Evrika! Candidatura ARAD 2021, o cacofonie la „mintea cocoșului” cu Falcă și Ando – doi măscărici care au găsit „soluția la o problemă europeană”

  „Look out Europe” este noul slogan definitiv al Aradului în dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Culturală Europeană din anul 2021, iar conținutul…? Nimic nou, nimic la care am putea spune „wow, cum de nu m-am gândit la asta?!”. Un mare tam-tam pentru nimic altceva decât o elaborată campanie electorală. Toate astea, povestite în mai mult de două ore, în frig și curent, într-o fabrică de tramvaie unde s-a vorbit inutil și prost despre multe chestii, subiectul principal fiind „azvârlit” pe la final, dintr-o suflare. Adevărul e că puteau să nici nu ne mai spună, oricum nu asta era ideea de bază. Veți vedea de ce.

  O adunătură de peste 1000 de oameni din lumea bună arădeană (unii veniți din curiozitate, alții din ordin de serviciu)  – oameni de afaceri, politicieni, căpeteniile din conducerea celor două universități, preoți, dascăli, șefi ai diferitelor ONG-uri și mulți voluntari, sportivi, funcționari publici, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici și ai Uniunii Scriitorilor,  et cetera, et cetera (vezi galeria foto)…

  O sală plină cu ochi ațintiți pe scena inedită, montată în capătul sălii și încununată cu diferite lucrări de artă, scenă pe care au defilat susținătorii proiectului „Arad 2021”, președintele Asociației „Arad – Capitală Europeană a Culturii 2021”, Florin Didilescu, apoi președintele interimar al CJA, Adrian Țolea, viceprimarul Levente Bognar, rectorul UAV Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile și prorectorul UVVG Arad, prof. univ. dr. Horațiu Șoim. 

  O campanie electorală 100% Falsă… pardon, Falcă!

  Din acel punct, a început campania electorală. Pe un fundal sonor înălțător, rupt parcă dintr-un film cu supereroi, Falcă a rămas singur pe scenă și a început să ia la rând toate minunățiile pe care le-a realizat pe parcursul celor zece ani. Căci atunci când vorbim despre cultura unui oraș, vorbim – bineînțeles – despre economie, șomaj, sănătate publică sau probleme familiale și de ANI. Din discursul său am aflat că politica e o știință, deci… rețineți! Falcă e – inclusiv! – om de știință(!), lăudând în același timp Primăria, proclamată cu această ocazie „cea mai performantă și incoruptibilă instituție din țară”. Dar crema de pe tort: metoda clasică de campanie electorală marca Falcă a fost lansată încă o dată (în opinia lui) cu succes. Cu o voce dintr-odată tremurândă, încărcată de emoție, Falcă ne-a povestit că mama sa e bolnavă… dar săracul nostru primar nu și-a permis să îi rezerve un loc de veci într-un cimitir, riscând incompatibilitatea din cauza maleficilor inspectori de la Agenția Națională de Integritate! Așa să vă imaginați! Este atât de greu să fii compatibil din punct de vedere juridic – adică, cinstit, cum ar veni – în ziua de azi…

  falca arad 2021

  Cât ai zice „pasarelă”, evident, discursul a luat-o pe arătură cu un ritm fulminant, culminând cu minciuni colosale, etalate cu o sinceritate debordantă, dar în esență falsă, cum numai Falcă are tupeul să le expună: trebuie să știm că el e Marele ecologist al Aradului, protector al parcurilor, creatorul de piste de biciclete și furnizorul celui mai pur aer din Europa de Est.

  Nu i-a scăpat nici proiectul noului stadion Francisc Neumann, atât de bombastic în prezentarea digitală, dar în realitate egal cu pământul ruinat, în momentul de față. Să nu uităm faptul că proiectul nu este de ieri sau azi, e din 2013! Dar a trebuit să se laude și cu acesta, mai ales după apariția articolului Special Arad de cu o zi înainte.

  Ca să ne distanțăm și mai mult de subiect, între cele două momente „epice” ale edilului, publicul a avut parte de o prezentare „inginerească” și de marketing a produselor Astra Vagoane Călători, oferită de ing. Adrian Paraschiv, în care am aflat detalii indispensabile culturii, cum ar fi toaletele de lux și tv-urile din noile vagoane de tren, vândute în țări precum Brazilia sau Italia. Cea mai boemă prezentare, dar tot fără nicio legătură cu dosarul de candidatură, a fost însă cea a oenologului Balla Geza, care ne-a povestit despre vestita Cadarcă produsă de sute de ani în podgoriile Aradului și ne-a dat lecții de sănătate, îndemnându-ne să bem cât mai mult vin roșu, indiferent de părerea medicilor legată de alcoolism.

  În rest, dacă e să privim în ansamblu subiectele care s-au atins (tramvaie, mașini, elemente de avioane, elicoptere sau submarine și atracția serii, nou lansatul „Scooterson” – o trotinetă electrică gândită la Arad), ai tinde să crezi mai degrabă că ai asistat la candidatura pentru titlul de „Capitală Industrială a Europei”, căci… în definitiv, DESPRE BANI VORBIM aici… CULTURA BANILOR.

  Într-un final dureros de mult așteptat, a venit și punctul culminant al serii: urma să aflăm, concret, vasăzică,

  CU CE CANDIDĂM:

  Mult suspans, suflete la gură. Falcă și Ando pe scenă, ținând un discurs aberant de motivațional, dezgustător de melodramatic, paralel cu timpurile în care trăim, dus până la ridicol, despre „implicare”, „comunicare”, „provocare”, „pionierat”, „acceptarea alterității” și cum Aradul ar fi soluția la o problemă europeană, implicând în discurs inclusiv refugiații sirieni!

  După atâtea discuții deplasate despre tramvaie verzi și vinuri roșii, ai fi pariat că dosarul de candidatură vrea să fructifice „Drumul Vinului” cu tot cu „Săgeata Verde”… dar nu.

  care este cea mai frumoasa strada din arad

  Proiectul vizează Mureșul și… atenție! Mureșelul, amândouă navigabile, Mureșul urmând să fie transformat astfel în „cea mai frumoasă stradă din Arad”, iar Mureșelul, dintr-o pacoste, în „cel mai lung parc din Arad”. Nucleul proiectului este însă Cetatea Aradului, despre care Falcă a anunțat în premieră și în aplauzele tuturor că a intrat oficial, cu acte în regulă, în custodia municipalității. Ar fi frumos să-l credem pe cuvânt, dar avem nevoie de dovezi în acest sens.

  Până în anul 2021 se dorește, printre altele, transformarea Cetății Aradului într-un epicentru cultural, ce va conține un Muzeu al Democrației Europene, ateliere de manufactură tradițională specifică diferitelor culturi, „Veranda tânărului artist”, „Activarium” – un hub cultural euroregional, cu includerea orașelor înfrățite, care să faciliteze dialogul intercultural.

  Pe lângă acestea, s-a menționat repunerea în valoare a unor valori ale Aradului. De exemplu, se intenționează reamplasarea butucului în locul său inițial de la Casa cu Lacăt și se dorește recondiționarea unei valoroase lucrări de artă care și-a dus viața de mai bine de jumătate de secol acoperită în pivnița Muzeului de Artă. Este vorba de un triptic realizat de Feszty Árpád, care a fost expus între 1899-1902 la Florența, Berlin și Budapesta, după care a fost oferit Aradului, la inaugurarea Palatului Cultural din 1913.

  Dintre proiectele venite din sfera civilă, s-a incorporat ideea unui Turn al Inovațiilor – un spațiu care să aducă un tribut inovației și evoluției industriei arădene.

  Cam atât. După mai bine de jumătate de an de discuții, brainstorming și neuroni arși, marea inovație cu care au venit a fost… surpriză! Ceva care orice arădean ar fi știut să arate cu degetul. Un râu și o cetate. Două lucruri atât de „inedite” și „unice”, încât atâtea alte orașe, comune și sate din întreaga Europă le dețin… să tot fie câteva sute.

  Șuhaida: reloaded

  suhaida arad 2021

  Am avut speranțe la început, ce-i drept, din motive raționale, nu foarte mari, că vom fi surprinși, dar – inevitabil – am rămas cu un gust amar la final. N-a ajutat nici măcar șuhaida. Pentru că… ghici ce? Ca să meargă până la capăt cu prostia, la ieșire s-au împărțit și de data aceasta: ȘUHAIDE! Pe care scrie cu încăpățânare că e „un produs inventat la Arad de către maestrul cofetar Ilie Drifin în anul 1963”. Și, ca să anihileze orice urmă de dubiu, le-au „strangulat” cu fundițe tricolore, căci „sunt românești, frate!”. Păi, nu e așa? De ce mama dracului să ia Ando și Falcă în considerare articolul Special Arad în care am dovedit clar că șuhaida NU este un produs românesc?! Cine suntem noi… și nu numai noi, cei de la Special Arad, ci orice arădean care vine cu argumente și demontează tot ce debitează acești „vizionari ai Luminii”, acești „oameni de știință” atotștiutori?! În viziunea lor, toți suntem niște băgăcioși răuvoitori, care nu vrem nimic benefic Aradului și, evident, nimeni pe lumea asta nu cunoaște mai bine nevoile orașului, decât cuplul #arad2021.

  Cât despre „faraonul deceniului”,

  cel mai longeviv primar al Aradului din 1918 încoace (n-a ezitat să ne spună încă o dată asta),

  2 + 2 = 5, pentru că așa i-a sugerat lui Falcă un expert orator, explicându-i că are o rezonanță mai bună dacă este spus cu tonul potrivit, iar Falcă a repetat mult timp în fața oglinzii, cu piesa „We Are The Champions” pe fundal, convingându-se singur atunci când s-a uitat în ochi, că El și numai El poate manipula și sensibiliza prin vorbe duioase și gesticulări inteligente o hoardă de votanți spălați pe creier. Cel mai grav e că se găsesc destui aplaudaci care să-i propulseze impresia că e un adevărat geniu, un inventator și inovator! Ultimul mare fan al lui e Ando, care deocamdată nu poate decât să dea din cap în spatele lui, cu zâmbetul său tâmp… dar în oglinda sa personală se vede cel puțin la fel de mare erou național… internațional… galactic.

  Băi, oameni buni, ce ne-am face noi fără Falcă, Ando și susținătorii lor vehemenți… vă dați seama?! Și mai mult de atât! De data aceasta, „salvatorii Aradului” vor să arate inclusiv Europei cât sunt ei de deștepți, pentru că… ați ghicit! Și Europa e un continent plin de proști, inferiori lui Falcă și Ando… de aceea… LOOK OUT EUROPE!

  Venim și v-arătăm noi!

  „Un an nou fericit!” – încurcat în atâta megalomanie, cu asta a-ncheiat showul anului primarul nostru!

  La anu’ și La Mulți Ani să fie, atunci! 🙂

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. primaria cea mai incoruptibila si corecta institutie ???? hai serios !!! despre urbanismul dat pentru taierea copacilor la Ratio nu s-a precizat nimic ! urbanism care a fost data fara a acordul celor de la mediu ! doar pentru a avea alt scandal in afara de parcul Eminescu cu care sa fie ocupata opinia publica!

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Daca suma amintita de 50 de milioane de euro ar fi gestionata de un aradean cu simt gospodaresc ,atunci,cu siguranta,Aradul ar fi la un nivel la care fiecare aradean s-ar simti mandru ca traieste in acest oras.Deocamdata se cheltuiesc bani multi din care aradeanul de rand nu beneficiaza nici prin confort (ma refer la ordine si curatenie prin parcuri si spatii publice)si nici aspectul cladirilor -monumente istorice-care se degradeaza pe zi ce trece.Toate ideile acestui primar sunt UTOPIE

   +13 voturi
   +1
   -1
  3. Este revoltator campania electorala mascata, nerusinarea cu care se vehiculeaza sume fabuloase alocate unor proiecte ale caror valoare este discutabila, e de vazut cat din acesti bani vor curge pe apa…Muresului in buzunarele potrivite.
   Mai bine nu asteptam, schimbam primarul la prima ocazie sau, daca alt candidat competent nu rasare, o alta solutie ar putea fi negocierea presei cu primarul,in sensul propunerii/realizarii proiectelor culturale de catre oameni cu adevarat competenti in cultura, de a cauta o solutie win-win pentru toti. Spun asta fiindca precum se vede in cazul Suhaidei, degeaba arata presa adevarul daca adevarul este pur si simplu ignorat.( Apropo, daca ar aparea un articol in presa straina, in publicatii cu adevarat importante despre aceasta imbecilitate cu originea Suhaidei, garantat Aradul nu va mai fi capitala culturala in veci. Occidentul si asa sensibil la plagiat are gusturi rafinate si stie prea bine ca identitatea culinara a unei natiuni/regiuni/oras nu se descopera peste noapte la lansarea unui proiect cultural). Pana la urma e bine ca vin bani multi catre oras, indiferent cine va fi primarul, isi va incasa meritele pentru asta, scopul adevarat, de a determina ca aceste sume sa fie cheltuite cu cap, presa locala nu o va obtine doar prin demascarea intentiilor si imbecilitatii.

   +17 voturi
   +1
   -1
   • Pai orice se face de acum incolo poate fi pus pe seama “camapniei electorale mascate” de la o asfaltare si pana la un eveniment totul poate fi atribuit campaniei electorale. Concluzia? Nu mai afcem nimic ca sa nu zica lumea ca e campanie, …hopaaaa…atunci e iarasi bai, ca nu se face nimic :))) ba da prosti sunteti, ati ajuns sa credeti orice ziarist care nu are subiecte si inventeaza evenimente ca sa-si castige painea

    --8 voturi
    +1
    -1
     • Nu ma supar, normal ca iei apararea colegilor, doar de aci iti iei salariul mai Lucian, e normal sa aperi orice, chiar si o mizerie care apare aici trebuie aparata, altfel ce credibilitate mai are, nu? Trecand peste jignirile tipice celor care n-au argumente, toata povestea asta cu ce va deranjeaza? ca vin niste fonduri europene? ca pana la urma pe fatuca aia , nmucoasa aia care a scris articolul la comanda, nu am inteles cu ce e deranjata de povestea asta, am inteles doar ca nimic nu e bun, ca toti sunt prosti si lingai si ca ea e jurnalistul obiectiv care arunca harci si scuipaturi in directia lui Facone, pe care nu-l indragiti niciunul (optiune libera dealtfel) dar chiar nimic nu e bun? doar voi sunteti buni si obiectivi inteleg nu?

      --5 voturi
      +1
      -1
  4. …importanta acordata, elogiile inselatoare, pe care si le-au arogat singuri sau direct prin invitatii lor, indoielnici desigur,ca si cum si-ar fi spus ”buna ziua”, le dau acea constiinta a propriilor valori care degenereaza in infumurare cand dispare talentul si valoarea.Astfel de actiuni denota faptul ca una dintre principalele lor ocupatii este a crede ca sunt cineva; si, din aceasta convingere, reiese o oarecare nevoie de a cauta sa faca in asa fel incat sa se vorbeasca de ei, in mod onorabil ( nu-i cazul lor ).Dumnezeu stie ce sens dau ei acestui cuvant din urma ( onorabil )!

   +6 voturi
   +1
   -1
  5. Din nou un articol excepțional și rarissim prin presa zilelor noastre.
   Impostura taxată în plină manifestare. De acum să așteptăm reacția societății. Fiindcă rolul ziaristului nu este să se revolte, ci să prezinte just faptele și situația.
   Însă fără o reacție din partea societății civile, demersul jurnalistic pică în gol și se pierde în făntâna fără fund a gesturilor în van.
   În plus, fără reacția societății, impostorul se simte întărit în impostura sa. Acum asta este problema: vor fi ei taxați – nu la alegeri, că până acolo mai este – sau nu?
   Dacă nu, cum se spune: ne-am făcut-o singuri, sau mai este o variantă și mai românească, aia cu lucrul manual…
   Grav e că lipsa de reacție înseamnă că ei au dreptate: Aradul nu este un oraș cu personalitate culturală puternică, în stare să taxeze deraierile în impostură..

   +6 voturi
   +1
   -1
   • … nu inseamna ca ei au dreptate, doar ca a explica societatea prin teoria fericirii individuale, fericire smulsa cu dibacie in dauna tuturor, este o doctrina nefericita, ale carei deductii stricte il fac pe om sa creada ca tot ceea ce-si insuseste pe ascuns, fara ca legea, lumea, individul sa-si dea seama ca sunt lezati, ar fi bine si definitiv castigat.Interesul personal este pentru ei o lege suprema, singura lor problema fiind cum sa ocoleasca, fara martori sau dovezi, dificultatile pe care educatia, moravurile si legile le pun intre ei si satisfactiile lor.Nu mai reactioneaza nimeni, intrucat a trecut prea mult timp de cand un interes neluat in seama, care vizeaza prea multi oameni, a devenit partid, partidul celor care sunt asa cum ii stim!

    +1 voturi
    +1
    -1
    • Răspund aici ambilor interlocutori care au reacționat la opiniile mele.
     Sigur, nu-mi imaginam ceva revoluționar: ieșiri în stradă, manifestații. Nu e nici momentul, nici situația n-o cere, nemaivorbind de faptul că aceste izbucniri populare sunt de obicei cam deturnate de cei care se prind mai repede. Exemple sunt destule…
     Mă gândeam la reacția vestitei societăți civile, gândită ca un fel de spumă a unei comunități, formată din oameni mai școliți, întreprizi, umblați prin lume, indiferent că sunt sau nu intelectuali.
     În cazul de față vedem o pasivitate cam dubioasă din partea celor care ar trebui să iasă la confruntare: artiști, scriitori, profesori, juriști, medici, oameni consumatori de cultură adevărată nu ersatz-uri de plastic și virtuale. Aici e problema.
     În afară de platforma pe care scriu aceste gânduri nu există în oraș – în afară de câteva întreprinderi strict personale – nicio o voce puternică care să taxeze impostura la care suntem martori cu toții.
     Profitorii și oportuniștii primează parcă, reușind să reducă la tăcere adevărații consumatori și producători de artă și cultură iar această situație este foarte periculoasă pentru viitorul orașului

     +5 voturi
     +1
     -1
  6. Da , din pacate societatea civila manaca mici si bere in Arad si are timp sa se ocupe de problemecum ar fi sifonatul banilor pe capitala Culturala . e destul sa privim concursurile organizate pana acum de primarie ca sa ne dam seama de cum vor functiona luclurile pe viitor . vom vedea la alegeri cum va raspunde societatea civila !

   +3 voturi
   +1
   -1
  7. Conform lu` tanti asta Raluca Medeleanu inteleg ca toti ai de acolo, de la sefi de institutii, profesori, ong-isti, politicieni, “curiosi”, ori privatii de la Astra, etc, sunt ori prosti, ori au ordin, ori ….. ori….. numai ea e dasteapta si nu are ordin cand scrie articolul :))) esti echidistanta bre Ralucuta 😉

   --8 voturi
   +1
   -1
  8. Observ ca psd-istii din spatele Special Arad lovesc din nou, ce e rau in faptul ca Aradul participa intr-un asemenea proiect? Daca Falca a venit cu ideea asta inseamna ca isi face campanie? Ce a facut PSDul pentru orasul asta?
   Uitati-va in jur la alte orase si primarii acestora si dupa judecati.
   PS: referitor la suhaida, propun schimbarea numelui Special Arad.ro in Special Arad.hu

   +2 voturi
   +1
   -1
    • Domnule Kidu, te rog sa-mi enumeri primarii care au facut mai multe pentru Arad decat a facut Falca si te rog sa imi enumeri si ce anume ca sa pot veni cu contra-exemple. Uita-te in jurul tau, Aradul e genul de oras modern care merita sa participe intr-un astfel de proiect, daca tu ai impresia ca traiesti intr-un ghetou, iti recomand sa te mai stergi pe la ochi.
     Despre “salutul” adresat mie la finalul prestatiei dumitale, nu ma bag sa comentez, eu iti urez toate cele bune, ca poate sunt eu mai prost, dar am fost crescut in asa fel incat sa nu pun la suflet si sa nu doresc raul celui de langa mine.

     --1 voturi
     +1
     -1
     • Comparam mere cu pere. Pentru a putea face astfel de comparatii trebuie sa reflectam putin si asupra contextului economic, politic, social s.a.m.d.
      Falca a avut noroc de un context politic favorabil dar mai ales economic. Asta nu inseamna ca primarii precedenti au fost niste monumente de competenta insa cu siguranta n-a fost niciunul atat de ticalos precum “edilul de la Brad”.

      Daca vrei, luam pe rand toate “realizarile” si le disecam sa vedem unde e meritul sau si unde e meritul banilor europeni.

      De mai bine de patru ani Aradul bate pasul pe loc. Nu se mai face nimic, dar nimic si stam asa intr-o letargie asteptand ziua de maine. Uita-te in schimb la Oradea unde a cam fost aceeasi situatie cu cea de la noi si ai sa vezi acolo implicare din partea municipalitatii, proiecte, viziune, etc

      +6 voturi
      +1
      -1
   • Argumente de tampiti…Sechele de politicieni incapabili sa-si etaleze propriile valori, realizari , planuri. Nu oricine e ” anti” ceva prost are in spate ceva/pe cineva. Numai oportunistii si incrancenatii spalati pe creier propaga o asemenea gandire. Da, proiectul asta “Arad, Capitala Culturala Europeana 2021″ e un fis cu fes de suhaida ca sa nu zic de cacat. De fapt, proiectul ar fi bun daca ar putea fi sustinut. Dar sa fie sustinut de realitate nu de propaganda unora avizi dupa bani. Sa sustii un asemenea proiect e minunat daca o faci fara sa te gandesti la extrasul tau de cont ca rasplata pentru chinurile prin care ai trecut sa lingi dosul lui Falca. Cultura Aradului a ramas si se dezvolta in underground. Corect ar fi ca proiectul sa se numeasca ” Arad, Capitala Europeana a Culturii de Underground”.

    +7 voturi
    +1
    -1
   • Ghita , cu ce pret toate astea ! Totul e praf in oras uitate in juul tau , lucari facute anapoda , firma care isi bat joc de contractele cu primaria , si toate pe bani multi , foarte multi ! Strandul a fost falimentat voit ca mai apoi sa fie preluat de Recons o societate care administreaza primaria . Ti se pare normal ca toate astea sa fie gestionate in modul in care sunt gestionate la ora actuala ? Poate ca e prea complicat sa intelegi e mai usor sa mergi cu turma inainte ! Si pana una alta domnul Ando nu este nici om de cultura nu este nici manager cultural este un om de presa luat intentionat de catre conducera orasului pentru manipula opinia publica !

    +9 voturi
    +1
    -1
  9. Capitala culturala inseamna sa poti oferi modele sau macar unul singur intr-un domeniu aplicat acestei chestiuni.Avem noi “Aradul cultural” aceasta anvergura, sine die? Festivalul de Teatru Clasic are o amprenta nationala sau est europeana in cel mai bun caz, iar in domeniul artei lirice avem aici o manifestare de anvergura? Ce vrem noi de fapt? Care este modelul dupa care ne ghidam?
   Este evident ca nu putem sta in fata altor orase, chiar din Romania, care aspira la acest titlu, asadar nu vad unde ar fi tinta de urmarit.Probabil ne dorim absorbtia unor fonduri, dar fara contructia culturala necesara si temeinica din spatele unui asemenea eveniment, nu cred ca putem pretinde mare lucru. Sibienii au avut sansa unui festival de teatru construit din fonduri private, care in ani de zile prin eforturi extraordinare a ajuns la o anvergura europeana si internationala acesta fiind in fapt vectorul de imagine culturala ce poate asigura succesul unui asemenea demers.Pe langa asta conexiunile politice atat de necesare, nu se intrevad sau nu le stim noi oamenii de rand, dar le stiu alesii si sunt la secret. Nu santem la nivelul unei reclame din anii 90 care proclama sintagma “daca vrei cu adevarat poti”, pentru ca nu e cazul. Oamenii din orasul nostru au o traire asemenea Muresului, domoala si sinuoasa si gusta in acelasi mod evenimentele culturale. Stie probabil si conducera politica a orasului ca sansele de izbanda sunt foarte mici, dar e un vector de imagine bun, ce poate fi folosit in fata opiniei publice. Vorba aia, da bine sa fii cult sau interesat de fenomen chiar daca nu iese nimic in orice scop ulterior.Asadar multe “succesuri”, dar mai usor cu abureala pe acesta tema stiind ca ca aradenii sunt oameni calmi si chibzuiti, dar prosti in nici un caz si cred ca au alte prioritati nerezolvate pe moment.

   +9 voturi
   +1
   -1
   • Daca tot esti asa de principial, spune-mi te rog un model cultuar pe care l-a oferit Sibiul, si nu-mi venii cu alte povesti acum, spune-mi daca teatrul din Sibiu este asa cum ai avea pretentia sa fie cel din Arad, ca sa nu mai vorbim cum era atunci.
    Sibiul a progresat mult dupa ce a bifat acest punct .
    Sa ajungi Capitala culturala inseamna sa-ti pui la punct extrem de multe in oras, de ce dracul va deranjeaza daca s-ar intampla asa ceva? Sa inteleg ca voua exact de asta va e frica, ca s-ar putea sa si reuseasca?

    --3 voturi
    +1
    -1
  10. “Ca să ne distanțăm și mai mult de subiect, între cele două momente „epice” ale edilului, publicul a avut parte de o prezentare „inginerească” și de marketing a produselor Astra Vagoane Călători, oferită de ing. Adrian Paraschiv, în care am aflat detalii indispensabile culturii, cum ar fi toaletele de lux și tv-urile din noile vagoane de tren, vândute în țări precum Brazilia sau Italia. Cea mai boemă prezentare, dar tot fără nicio legătură cu dosarul de candidatură, a fost însă cea a oenologului Balla Geza, care ne-a povestit despre vestita Cadarcă produsă de sute de ani în podgoriile Aradului și ne-a dat lecții de sănătate, îndemnându-ne să bem cât mai mult vin roșu, indiferent de părerea medicilor legată de alcoolism.” Mi-a facut duminica si dimineata de luni! Felicitari, [email protected], in ce limba vrei tu.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.