Angajații localurilor din Timișoara au ieșit în stradă

  de Special Arad | 16 octombrie 2020, 11:13 AM | Recomandările editorilor | Regional

  2

  (foto: pressalert)

  Nemulțumiți din cauză că Guvernul a redus capacitatea de funcționare a restaurantelor în interior la 30%, reprezentații HORECA au decis să protesteze, astăzi, în centrul Timișoarei.

  „Urmare a crizei datorată pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria HORECA este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 80% față de primele nouă luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori. Restricționarea vânzării și a consumului în restaurant, închiderea sectorului organizării de evenimente, a barurilor și cafenelelor, nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii. Prin aceste restricții se aduc doar mari prejudicii industriei ospitalității în ansamblu – hoteluri, restaurante, cafenele, organizări de evenimente.

  Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporționate față de situația reală, astăzi fiind afectați în mod direct de aceste restricții nejustificate 400.000 de angajați, precum și aproximativ 210.000 angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii, conform statisticilor naționale. Suntem implicați și afectați: hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, locații de evenimente, firme de prestări servicii decorațiuni, muzică, croitorie, make-up, entertainment, furnizori de marfă, utilități, producători locali, servicii de transport, ghizi, agenții de turism.

  Vi se pare puțin și neînsemnat? De ce e mai periculos să ai invitați la o masă 20 de persoane, decât a lucra într-o hală de 200 de persoane, timp de 8 ore?”, se întreabă cei din industria ospitalității. Ei acuză autoritățile că i-au supus unor controale repetate.

  Citește continuarea aici

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporționate față de situația reală …”
   .
   Branșa care produce cei mai mulți bani la negru, angajează la negru, plătesc salarii de mizerie, sunt azi și cei mai DĂȘTEPȚI virusologi/administratori de situații de urgență. RUȘINE!!!
   .
   Cât despre „…au ieșit în stradă…”, erau atât de mulți că a fost imposibil să fie cuprinși toți într-o singură poză. Au ieșit niște trântori de-și beau cafelele pe la org. de sindicat, mânați din urmă de vătaful local. CARAGHIOȘILOR! Dar vă mulțumim pentru momentul comic al zilei. Ne-ați stors un zâmbet într-o zi umedă, umedă de tot.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.