joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Actorul Gerard Depardieu, plasat în arest preventiv

  de - | 29 aprilie 2024, 5:45 PM | Internaţional

  0

  Actorul Gerard Depardieu a fost convocat pentru ziua de luni, 29 aprilie, pentru a fi plasat în arest preventiv la sediul Poliţiei Judiciare din Paris. Acolo, el urmează să fie interogat în legătură cu acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva sa, informează CNN.

  Gerard Depardieu, un monstru sacru al cinematografiei europene, este deja inculpat pentru violuri şi agresiuni sexuale într-un alt dosar. De data aceasta, el este vizat de plângeri formulate de două femei, care l-au acuzat de agresiune sexuală.

  O decoratoare care lucra în echipa filmului „Les Volets Verts”, regizat de Jean Becker, îl acuză pe starul francez că a agresat-o sexual în 2021. Ea a depus o plângere în februarie 2024 pentru agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi insulte sexiste. Anchetele au fost încredinţate Districtului 3 din cadrul Poliţiei Judiciare din Paris. Faptele ar data din septembrie 2021 şi s-ar fi petrecut într-o vilă privată din Paris. Potrivit unui articol publicat în cotidianul Mediapart, Gerard Depardieu ar fi pronunţat mai multe fraze grosolane în timpul filmărilor, apoi ar fi atins-o într-o manieră nepermisă pe reclamantă.

  Cealaltă plângere a fost formulată de o fostă asistentă de regie, care l-a acuzat pe starul francez de agresiune sexuală în 2014.

  Celebrul actor este inculpat din 2020 pentru viol şi agresiune sexuală asupra unei tinere actriţe, Charlotte Arnould. În plus, și actriţa Helene Darras a depus şi ea o plângere împotriva lui pentru agresiune sexuală în timpul unor filmări din 2007, însă acea plângere a fost clasată de Parchetul din Paris pentru prescrierea faptelor.

  În Spania, Gerard Depardieu este vizat de o plângere formulată de jurnalista şi scriitoarea Ruth Baza, care îl acuză că a violat-o în 1995.

  sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.