duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 72 de tone deşeuri din Germania, Olanda și Cehia, oprite la Nădlac II și Borș II

  de Special Arad | 14 noiembrie 2023, 11:43 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a șase automarfare încărcate cu peste 72 tone de deșeuri. Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, astfel că autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

  „Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II au efectuat în data de 13 noiembrie, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a șase automarfare conduse de cetățeni români și maghiari. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, materiale plastice, cauciuc, aluminiu, mobilă, saltele, covoare şi electrocasnice second–hand de la diferite societăți comerciale din Germania, Olanda și Cehia pentru firme din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 72.320 kilograme de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport”, a transmis Poliția de Frontieră.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.