luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Și-a recunoscut fapta pe loc. Un pedagog bihorean a molestat un elev de liceu

  de - | 18 aprilie 2024, 9:01 AM | Regional

  0

  Un elev de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din Oradea, cazat în internatul unității de învățământ, a fost victima unei agresiuni sexuale, în sala de sport din internat.

  Concret, elevul de 15 ani a acuzat faptul că, luni seară, un pedagog al internatului l-a atins pe mâini și pe picioare, fără voia lui.

  „Copilul a venit la mine marți dimineață și mi-a povestit ce s-a întâmplat luni seară în sala de forță de la etajul IV al internatului, un spațiu pe care elevii îl au la dispoziție pentru a face mișcare. Mi-a spus că a fost molestat, mi-a relatat cum, iar eu l-am sunat imediat pe pedagogul acuzat și l-am chemat la mine în birou. A venit, a recunoscut tot și și-a dat demisia pe loc”, a declarat directorul Gabriel Mic, miercuri, pentru BIHOREANUL.

  Apoi, directorul a anunțat părinții elevului, Poliția și Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.

  „Instituțiile fac acum ancheta. Noi am asigurat consiliere pentru copil, prin consilierul școlar”, a precizat Mic.

  Elevul a decis ca, cel puțin deocamdată, să nu mai rămână în internatul școlii, decizie acceptată fără discuții de conducerea liceului. „Bineînțeles că am acceptat, trebuie să se simtă confortabil. La școală a fost prezent”, a mai spus Mic.

  Marți, Poliția a început audierile în acest caz și, potrivit surselor BIHOREANULUI, agresorul Dalacsi Felix (foto), 46 de ani, a și fost reținut miercuri pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie dus în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

  Potrivit directorului Liceului Brâncuși, situația l-a șocat atât pe el, cât și pe ceilalți angajați ai școlii. Pedagogul cu pricina lucra în internat din anul 2021, iar până acum n-a avut nicio abatere la locul de muncă și nici vreo acuzație că ar avea un comportament inadecvat față de elevi sau față de colegi.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.