Asociația Timișoara 2021 e salvată! Andrei Ando a intrat pe fir (și pe la vecini), „ca să moară dujmanii!”

  de [email protected] | 31 ianuarie 2019, 6:33 PM | Culise | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Facebook / Andrei Andó)

  Veleitatea incomparabilă a lui Andrei Ando de a-și băga nasul peste tot unde nu-i fierbe oala nu ne mai miră demult și deloc. La Arad, e deja un personaj arhicunoscut. El e „geniul” care a gândit și „executat” (în toate sensurile) proiectul „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021” , însă e departe de a se da bătut după marele eșec pe care l-a orchestrat singur în numele orașului nostru. Nu, el insistă în continuare și se crede un vultur măreț care zboară – în mintea lui – spre culmile succesului, își agață ghearele în toate proiectele la care are impresia că se pricepe, biroul de comunicare inventat special pentru el la Consiliul Județean fiind deja insuficient pentru talentele lui multilateral dezvoltate. Au înțeles acest lucru și timișorenii, pentru că Ando a fost invitat să facă parte, de curând, din comisia de jurizare a proiectelor finanțate de Asociația „Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021”! Cel puțin, așa se laudă Andrei Ando, chiar el, pe Facebook. Asta ca să vă dați seama cât de important e omul despre care vorbim și ca „să moară dujmanii de ciudă”.

  Însă așa zisa „mutare” a „geniului de Arad” la Timișoara nu e decât temporară și de fațadă.

  Mai întâi, iată postarea lui Andrei Andó pe Facebook:

  (A se observa citatul de aur de la Intro, cel cu vulturul care este măreț)

  „Am fost selectat în comisia de jurizare a proiectelor finanțate de Asociația Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021. Am evaluat proiecte interesante, dintre care unele sunt convins că vor avea un impact important asupra ecosistemului cultural timișorean. Participanţii au fost încurajaţi să își prezinte propunerile de idei de proiecte culturale care răspund criteriilor – noutate, inovare și sustenabilitate, în trei arii tematice: Locuri, Oameni, Conexiuni. Proiectele selectate vor fi dezvoltate și implementate în parteneriat cu TM2021, în cadrul programului cultural pentru anul 2019”.

  Ordinul a venit de sus, deoarece în ultimul raport al juriului european, Asociația „Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021” a fost apostrofată că în doi ani de zile nu a gândit absolut niciun proiect regional, cu toate că Aradul și-a oferit serviciile – prin Ando și primarul Falcă – de îndată ce orașul nostru a zburat afară din competiția pentru titlul european mult râvnit.

  Problemele se țin lanț, în ultimul timp, la vecinii noștri care au fost desemnați câștigători. Finanțările au fost tăiate de la mai multe asociații care au organizat diverse evenimente culturale în Timișoara și o serie de proiecte noi, depuse la Asociația TM 2021, au fost efectiv ignorate. Criticile nu au venit doar dinspre presă, ci și din interiorul organizației, astfel că mai mulți membri au părăsit echipa menită să gândească proiectele cu care Timișoara va ieși în față pe scena culturală în 2021, pe plan european.

  În acest context, recentul apel al timișorenilor pentru ajutorul Aradului în persoana lui Ando nu a fost decât praf în ochi.

  Așa că toată lumea e fericită acum. Ando se laudă pe Facebook cât de important e acest vultur care este, Asociația TM 2021 se laudă că a mai împărțit niște bani și, nu în ultimul rând, iată, a început în forță colaborarea cu Aradul. Ba mai mult, președintele TM 2021, Simona Neumann, nu mai poate fi luată acum la trei păzește pentru ce proiecte primesc finanțare și ce nu, deoarece nu ea, ci Ando și ceilalți experți au jurizat.

  Deci, să moară dujmanii!

  Citește și:

  • Dimploma lui Andrei „Șuhaida” Ando – pentru insultătorul scor de 0 – 2021 contra „Capitalei Europene a Culturii”

  • Dimploma „Paștele Cailor Electrici” – rezultatul întâlnirii regionale de business cu invitații occidentali de la Tesla și cei trei crai de la răsărit, Falcă, Ando și Cionca

  • Dimploma deplinei sănătăți intelectuale se acordă doctorului Andrei Ando (PhD și MD)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.