joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  CULTURĂ: Dimploma lui Andrei „Șuhaida” Ando – pentru insultătorul scor de 0 – 2021 contra „Capitalei Europene a Culturii”

  de Special Arad | 31 decembrie 2015, 2:05 PM | Pamflet

  1

  De departe, cel mai „palpitant” meci al anului a fost competiția „Capitală Europeană a Culturii 2021”, în care Aradul a fost aruncat ca tortul de nuntă, cu tot cu cireașa din vârf, în toaleta ecologică. Prim-vizionarul și ecologistul recidivist al orașului, primarul nostru, și-a găsit, după chipul și asemănarea sa, cel mai potrivit partener pentru efectuarea de poveste a acestui „autogol” milenar: un alt „vizionar al Luminii”, un „om de știință” atotștiutor și „director” în orice proiect ce miroase urât a eșec premeditat dinainte să înceapă… doamnelor și domnilor… ropote de aplauze, vă rugăm, tobe, surle și trâmbițe: Andreeeeeeeei „Șuhaida” Aaaaaandooooo!

  Oportunistul anului a reușit debordanta performanță de a realiza un mare NIMIC pentru Arad, dar asta nu l-a oprit să fie omniprezent, oriunde și oricând, de la expoziții și lansări de carte până la înmormântări, pentru că are un talent deosebit de a se băga peste tot unde nu e de nasul lui, dar unde sunt șanse mari să-i crească pipota în el până la dimensiuni galactice, dacă e cu putință. Unde e o ocazie de a se vedea în lumina reflectoarelor, Ando e acolo. E cel mai „comunicActiv” personaj al urbei, cea mai exasperantă „invenție” a Aradului de la șuhaida încoace!

  Despre șuhaida am mai tot scris, dar degeaba. Ando și echipa sa a prezentat-o la prima mare lansare a dosarului de candidatură, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, ca „un produs inventat la Arad de către maestrul cofetar Ilie Drifin în anul 1963”, după care, nebăgând în seamă articolul Special Arad, în care am dovedit clar că NU este un produs românesc, au mai oferit șuhaide și după mega-lansarea de la Fabrica de Tramvaie, anunțând cu încăpățânare că e „un produs inventat la Arad în anul 1963”„Pățania lui Andrei cu șuhaida este cireașa. De pe tort, însă în cazul nostru e mai nimerit să spunem de pe mort. Iar mortul este proiectul pe care îl girează Andrei Ando: candidatura orașului la titlul de capitală culturală europeană” – îl cităm pe domn’ profesor Notaros, din articolul Enola Day: Cireașa de pe mort.

  „Look Out Europe! Surprised? There’s more!”… sunt primele cuvinte din dosarul de candidatură al Aradului, opera de artă a inegalabilului Andrei Ando cu care n-a surprins pe absolut nimeni. Cel mai grav e că n-a surprins pe nimeni din juriul de la București (care ne-a eliminat instantaneu de pe lista scurtă în „competiția 2021”), însă, nu în ultimul rând, nu a surprins pe nimeni nici din orașul nostru, majoritatea arădenilor (care au auzit de Andrei Ando) pierzând orice speranță de câștig din momentul în care au aflat cine ne va călăuzi în această competiție dată dracului.

  Ca să n-o mai lungim inutil, deși ar fi multe de scris și analizat despre dosarul de candidatură și, mai ales, despre operațiunea electorală „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021”, pusă la cale de primarul Falcă și administrat (așa cum era de așteptat) cu stângul de „omnipotentul” Ando… mai bine vă lăsăm cu câteva articole mai vechi de pe Special Arad, în care a fost dezbătut și așa destul de mult „subiectul Ando”. Facem acest ultim gest pe anul acesta, nu înainte de a-i înmâna DIMPLOMA de rigoare, să se simtă încă un picuț în centrul atenției:

  DIMPLOMA ando 0 - 2021

  •  ARAD Capitală Culturală Europeană 2021 s-a prăbușit! Nu ne-am calificat. Vezi orașele de pe lista scurtă
  •  Enola Day: Despre tort numai de bine!
  •  Probleme de conținut
  •  Enola Day: Săptămâna minunilor la comandă
  •  Mușchii încordați și neuronii arși ai candidaților în „bătălia culturală 2021”. Episodul 1: ARADUL
  •  Evrika! Candidatura ARAD 2021, o cacofonie la „mintea cocoșului” cu Falcă și Ando – doi măscărici care au găsit „soluția la o problemă europeană”
  •  Enola Day: Cireașa de pe mort
  •  Asociația Arad 2021 a furat ciocolata ungurilor
  •  Raluca Medeleanu: Aradul a murit în accident, în drum spre Capitala Culturală Europeană…
  •  Enola Day: Cătălin… băiat de casă
  •  Consilierul local nu se lasă! „Războiul” Lazurca vs. Ando continuă…
  •  Greșeală capitală (culturală): Coca-Cola, str. Mețianu, Arad. Prostia persistă
  •  Tomck@t: Înainte să-ți deschizi mintea, deschide-ți ochii!
  •  Surpriză! „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021” s-a băgat în priză, încercând să depășească iminenta criză… de timp
  •  Ședință extraordinar de blablabla despre obiectivele turistice culturale din Arad, sub ochii lui Ferdinand

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nici prin coadă nu-mi trecea că voi scrie primul comentariu pe 01012016 despre o shuhaidă aflată în litigiu de contra/timp și contra/proprietar. El, ando are prea multe diMplome la Activ trebuia doar o Adeverință simplă cu acel anacronic ” se adeverește că numitul…etc”. În pofida timpului comprimat și a spațiului ce se tot dilată, a temperaturii globale în creștere deși s-a semnat cel mai istoric acord ecologist, etc.etc., în ciuda războaielor pe față/dos, a globalizării tot mai evidentă, a grupărilor teroriste ce-și întind gheara peste tot, a nimicurilor zilnice/silnice dărâmătoare, a prostiilor la care nu poți renunța, a zilnicei noastre lașități ca nație sau a faptului că pierdem teren contra cronometru în fața celor care conduc DE FAPT România – aștept un an curat, pe deplin împlinitor.De aceea am și făcut (sper) unica greșeală de a scrie acest ceva chiar pe Dimploma Shuhaidei ratate. Felicitări, Special pt inspirația acestor Dimplome oferite acestor celor mai neinspirați ai sorții!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.