Știri Arad. Câteva ore nu i-au ajuns pesedistei Anca Stoenescu pentru a se obișnui cu căldura fotoliului de inspector general școlar. Și spunem asta cu certitudine pentru că am primit informația conform căreia (aproape) întreaga presă din Arad s-a grăbit prea tare să o așeze pe doamna profesor Stoenescu în cea mai înaltă funcție a ISJ Arad.

Ministrul Educației a semnat ieri ordinul (care va ajunge astăzi la ISJ Arad… sau chiar a ajuns) de numire al doamnei Maria Pașcalău, director la această oră a Liceului de Informatică Arad, în funcția de inspector general școlar.

Este, mai mult ca sigur, vorba de o detașare până la organizarea unui concurs, dar odată „așezată” în scaun, ne este foarte greu să credem că l-ar mai putea „pierde”.

Ceea ce s-a întâmplat ieri, și  spunem clar că și Special Arad a pus „botul”, putem să numim manipulare ieftină sau o dezorganizare la nivelul decizional al ministerului, noi nefăcând altceva decât să dăm curs unei informații confirmată chiar de „proaspăta” eliberată de sarcini.

Până una-alta, nu credem că acest hopa-mitică limpezește tensiunile (pesediste) din interiorul inspectoratului și nu numai. Ba dimpotrivă.

Revenim cu amănunte.

Alin Olteanu, 6 septembrie 2017, 8:20 AM