marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Urletul copiilor prin vocea părinților! Primăria își bate joc de copiii Aradului, dar s-a găsit o soluție… (Foto)

  de Lucian Dănilă | 11 decembrie 2018, 2:44 PM | Sport | Topic special

  0

  Am mai scris despre arenele de fotbal din cartierul Subcetate, baza sportivă a „Școlii Sportive”, cum e cunoscută, a celor de la CSȘ Gloria, bază sportivă care în cei peste 60 de ani de existență i-a dat fotbalului mare pe Helmuth Duckadam, Roland Nagy, Marius Cheregi, Adrian Piț și chiar Cristian Panin. Tot pe aceste terenuri au evoluat în ultimii ani de juniorat Adrian Petre sau Dennis Man.

  Ce s-a ales de aceste terenuri? Răspunsul ar putea fi dat într-un singur cuvânt: degradarea… Au trecut aproape trei ani de când conducerea CSȘ Gloria a semnat un protocol cu Primăria Arad prin care terenurile au fost decapate pentru Campionatul European de Aruncări Lungi, dar angajamentul Primăriei s-a dovedit a fi doar o mârșăvie…

  Pentru a nu mai investi în lucrările de refacere a celor două terenuri, Primăria a hotărât să retragă concesiunea Clubului Sportiv Școlar Gloria pentru acele terenuri la doar câteva săptămâni după competiția atletică care a dus la decaparea terenurilor! Mai conta pentru cineva că acolo se pregăteau peste 200 de copii ai Aradului, că acolo făceau sport copii orașului într-o vreme în care sportul național a devenit tastarea pe telefonul mobil? Nu a mai contat…

  A fost aruncată la întâmplare sămânță de iarbă, una numai bună pentru islazurile pe care își fac veacul ciobanii cu oile lor, iar ce a urmat a fost un dezastru. În acești mai bine de doi ani și jumătate, zeci de copii au suferit accidentări grave din cauza suprafeței pe care se antrenează sau joacă, dar chiar s-a întâmplat ca și arbitrii să sufere de entorse!

  Și așa am avut parte astăzi de urletul copiilor prin vocea părinților!  O conferință de presă care a avut loc la Inspectoratul Școlar Județean i-a adunat la un loc pe patru dintre părinții copiilor care se antrenează și joacă pe acele terenuri, dar și pe directorul CSȘ Gloria, Ioan Coste, pe directorul adjunct, reputatul antrenor de natație Sebastian Lucaci și pe inspectorul general al IȘJ Arad, Anca Stoenescu.

  „Copilul meu evoluează la UTA, grupa 2004, pregătită de Dinu Donca. Pot să vă spun că doi dintre colegii săi au ratat selecția la lotul național de juniori pentru că au suferit accidentări grave din cauza suprafeței pe care se antrenează. Unul are probleme grave la gleznă, iar celălalt este la un tratament pentru genunchi în Turcia”, spune Florin Deznan, unul dintre părinți, cel care a dus practic lupta pentru a reda clubului CSȘ Gloria dreptul de concesionare al celor două terenuri.  

  deznan collage 2

  FOTO: Florin Deznan

  Un alt părinte a făcut referire la un alt aspect: nu s-a investit nimic în acea bază după Revoluția din Decembrie 1989.

  „Am jucat la acel club în perioada 1979-1984 sub comanda lui Mircea Henegar. Acum am trei copii care joacă fotbal pe acele terenuri, în acea bază sportivă. A rămas aceeași unică toaletă folosită și de femei și de bărbați, una din aia turcească. Au rămas aceleași dușuri, aceleași vestiare, nu s-a investit nimic acolo după Revoluție. A făcut cineva vreun demers serios la Primărie, la Minister, pentru ca această bază sportivă să fie renovată? Nu a făcut nimeni…”

  După doi ani și jumătate în care CSȘ Gloria a intentat chiar și un proces Primăriei Arad, proces pe care l-a câștigat, noutatea de astăzi a fost spusă de inspectorul școlar Anca Stoenescu.

  „Dacă i-aș cere primarului să investească în această bază ne va spune că ea aparține Ministerului Educației. Primăria nu a respectat protocolul, iar noi ne vedem puși în situația de a cere bani de la Ministerul Educației după care clubul să dea în judecată Primăria pentru a recupera banii”¸spune Anca Stoenescu.

  IMG 5980

  Florin Deznan a aprobat și el această soluție: „Un proces acum cu Primăria ar însemna mult timp pierdut, pentru că un astfel de proces poate dura chiar și un an și jumătate. Soluția este ca Ministerul Educației să aloce bani pentru refacerera bazei sportive, după care CSȘ Gloria să intenteze un nou proces Primăriei Arad”.

  Ioan Coste, directorul CSȘ Gloria, a fost de acord cu soluția, chiar cu formarea unei delegații care să meargă la București, la o întâlnire cu ministrul de resort, dar nu știe încă ce se va întâmpla efectiv cu clubul. „S-ar putea ca de anul viitor să ne preia chiar Primăria. Încă nu se știe nimic sigur…

  Cert este că până se vor aloca banii de la minister, sau până se rezolvă problemele cu Primăria Arad, zeci, chiar sute de copii ai Aradului care vor doar să joace fotbal în condiții decente, vor mai avea mult de suferit…

  CITEȘTE cu click pe titlul de mai jos ȘI:

  Soluția finală: exterminarea sportului arădean! Un nou LIDL în locul fotbalului? Cum și-a bătut joc Primăria Arad de oaza verde din Subcetate (FOTOREPORTAJ)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.