luni, 29 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Apple Watch poate avea în viitor o coroană digitală care detectează gesturile

    de Special Arad | 11 februarie 2020, 8:16 AM | IT

    0

    (foto: 9to5mac.com)

    Apple Watch este cu siguranță unul dintre produsele Apple care se bucură de un succes considerabil pe piață, după cum reiese din ultimul studiu trimestrial de piață: 75% din vânzările din această perioadă au fost generate de cei care au cumpărat pentru prima dată un smartwatch Apple de la compania din Cupertino.

    Este un succes construit de-a lungul timpului, când Apple a adăugat mereu noi funcții care au făcut din Apple Watch un dispozitiv aproape complet. Dar Apple continuă să se gândească la modul în care poate îmbunătăți ceasurile sale inteligente „pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor mai multor consumatori”, iar unele brevete Apple ar putea să ne ofere câteva informații în acest sens.

    Conform site-ului italian HDBlog, unele dintre aceste îmbunătățiri ar putea fi în viitor pentru coroana digitală – rama digitală a ceasurilor inteligente, care într-un brevet numit „Watch with Sensor Optic pentru Intrarea Utilizatorului” este echipat cu un senzor optic „pentru înregistrare și răspuns la atingere”. Samsung, principalul concurent al companiei Apple are o astfel de ramă digitală pe ultimele sale smartwatch-uri, cum ar fi Samsung Galaxy Watch Active și Galaxy Watch Active 2. Inițial Samsung a avut o ramă rotativă fizică pentru navigarea pe smartwatch-uri.

    Brevetul descrie o coroană care nu trebuie să se rotească, nu va a mișca piese mecanice care sunt adesea supuse uzurii și sunt mai sensibile la deteriorarea în caz de impact sau căderi, dar care integrează unul sau mai mulți senzori tactili. Se va mișca degetul pe rama ecranului pentru a naviga prin meniuri sau diferite comenzi.

    O coroană digitală touch poate include, de asemenea, unul sau mai mulți senzori, incluzând și biosenzori. Unul sau mai mulți senzori pot fi configurați pentru a detecta orice tip de caracteristică, cum ar fi, fără a se limita la, imagini, presiune, lumină, atingere, forță , temperatură, poziție, mișcare, etc„, conform descrierii brevetului. Mai citim din descrierea brevetului, senzorii pot fi un fotodetector, un senzor de temperatură, un senzor de lumină sau optic, un senzor de presiune atmosferică, un senzor de umiditate, o busolă, un giroscop sau un accelerometru.

    În ultimele luni, Apple a brevetat și o curea care se poate adapta la încheietura mâinii, variind lungimea acesteia, astfel încât carcasa de ceas să poată fi întotdeauna în aceeași poziție, îmbunătățind atât confortul cât și precizia senzorilor care necesită un contact strâns cu pielea ca să funcționeze corect.

    Apple a primit și alte brevete referitoare la curele „inteligente”: una cu un scaner biometric, una cu LED de notificare și alta capabilă să aibă o ajustare automată.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.