vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    De ce adolescenții și copiii sunt mai fericiți fără smartphone-uri?

    de Special Arad | 29 ianuarie 2018, 12:45 PM | IT

    0

    Conform datelor unui recent studiu, cu cât petrec mai puțin timp pe un smartphone, copiii și adolescenții sunt în general mai fericiți. Scopul acestui studiu a fost a găsi cauza scăderii constante, începând cu anul 2012, a moralității în rândul celor mai tineri. Evident, răspunsul la această întrebare, de ce a scăzut moralitatea, se găsește tocmai în aceea că smartphone-ul este pentru ei cel mai fidel tovarăș de buzunar.

    Acest studiu a fost realizat pe mai mult de un milion de adolescenți americani, a fost adunată o cantitate imensă de informații pentru a înțelege modul în care moralul celor mai tineri, în general, a ajuns să scadă așa mult și să se înțeleagă exact această cauză. Studiul a fost publicat în revista Emotion, dezvăluie LosAngelesTimes. Psihologii de la universitățile din San Diego și Georgia au folosit datele colectate pentru a înțelege de unde vine și unde este problema. Opinia experților: smartphone-ul este vinovatul!

    Concluzia psihologilor este clară, fără smartphone viața este mai plăcută și relaxantă pentru adolescenți.

    În 2012, un studiu releva că jumătate dintre americani aveau un smartphone, dintre care 37% erau adolescenți. În 2016, 73% dintre adolescenți dețineau un smartphone, o creștere serioasă în doar câțiva ani. Firește că nu smartphone-ul ca atare este cauză directă, timpul pierdut pe rețelele sociale este problema. Acestea sunt o mare sursă de disconfort în rândul celor mai tineri. Cei tineri care nu folosesc un smartphone au de cele multe ori o stimă de sine mai bună.

    Rețelele sociale sunt de cele mai multe ori o sursă de conflict chiar și în cadrul aceleiași familii. Au fost cazuri, pe Facebook, de conflicte între o mamă și copilul ei. Acest lucru nu este singurul motiv pentru acest declin moral, jocurile video, foarte multe violente și navigarea pe net pe diferite site-uri obscure care afișează conținuturi imorale sunt, de asemenea, alte exemple. Sunt tot mai multe companii producătoare de smartphone-uri care vin cu soluții pentru limitarea accesului la diferite programe. Apple și Samsung au astfel de aplicații pentru telefoanele lor. Soluția companiei Samsung se numește Samsung Family Care și aduce o gramadă de caracteristici care pot fi folosite pentru controlul parental. Family Care este destinată utilizatorilor de Samsung Galaxy.

    După cum arată studiul: „Orice activitate desfășurată de tineri care nu a implicat un smartphone a fost corelată cu o mai mare fericire și fiecare activitate care a implicat un smartphone a fost corelată cu mai puțină fericire„.

    Cu mai puțin timp petrecut pe un smartphone copiii și adolescenții sunt mai fericiți, mai relaxați, se pot dedica sportului și altor activități recreative, este pentru viitorul lor iar părinții trebuie să înțeleagă acest lucru.

    Nu trebuie să generalizăm dar, această problemă este serioasă și există printre mai mulți tineri. Mai sunt și alte probleme cauzate de folosirea excesivă a unui smartphone. Mai mult de o oră și treizeci de minute petrecute pe zi pe un smartphne, crește riscul de obezitate. O oră seară petrecută pe rețelele sociale poate provoca grave tulburări de somn. Nu în ultimul rând o altă problemă poate fi coeficientul SAR a unui smartphone. SAR (Specific Absorption Rate) – Rata specifică de absorbție, măsoară nivelul de radiații absorbit de organismul uman atunci când este expus la o frecvență radio, când folosim un telefon mobil. Sunt multe telefoane care au acest coeficient foarte mic și sunt mai sigure în utilizare. Să nu uităm că tinerii sunt mult mai sensibili la radiațiile electromagnetice.

    Studiul american arată că adulții, părinții în general, sunt foarte îngrijorați de această scădere bruscă a moralității. LosAngelesTimes concluzionează: „Adoptarea rapidă a tehnologiei smartphone la începutul anului 2010 ar putea marca foarte serios psihicul tinerilor„.

     

    Vezi care sunt cele mai sigure smartphone-uri din punctul de vedere al coeficientului SAR: Top 10 Smartphone-uri, cu cea mai mică emisie de radiații SAR

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.