vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day: Mineriada pentru corupție sau cum să furi un milion… de suflete

  de Lajos Notaros | 7 iunie 2018, 9:05 AM | Opinii

  5

  Da, este vorba de manifestația organizată de Dragnea pentru susținerea lui Dragnea împotriva justiției.

  Cu o zi după ce, dacă nu se amână din nou, este așteptat verdictul în procesul intentat pentru instigare la abuz în serviciu în care procurorul a cerut o condamnare de șapte ani și jumătate.

  În 9 Iunie, adică sâmbăta, la ora 20, în Piața Victoriei.

  Simbolic, desigur, Piața Victoriei fiind locul unde se desfășoară de obicei protestele anti-PSD, fiind în desfășurare și acum, cu regularitate zilnică, susțin organizatorii, un protest #rezist între orele 19-23.

  Și ca haosul să fie și mai mare, tot sâmbăta, tot în Piața Victoriei, are loc Bucharest Pride, un marș al comunității LGBTQI+, respectiv a homosexualilor, așa cum îi cunoaște o țară întreagă.

  Firesc, Noua Dreaptă organizează un contramarș, cam tot pe același traseu, unul pentru familia tradițională, cum spun ei, care este și anti-PSD, tocmai în ideea conform căreia PSD, aflat la guvernare, ar trebui să interzică Bucharest Pride.

  Ca să nu se ciocnească cele patru manifestații,  devenind astfel ilegale, sunt organizate la ore diferite, ceea ce va duce la situația nu neapărat inedită a unui București, capitală mondială a protestelor aiurea și cu sfârșit neprevăzut.

  2

  Titlul nu este invenția mea, mi-a fost sugerat de frecvența cu care apare pe online referitor la mitingul organizat de Dragnea și la care se aștepată cel putin 60.000 de oameni din toată țara, tocmai pentru a arăta sprijinul extraordinar de care se bucură liderul din Teleorman în fața justiției.

  Țin însă la ideea expusă și acum o săptămână: este vorba de un miting PSD doar în măsura în care Dragnea și ai săi au capturat PSD-ul folosindu-l în scopuri strict personale, este adevărat o practică îndelungată în partidul care reprezintă descendența directă a PCR-ului Marelui Cârmaci.

  Ar mai fi și ideea, tot de pe online adunată, după care este o problemă cu mitingurile astea în România, tot de la Marele Cârmaci citire: oricât de bine le-ai pregăti, niciodată nu poți fi sigur pentru cine se nimerește.

  Marele Cârmaci, mult mai mare decât Dragnea, a organizat timp de un sfert de secol mitinguri măiastre, comparabile doar cu cele din Coreea de Nord și cu toate aceastea ultimul, cel mai important, după cum s-a văzut, i-a fost fatal.

  Pericolul acesta, în cazul cârmaciului din Teleorman este destul de mic, sufletele moarte ale celor peste care au trecut, fără să fi lăsat vreo urmă, cei 28 de ani de la prima Mineriadă îl urmează cu sfințenie, în fond primesc tot ce le trebuie: o bere, un mic, dușman extern și intern care amenință ființa națională iar mai nou este și acest DNA cu fata aia cu nume unguresc, fostă baschetbalistă, mă lași, care vrea să facă ceva pe care nici Vlad Țepeș, pomenit prin Vest  Dracula, n-a reusit: să scape țara de hoție.

  3

  Adică cum?

  Cum ar fi să trăiesti tu într-o țară în care nu te mai poți descurca, nu te poți înțelege cu celălalt cu privire la partea ta din comision sau cum i-ar mai zice mai nou la șmecherie?

  E imposibil, Domnule!

  Și să nu vină nustiucine cu texte dintr-astea de adormit copiii că el nu fură!

  Pe Dracu! Toți fură, Domle, unii mai mult, alții mai puțin și ce dacă Dragnea ăsta e descurcăreț și încearcă să fure toată țara?

  Măcar știm o treabă: nu vom mai fi la cheremul străinilor, nu se mai bagă nimeni în treburile noastre, vom fi stăpâni pe ce furăm, e firesc ca șeful să primească partea leului.

  Și uite așa, ai lui Dragnea se pregătesc să organizeze marele miting pentru corupție sub ochii mirați ai celor care se duc la Bucharest Pride, sub ochii încruntați ai celor pentru familie de la Noua Dreaptă și sub ochii îngroziți ai celor care încă rezistă.

  Va fi o premieră mondială de altfel, așa cum a fost lovitura televizată din Decembrie 1989 și cum au fost si mineriadele transmise direct și la ore de maxima audiență.

  Totul este pus la punct, Aradul, din nou codaș, va trimite la București doar 1500 de oameni, în timp ce Vasluiul 3000 și asta doar pentru că ceilalți zeci de mii nu sunt în starea în care să reziste la călătorii mai lungi cu autobuze sau trenuri supraaglomerate.

  4

  Capitala Veche a voievodatului, de Târgoviste vorbim, locul unde a fost mătrășit cuplul din a cărei moștenire trăiesc liderii de astăzi de teapa lui Dragnea, nu se dezminte: pe lângă cei 5000 pe care îi trimite la București, va organiza unul de 15 mii și loco, să se vadă de unde au purces toate.

  În final, n-ar mai fi nimic de spus, eventual de meditat asupra ideii că la înființarea miscării dadaiste a fost prezent plenar un român (Tristan Tzara) iar teatrul absurdului a fost ridicat pe cele mai înalte culmi – vi se pare cunoscută și această expresie? – de un alt român (Eugen Ionescu), între ei aflându-se, modest, dar cu atât mai influent, filozoful nostru ardelean al deznădejdii și abandonării lejere dar definitive: Emil Cioran.

  Desigur, toți aceștia au ieșit, precum literatura modernă rusă de sub cea al lui Gogol, de sub pelerina eternului și fascinantului Caragiale, cel care a descris fără rest trecutul, prezentul si viitorul, adică o societate fără prințipuri în care fiecare se descurcă cum poate, în care binele trece drept rău, adevărul fals iar urâtul ia locul frumosului.

  De undeva de sus Nea Iancu acum ne privește și râde amar: degeaba aveți online si Facebook, n-ați învățat nimic, Coana Joițica e tot Coana Joițica iar trădarea nu mai este trădare dacă o știm și noi, fără să mai vorbim de steagurile lipsă de la primărie și prefectură.

  Ei, este așa, cum a fost și va fi întotdeauna: Curat murdar, Coane Liviu, curat murdar…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un miting organizat de Dragnea, pentru Dragnea. O mineriada – speram – fara violente. Desi, la cat de tare isi ridica PSD-ul pentru a-si arata fustele de dedesubt…nu m-as mira sa aud scandari de „Noi nu ne vindem tara.” din toti bojocii…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.