duminicã, 28 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Coreea de Sud conduce în cursa globală a rețelelor 5G

    de Special Arad | 11 martie 2019, 8:23 AM | IT

    0

    Inteligența artificială, 5G și Internetul obiectelor – tehnologiile digitale ale viitorului sunt pe buzele tuturor. Foarte multă lume se întreabă când vom beneficia de noua rețea 5G. Cel puțin în România este greu de răspuns la această întrebare. Samsung, Orange și Cisco au făcut deja teste de 5G în România.

    Au început să apară smartphone-uri pentru rețeaua 5G, recent a fost lansat Samsung Galaxy S10 5G. Această versiune de 5G va fi lansată la vânzare în aprilie 2019. Din păcate acesta nu va fi disponibil în România din cauza inexistenței unei rețele 5G. Când va fi disponibilă o rețea 5G în România? „Nu pot să avansez un termen precis cu privire la demararea licitației 5G” a declarat Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicațiilor, în ianuarie 2019.

    5G (G vine de la Generation) este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă. Vitezele de download cresc și latența comenzilor prin semnalul wireless va scădea. De asemenea, filmele și materialele video se vor încărca mult mai repede, site-urile vor răspunde mult mai rapid la comenzi. Cu 5G viteza de transfer a datelor este de până la 100 de ori mai mare față de rețelele 4G LTE.  Parafrazând pe André Malraux: Viitorul va fi al 5G, AI și IoT sau nu va fi deloc!

    În acest moment Coreea de Sud are cea mai avansată rețea de 5G din lume. Coreea de Sud a folosit Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang din 2018 pentru a testa rețeaua 5G. Cu acestă ocazia „Țara dimineților liniștite” a demonstrat că este pregătită să lanseze servicii comerciale de 5G. În mare măsură acest lucru se datorează companiei Samsung, unul din pionii principali la nivel mondial în implementarea acestei rețele. Conform informațiilor, Coreea de Sud va lansa pentru prima dată în lume o rețea de 5G în cursul acestei luni.

    Potrivit companiei de studiu de piață, Arthur D. Little, care a calculat indicele de implementare a rețelei 5G în peste 40 de țări, Coreea de Sud a fost identificată drept liderul 5G. Coreea este cu mult înaintea Statelor Unite, Australiei, Qatarului, Elveției și Finlandei. Italia și Marea Britanie sunt ușor în spatele grupului din față, în timp ce Franța și Germania încă se află departe de primele țări.

    Compania Arthur D. Little a declarat că se așteaptă ca adoptarea rețelei de generația următoare să se accelereze în a doua jumătate a anului după lansarea mai multor telefoane 5G în următoarele luni. Arthur D. Little este o companie de consultanță de afaceri înființată în anul 1886 și are sediul la Bruxelles.

    Competitivitatea viitoare a afacerilor se va baza pe rețelele 5G, făcând ca implementarea lor rapidă să fie esențială„, a declarat Karim Taga, partener coordonator al echipei de la Arthur D. Little.

    În timp ce Coreea de Sud este în prezent liderul clar, mulți alții sunt în teste și încercări pentru a lansa rețele de 5G„. Indicele se bazează pe o analiză detaliată a infrastructurii tehnice și o tendință de comercializare 5G. Coreea de Sud are deja structuri de 5G gata și programe de lansare a rețelei în urma a numeroase teste efectuate până acum, conform KoreaTimes. „Comercializarea 5G este posibilă atunci când diferiți factori, cum ar fi rețeaua, smartphone-urile și serviciile sunt gata„, a afirmat un reprezentant al Ministerului Științei și Tehnologiei din Coreea de Sud, fără să înainteze o dată exactă a lansării.

    Dispozitivele actuale 4G LTE nu acceptă 5G, ceea ce înseamnă că operatorii de telefonie mobilă trebuie să construiască noi infrastructuri, iar producătorii de smartphone-uri trebuie să producă smartphone-uri care să poată valorifica noul serviciu.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.