vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Seria iPhone 16 va fi mai bună în trei domenii față de seria iPhone 15

  de Special Arad | 19 februarie 2024, 10:13 AM | IT

  0

  (foto: xda)

  Apple și Samsung sunt mereu în centrul atenției când vine vorba despre telefoanele mobile. Ultimele modele lansate de cele două companii sunt seria iPhone 15 lansată de Apple în toamna trecută și seria Galaxy S24 lansat de Samsung în ianuarie 2024. Dar, deja apar primele informații despre seria Apple iPhone 16 ce va fi lansată în toamna acestui an.

  Spre deosebire de Samsung, Apple lansează o nouă serie de iPhone-uri mai târziu în cursul anului, iar 2024 nu va fi o excepție

  Deși data lansării noii serii de iPhone – iPhone 16 – este necunoscută, există o mulțime de zvonuri despre specificațiile sale. Cel mai recent vine dintr-o sursă de încredere și indică viteze mai bune ale camerei și ale rețelei Wi-Fi în iPhone 16 Pro, mai multă memorie RAM în modelul obișnuit iPhone 16 și alte schimbări importante pe care Apple intenționează să le introducă în viitoarea sa gamă.

  Acum avem informații despre viitoarele telefoane ale companiei americane, este vorba despre Apple iPhone 16 Pro, un model superior al acestei serii alături de iPhone 16 Pro Max. Potrivit XDA-Developers, iPhone 16 Pro va veni avea o cameră mai bună, putere de procesare și viteze de rețea îmbunătățite, inclusiv o cameră Ultra-Wide de 48MP și un modem Qualcomm X75. iPhone 16 obișnuit va avea 8GB de RAM, posibil pentru o mai bună manipulare a AI și Wi-Fi 6E actualizat. Alte îmbunătățiri posibile ale iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max includ un sistem termic cu grafen pentru gestionarea căldurii, tehnologia bateriei stivuite și o viteză de încărcare mai bună.

  Potrivit informațiilor iPhone 16 Pro va fi semnificativ diferit de iPhone 15 Pro – unul dintre cele mai bune telefoane de pe piață – în ceea ce privește hardware-ul camerei, puterea de procesare și vitezele de rețea. Chiar și așa iPhone 15 Pro s-a confruntat cu unele probleme și critici din partea utilizatorilor. Se spune că iPhone 16 Pro va avea o camera ultra-largă de 48MP – un salt mare față de obiectivul actual de 12 megapixeli al iPhone 15 Pro. De asemenea, aproape sigur procesorul Apple A18 Pro va alimenta iPhone 16 Pro.

  În plus, modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max vor veni cu modemul Qualcomm X75, oferind viteze 5G mai bune decât predecesorii lor. Ar putea avea și suport pentru conectivitate Wi-Fi 7, cum are și Samsung Galaxy S24 Ultra. Pe lângă modelele „Pro”, modelele obișnuite și „Plus” vor avea și ele îmbunătățiri semnificative față de predecesorii lor. Totuși, ca design nu vor fi schimbări notabile în seria iPhone 16.

  iPhone 16 și iPhone 16 Plus vor primi 8GB de RAM, ceea ce reprezintă un upgrade semnificativ față de memoria de 6GB aflată pe iPhone 15 și iPhone 15 Plus. Deși nu a fost confirmată de Apple, creșterea cu 2GB de RAM s-ar putea datora unei mai bune gestionări a funcțiilor AI pe care Apple a spus că le va introduce în iOS 18.

  Cu toate acestea, gama iPhone 16 va vedea mult mai mult decât îmbunătățiri hardware, dacă trebuie să credem zvonurile anterioare. Modelele „Pro” vor avea un ecran ușor mai mare și mai bun cu suport Dynamic Island, baterii cu o durată de viață mai lungă, încărcare rapidă de până la 40W și un nou sistem de management al căldurii. Sperăm că vor apărea mai multe detalii pe măsură ce ne apropiem de lansarea oficială a seriei iPhone 16.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.