprilie 2024, 5:36 PM | Naţional

  0

  Paul Lambrino a fost prins duminică, 28 aprilie, într-un hotel de lux din Malta. Imagini publicate pe YouTube redau momentul reținerii. Paul era împreună cu soția sa, Lia, atunci când a fost găsit de polițiști. Instanța din Malta a decis arestarea lui Paul de România până pe 9 mai, a anunțat Alina Gorghiu.

  Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a explicat într-o conferinţă de presă că prinderea prințului Paul s-a realizat prin colaborarea cu Poliția din Malta. După localizare într-un resort, acesta a fost reținut și urmează să fie prezentat instanței din Malta. Acesta a afirmat că prințul Paul Phillipe nu a opus rezistență.

  Pe 6 aprilie, Franța a respins extrădarea lui Paul de România, iar decizia este definitivă. Motivul invocat a fost compunerea nelegală a completului de judecată din România, observând că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție, a declarat anterior ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

  Paul Lambrino a fost arestat în Franța în iunie 2022, după ce a fugit din țară. El a primit o sentință de 3 ani și 4 luni închisoare în decembrie 2020. El a fost acuzat că, între 2006 și 2013, a colaborat cu o bandă de infractori pentru a recupera proprietăți pe care le pretindea ca moștenitor al familiei regale românești, printre care pădurea Snagov și ferma Băneasa. În total, 18 persoane au fost condamnate în acel dosar.

  A fost găsit vinovat de trafic de influență, spălare de bani și dare de mită. Procurorii au estimat prejudiciul adus statului la aproximativ 145 de milioane de euro.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.