The New York Times a inclus un film românesc în topul celor mai bune producții cinematografice ale secolului 21!

  de - | 13 iunie 2017, 1:53 PM | Film

  0

  Filmul „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu, a fost inlcus de jurnaliștii de la The New York Times în topul celor mai bune pelicule ale acestui secol. Filmul se situează pe o poziție onorabilă printre cele 25 de filme incluse în clasament.

  Producția românească „Moartea domnului Lăzărescu”, lansată în anul 2005, ocupă locul al cincilea din 25 în clasamentul amintit, după „There Will Be Blood” (de Paul Thomas Anderson, 2007), „Spirited Away” (de Hayao Miyazaki, 2002), „Million Dollar Baby” (de Clint Eastwood, 2004) și „A Touch of Sin” (de Jia Zhangke, 2013). „Filmul lui Puiu a fost un semn timpuriu al înfloririi cinematografiei românești care avea să aducă în atenția internațională autori tineri precum Cristian Mungiu și Corneliu Porumboiu”, au scris jurnaliștii americani.

  Filmul „There Will Be Blood” este pe primul loc

  Filmul „There Will Be Blood” este pe primul loc

  Aceștia amintesc și de participarea peliculei „Moartea domnului Lăzărescu” la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, unde a fost o „senzație”. De altfel, a fost recompensat cu Marele Premiul „Un Certain Regard”. Totodată, Luminița Gheorgiu este catalogată drept o „extraordinară actriță”.

  De altfel, vă reamintim că regizorul irlandez Lenny Abrahamson, aflat la Arad săptămâna trecută, fiind invitatul special la Festivalul „Discuția Secretă”, a spus și el că „Moartea domnului Lăzărescu” este filmul lui preferat din România.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.