sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  5G se extinde mai repede decât s-a prognozat, aproape să ajungă la 1 miliard de oameni

  de Special Arad | 4 decembrie 2020, 1:10 PM | IT

  0

  2020 nu a fost un an ușor pentru multe sectoare tehnologice din cauza pandemiei, totuși există mici excepții. Acestea nu se referă doar la sectorul cumpărăturilor online și la companiile care au făcut investiții semnificative în serviciile cloud, ci de asemenea, la piața emergentă 5G.

  Potrivit celui mai recent studiu al companiei Ericsson, procesul de implementare a rețelelor 5G se desfășoară într-un ritm mai rapid decât se aștepta. Ericsson este una dintre companiile importante pe piața rețelelor 5G alături de Nokia și Samsung. 5G va ajunge la aproximativ 1 miliard de persoane (~15% din populația lumii) și 218 milioane de abonați până la sfârșitul anului. Este o cifră mai mare decât estimările pe care compania Ericsson le-a făcut în iunie (190 de milioane de abonamente). Cu o lansare în Coreea de Sud în 2019, rețelele 5G au făcut pași uriași înainte în toate regiunile. În țara unde a debutat 5G sunt acum peste 10 milioane de abonați 5G și Coreea are o acoperire de aproape 100% cu rețele 5G.

  Prognoza pentru următorii 6 ani este la fel de pozitivă: până în 2026 vor exista 3,5 miliarde de abonați la rețelele 5G, iar acoperirea va ajunge la 60% din populația lumii, conform HDBlog. Există o altă informație care poate fi obținută din acest raport pentru a vedea evoluția pieței rețelelor 5G în perspectivă: rata de difuzie este mai rapidă decât orice altă tehnologie de rețea anterioară (3G și 4G / LTE).

  Ceea ce determină această accelerare în procesul de extindere al 5G, este identificat de Ericsson în trei factori. În primul rând, extinderea ofertei de smartphone-uri 5G la prețuri mai mici, de exemplu în scurt timp vom primi poate cel mai ieftin model: Samsung Galaxy A32 5G. În primele sale etape, piața smartphone-urilor 5G era alcătuită exclusiv din dispozitive scumpe de ultimă generație. Apoi, sosirea procesoarelor inferioare cu modemuri 5G integrate a permis reducerea costurilor și punerea acestei tehnologii la dispoziție și pentru produsele care sosesc acum pe piață la prețuri de sub 300 euro.

  Celălalt factor este legat de alegerile națiunilor care au identificat crearea rețelelor 5G ca fiind unul dintre obiectivele principale. Aceste țări văd efectele pozitive pe care 5G le-ar avea asupra economiei. De exemplu în Italia 5G ar putea aduce beneficii de peste 7,5 miliarde de euro.

  Evaluările Ericsson se referă la extinderea 5G la nivel mondial, dar ar trebui făcute distincții între piețe. Asia de Nord-Est este în prezent regiunea în care numărul abonaților 5G este cel mai mare. În viitor piața nord-americană va avea o pondere și mai mare, se așteaptă ca în 2026 abonamentele 5G să reprezinte 80% din totalul contractelor.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.