joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Samsung Gauss va fi alternativa ChatGPT de pe seria Galaxy S24

  de Special Arad | 28 noiembrie 2023, 12:13 PM | IT

  0

  La doar câteva zile după evenimentul pentru dezvoltatori OpenAI, Samsung și-a dezvăluit propriul model AI generativ, Samsung Gauss, la Samsung AI Forum 2023. Samsung Gauss, dezvoltat de unitatea de cercetare a gigantului tehnologic Samsung Research, este format din trei instrumente: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code și Samsung Gauss Image.

  Samsung Gauss Language este un model de limbaj mare – large language model (LLM) care poate înțelege limbajul uman și poate răspunde la întrebări precum ChatGPT al Open AI. Poate fi folosit pentru a crește productivitatea în mai multe moduri, potrivit Techcrunch. De exemplu, vă poate ajuta să scrieți și să editați e-mailuri, să rezumați documente și să traduceți din diferite limbi. Samsung intenționează să încorporeze modelul LMM în dispozitivele sale, cum ar fi telefoane, laptopuri și tablete, pentru a face dispozitivele inteligente ale companiei un pic mai inteligente. Este posibil ca seria Galxy S24, care va fi lansată în ianuarie 2024 cu AI generativă, să vină cu Samsung Gauss. Când a fost întrebat dacă acceptă atât engleza, cât și coreeană ca limbi de interacțiune, un purtător de cuvânt al Samsung a refuzat să comenteze.

  Samsung Gauss Code, care lucrează cu asistentul său de cod numit code.i, se concentrează mai ales pe codul de dezvoltare. Ideea este că Samsung Gauss Code ar putea ajuta dezvoltatorii să scrie rapid un cod. Samsung a spus că modelul AI pentru cod va suporta „descrierea codului și generarea de cazuri de testare printr-o interfață interactivă”.

  În ceea ce privește Samsung Gauss Image, așa cum sugerează și numele, va fi o funcție de generare și editare a imaginilor. De exemplu, ar putea fi folosit pentru a converti o imagine cu rezoluție scăzută într-una de înaltă rezoluție. Din câte se pare Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code și Samsung Gauss Image vor revoluționa telefoanele actuale în materie de software.

  Compania sud-coreeană a spus că Samsung Gauss este acum utilizat intern numai cu personalul său, dar va fi disponibil pentru utilizatorii publici „în viitorul apropiat”. Compania nu a detaliat o cronologie. Samsung își propune să lanseze seria Galaxy S24 pe baza modelului său AI generativ încă din 2024, potrivit mai multor surse bune informate din domeniu.

  În plus, Samsung a înființat o echipă roșie AI care monitorizează problemele de securitate și confidențialitate, de la colectarea datelor până la dezvoltarea AI, asigurând siguranța utilizării AI pe baza principiilor eticii AI. Samsung Gauss a fost numit după matematicianul Carl Friedrich Gauss, a cărui teorie este considerată coloana vertebrală a AI și a învățării automate.

  Lansarea AI generativă a Samsung vine la șapte luni după interzicerea temporară de către Samsung a instrumentelor AI generative pe dispozitivele deținute de companie – inclusiv ChatGPT de la OpenAI și Bard de la Google – în urma scurgerii sale de date interne la începutul acestui an.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.