Novi Sad, cea de-a doua Capitală Culturală Europeană în anul 2021

  de - | 14 octombrie 2016, 9:03 AM | Internaţional

  3

  Timişoara va împărţi titlul de Capitală Culturală Europeană cu oraşul Novi Sad din Serbia. Urmează ca juriul internaţional să desemneze şi un oraş din Grecia care va completa echipa celor trei oraşe desemnate, potrivit Cotidianul.ro.

  Juriul a avut de ales un oraș dintr-o țară candidată la statutul de țară membră a Uniunii Europene, oraș care să fie Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Au rămas în competiția finală două orașe: Novi Sad (Serbia) și Herceg Novi (Muntenegru).

  Joi, juriul a stabilit că primul dintre ele să primească acest titlu.

  Urmează ca până la finalul anului juriul să desemneze și un al treilea oraș care să completeze lista, un oras din Grecia. În competiția finală au rămas: Eleusis, Kalamata și Rodos.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Și falcă nu a ieșit pe FB sau pe sticlă să se laude că este meritul lui că Novi Sadul a câștigat?
   Cu siguranță N-o aflat încă?

   Dar o să iasă în curând să ne vestească despre viitorul triumvirat al colaborării zonale pe cultură.

   Ați fost prin Novi Sad de curând? Nu?! E cazul să mergeți.
   De admirat și respectat vecinii.

   Poate începem să-i copiem pe ei, că de turcismele mediocrilor de politicieni și kich-urile business Man/Woman din turismul local ne este deja greață! Și eventual mai putem învăța cum se face un festival ce atrage zeci de mii de vizitatori din toată lumea.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. De o săptămână am fost la Novi Sad, în 16 octombrie, nu am văzut Novi Sad-ul de dinainte de război. Am fost impresionat, edilii noștri să meargă să vadă cum arată un oraș foarte aproape de Arad. Un centru jos pălăria. Aranjat, curat,plin de turiști,toate podurile refăcute. La noi centrul e pustiu ! .Vă invit să mergeți să vedeți un oraș Novi Sad care nu are clădiri așa frumoase ca Aradul, dar bine întreținute. Sunt 230 km pe la Szeged , autostradă până acolo.Bravo sârbilor!
   Horia.
   La noi dacă era război -Doamne ferește- mâncam și acum cu linguri de lemn.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • … și sârbii te-au tratat ca pe un ”nimeni”?
    Glumesc. 🙂

    Știu că sunt primitori și prietenoși.

    Edilii ”noștri” nu trebuie să meargă nicăieri pe banii publici. Că se duc degeaba. tot aceași ”oameni” vor fi și la întoarcere. ȘPĂGARI ȘI MINCINOȘI!!!

    Există ceva acolo ce la noi nu există.
    MÂNDRIA LUCRULUI BINE FĂCUT!!!

    La noi există doar MERGE ȘI AȘA, MAFIE NU POLITICĂ, MINCIUNĂ CÂT CUPRINDE, INDOLENȚĂ, AROGANȚĂ, OBRĂZNICIE ȘI ”MANELISM” (fraternitate întru hoție)

    Până și de vecinii apropiați ne deosebim ca mentalitate!!!

    De 12 ani falcă ne fură pe față și dacă spui adevărul, ești un simplu Cârcotaș Invidios. SAR prezintă cazuri de abuz și instituțiile menite să controleze NU REACȚIONEAZĂ! De ce? Lanțul corupției și abuzurilor este infiltrat peste tot.

    Avem arhitecți, constructori, specialiști cu experiență în mai toate domeniile de interes, ce în nenumărate rânduri au ieșit public și au atras atenția opiniei publice asupra anomaliilor din sistemul administrativ condus de falcă. Și???

    ”EI LASĂ, CĂ EL A FĂCUT TOTUȘI CÂTE CEVA PENTRU ORAȘUL ĂSTA, ÎN COMPARAȚIE CU ALȚII.”

    Aradul arată cum arată doar datorită ”majorității” arădenilor. Prostie cu carul!
    Avem ce avem, fiindcă nu știm să apreciem adevaratele valori ale orașului. Profesioniștii cu experiență și măndrie profesională. Oameni ce nu se lasă mituiți, a căror etică și morală profesională îi țin departe de ”Sistemul Corupt” instituit de falcă.

    Vina cea mai mare o au arădenii că acceptă corupția și abuzurile lui falcă.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.