marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ce este Wi-Fi 6? Tot ce trebuie să știi despre următoarea generație de Wi-Fi

  de Special Arad | 30 iulie 2021, 2:18 PM | IT

  0

  (foto: androidheadlines.com)

  Probabil ați auzit de mai multe ori în ultimul timp despre „Wi-Fi 6”. Dar ce este mai exact Wi-Fi 6? Este următoarea generație de Wi-Fi și este setat să vă facă internetul wireless mai rapid decât oricând. Cu toate acestea, nu este la fel de simplu ca o creștere unică a vitezei pentru Wi-Fi. Wi-Fi 6 este destul de similar cu actualizarea 5G pe rețelele mobile. Este un upgrade orientat spre viitor, conceput pentru a vă asigura că viteza dvs. va crește în următorii ani.

  Wi-Fi 6 este deja aici, iar multe smartphone-uri și / sau laptopul dvs. probabil îl acceptă. Acum, să vorbim mai multe despre asta, astfel încât să puteți vedea dacă este o afacere atât de mare pe cât o vrea lumea tehnologiei. Mai simplu spus, Wi-Fi 6 este următoarea generație de Wi-Fi. Denumirea Wi-Fi vine de la Wireless Fidelity. Va fi mai bun Wi-Fi 6 decât Wi-Fi 5, ceea ce avem majoritatea dintre noi acum. În general, va funcționa la fel ca Wi-Fi, dar cu mai multe îmbunătățiri, conform AndroidHeadlines.

  Din punct de vedere al vitezei, va fi un upgrade destul de mare față de Wi-Fi 5. Va atinge viteze maxime teoretice de 9,6 Gbps față de 3,5 Gbps, maximul pe care Wi-Fi 5 îl poate atinge. Bineînțeles că totul este teoretic și nu veți avea niciodată cu adevărat acele viteze.

  Pentru a obține Wi-Fi 6, va trebui să începeți cu routerul. Asigurați-vă că aveți un router compatibil Wi-Fi 6. Majoritatea routerelor lansate în ultimii ani vor fi compatibile cu Wi-Fi 6, deci nu ar trebui să fie o problemă. Odată ce ai acel nou router care funcționează cu Wi-Fi 6, acum vei avea nevoie de dispozitive noi pentru a te conecta la acesta, care le acceptă și routerul. Aceasta include laptopuri, desktop-uri, smartphone-uri etc. Din nou, majoritatea smartphone-urilor, tabletelor și laptopurilor lansate în ultimii ani vor accepta Wi-Fi 6. Unele, cum ar fi OnePlus 9, vă vor arăta, de asemenea, în bara de stare când sunteți conectat la o rețea Wi-Fi 6.

  După cum am menționat deja, Wi-Fi 6 nu este chiar atât de nou, așa că o mulțime de produse de pe piață îl acceptă deja. Vă oferim o listă cu dispozitivele cu Wi-Fi 6, dar chiar dacă nu este cuprinzătoare, dar vă va oferi o idee despre cele care sunt acceptate.

  Smartphone-uri activate Wi-Fi 6: Seria Apple iPhone 11, Apple iPhone 12, iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 Mini. Mai amintim aici seria Galaxy Note 10, Seria Galaxy Note 20, Seria Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra sau Samsung Galaxy Z Fold 2. Se poate vedea foarte ușor că sunt telefoane emblematice, cele mai performante de pe piață.

  Sigur, viteza mai mare este plăcută, dar asta nu este tot ceea ce Wi-Fi 6 are de oferit. Cea mai mare caracteristică pentru Wi-Fi 6 este îmbunătățirea rețelei atunci când există o grămadă de dispozitive conectate la rețeaua respectivă. De asemenea, va îmbunătăți durata de viață a bateriei și va oferi o securitate mai bună.

  Da, securitate mai bună. De fapt, nu adaugă nicio funcție nouă aici, ci o face obligatorie. În 2018, Wi-Fi a început să primească o actualizare de securitate destul de mare într-un nou protocol numit WPA3. Acest lucru face ca hackerii să vă obțină parolele mai greu, nu ghicindu-le în mod constant.

  Wi-Fi 6 este deja destul de disponibil, dar Wi-Fi 6E este deja pe drum, acesta fiind următoare generație, înainte de Wi-Fi 7. La fel de mișto pe cât sună Wi-Fi 6, este deja oarecum depășit. Probabil ați auzit deja de WiFi 6E, care este ca un upgrade de generație medie pentru Wi-Fi 6. Nu există o actualizare imensă cu 6E, dar această conectivitate este disponibilă acum pe anumite televizoare Samsung.

  Wi-Fi 6 este deja disponibil pe scară largă, cu majoritatea smartphone-urilor, tabletelor, laptopurilor și routerelor moderne care au suport pentru aceasta. Iar sprijinul va crește în următorii câțiva ani.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.