Trei polițiști și un jandarm au fost reținuți în această după amiază la câțiva kilometri de Arad!

  de Special Arad | 6 decembrie 2017, 7:34 PM | Regional

  0

  Trei polițiști și un jandarm din județul Timiș au fost reținuți pentru 24 de ore, miercuri, pentru că au bătut, în urmă cu două săptămâni, doi bărbați pe care i-au confundat cu infractori, în timpul unei operațiuni.

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Ancuța Morariu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că trei polițiști și un jandarm au fost reținuți pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara. Aceștia sunt acuzați de vătămare corporală, purtare abuzivă cu consecințe grave și punere în primejdie a vieții.

  „Trei polițiști din cadrul IPJ Timiș și un jandarm au fost reținuți pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, cu sprijinul Poliției Romane. Întrucât împotriva celor trei polițiști a fost pusă în mișcare acțiunea penală, aceștia au fost puși la dispoziția inspectoratului, conform LG 360/2002 privind Statutul Polițistului”, a afirmat Ancuța Morariu.

  Cei trei polițiști, precum și jandarmul au fost reținuți după ce, în urmă cu două săptămâni, au bătut, împreună cu alți trei jandarmi și un polițist, doi bărbați pe care i-au confundat cu infractori, în timpul unei operațiuni. Celelalte persoane implicate în caz sunt cercetate în stare de libertate.

  Incidentul a avut loc în localitatea Urseni, din județul Timiș, aflată la câțiva kilometri de Timișoara. Doi bărbați în vârstă de 34 de ani susțin că au fost opriți în trafic, în timpul unei operațiuni a polițiștilor și jandarmilor din Timiș de prindere a unui urmărit internațional. Aceștia spun că s-a făcut o confuzie, ei fiind nevinovați. Astfel, după ce au fost reținuți, cei doi bărbați au fost bătuți de către polițiști și jandarmi, ajungând la Spitalul Județean Timișoara în stare gravă, unde au fost operați.

  Bărbatul căutat de polițiști a fost prins câteva ore mai târziu de la producerea incidentului la Salonta, județul Bihor. Pe numele bărbatului, Tribunalul Timiș a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru comiterea infracțiunilor de comiterea unui grup infracțional organizat, furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, scrie MEDIAFAX.

  FOTO: arhiva

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad