sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UTA o împinge pe Poli Iași spre matineu și e lider solitar în play-out!

  de Lucian Dănilă | 28 aprilie 2024, 8:42 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA câștigă la Iași și o împinge pe echipa locală Poli spre matineu cu două etape înainte de finalul sezonului. În urma acestei victorii, Bătrâna Doamnă este lider solitar în play-out, profitând de faptul că Oțelul a trecut de Hermannstadt.

  Jocul de la Iași a fost unul foarte echilibrat în prima parte, fără ocazii însă. Dacă cei de la Iași au avut două șuturi de la distanță prin Marchioni, UTA putea da lovitura prin Omondi, al cărui șut cu stângul a trecut puțin pe lângă poarta lui Lung jr., dar și la faz ăla care centrarea lui Micovschi a fost blocată în ultimul moment de Bouhenna din fața lui Luckassen.

  UTA s-a apărat foarte bine în prima repriză, dar a pus prea puțin accent pe jocul de posesie și pe atacurile poziționale. Rednic a început cu trei jucători Under 21 în primul unsprezece, Cristi Mihai, Vulturar și Rareș Pop, toți trei fiind arădeni și internaționali de juniori sau de tineret. În ofensivă i-a preferat pe Omondi și Luckassen, eroii din victoria cu Oțelul, iar jamaicanul Lawrence a fost și el folosit în premieră titular.

  În ciuda faptului că nu și-a creat ocazii și nici nu a arătat un joc foarte solid, Rednic nu a făcut la pauză nicio schimbare care să ne lase să înțelegem că a dorit o schimbare de sistem sau una care să vină în urma unei evoluții mai slabe a vreunui jucător. A schimbat post pe post, Căpușă fiind cel care i-a luat locul lui Diogo Rodrigues.

  După pauză UTA a apăsat pedala de accelerație, vioara întâi fiind Rareș Pop. După ce a avut o ocazie imensă în minutul 58, atunci când a primit o minge excelentă de la Trif – intrat în locul accidentatului Lawrence – dar șutul său a nimerit spatele lui Ispas. Patru minute mai târziu, în minutul 62, tot Rareș a fost cel care a inițiat un contraatac, a pasat cam lung pentru Omondi, acesta i-a retrimis înapoi lui Rareș, arădeanul l-a depășit pe Ilie a intrat în careu a trimis cu șpițul pe poartă și Ezekiel a apărut pe traiectorie reușind să înscrie cu o atingere foarte fină cu piciorul stâng pentru 0-1!

  Cu avantaj pe tabelă, UTA începe și se joacă cu situațiile foarte bune de a majora scorul, dar ratează șansa deși a avut trei mari oportunități. Un nou atac inițiat de Rareș Pop a fost finalizat de Căpușă cu un șut foarte periculos respins de Silviu Lung. Apoi Omondi a ajuns târziu la pasa lui Imoh Ezekiel, iar ultima situație favorabilă l-a avut în prim plan pe Stahl, care după o cursă de 30 de metri a pasat în centrul careului spre Luckassen dar Bouhenna a agățat mingea. Și cei de la Poli Iași au forțat egalarea, jocul fiind mult mai animat după deschiderea scorului. Croatul Marko Stolnik a fost cel care s-a opus de două ori golului egalizator, reușind în minutul 78 să respingă de două ori din fața liniei porții. Ba chiar am trecut prin emoțiile unui penalty pe care arbitrul Chivulete l-a dictat la un presupus henț al lui Mihai în careu, dar după ce a revăzut imaginea a anulat decizia.

  Batavul Luckassen avea totuși să își înscrie din nou numele pe lista marcatorilor în minutul 84, la fel ca la partida cu Oțelul. Atacantul Bătrânei Doamne a plecat perfect de la limita offside-ului după o pasă plecată de la Căpușă și deviată de Ezekiel, a scăpat singur cu Lung și a înscris printre picioarele acestuia pentru 0-2.

  O victorie care o pune pe UTA pe locul 7, primul din play-out, cu două etape înainte de finalul sezonului. Poli Iași rămâne pe ultima poziție și se apropie cu pași mari de liga secundă. Arădenii vor întâlni în ultimele două meciuri alte două echipe care tremură pentru retrogradarea directă, FC U Craiova și Dinamo.

  Poli Iași – UTA Arad 0-2 (0-0)

  Ezekiel 62, Luckassen 84

  Poli Iași: Lung (cpt) – Todoroski, Florin Ilie, Bouhenna, Ispas (63 Allanzinho) – Marchioni (79 Jatoba), Bordeianu – Ștefanovici, Al. Roman, Bettaieb (72 Kabran) – Sergiu Buș (63 Harrison).

  Rezerve: Ailenei, Martac, Katanec, Samayoa, Itu, Saghiri, Jabota, Allanzinho, Harrison, Gheorghiță, Kabran, Ciobanu.

  Antrenor: Tony da Silva.

  UTA: Iacob (cpt) – Diogo Rodrigues (46 Căpușă), Stolnik, Conte, Lawrence (55 Trif) – Cristi Mihai, Vulturar (77 Ariel Lopez) – Micovschi (55 Ezekiel), Rareș Pop (72 Stahl), Omondi – Luckassen.

  Rezerve: Kucher, Căpușă, Iurasciuc, Trif, Stahl, Ariel Lopez, Imoh Ezekiel, Andrei David și Tudorie. Antrenor: Mircea Rednic.

  Arbitru central: Andrei Chivulete (București)
  Asistenți: Andrei Constantinescu (București) și Florian Vișan (Galași)
  Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești)

  Arbitru VAR: Claudiu Marcu (Constanța)
  Asistent VAR: Alexandru Filip (Constanța)

  Observator FRF: Marian Salomir (Cluj)
  Observator LPF: Dan Potocianu (București).

  clasament 6

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.