George Țucudean, arădeanul care a evoluat pentru UTA, Dinamo, Standard, Charlton, Steaua, ASA, Pandurii și Viitorul, „nu se mai poate concentra la fotbal” și dorește să părăsească gruparea patronată și antrenată de Gheorghe Hagi.

Campion cu Viitorul în această vară, după ce în 2015 a cucerit titlul cu Steaua, Țucudean vrea săpărăsească gruparea de la Ovidiu, la câteva săptămâni după ce prietenul său de generație, arădeanul Florin Purece, a fost pus pe lista de transferuri.

Viitorul susţine, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu are oferte pentru George Ţucudean şi că jucătorul şi-a exprimat dorinţa de a părăsi cantonamentul echipei din cauza programului încărcat, precizând că această situaţie reprezintă un lucru grav.

Comunicatul echipei conduse de Gheorghe Hagi vine ca urmare a unor articole publicate în presă. În materialele respective s-a scris că atacantul în vârstă de 26 de ani a fost exclus din lot pe o perioadă nedeterminată pentru că îşi doreşte să se transfere la altă echipă, având mai multe oferte. De asemenea, Viitorul a infirmat şi presupusul conflict dintre antrenorul Cătălin Anghel şi mai mulţi jucători, printre care şi Ţucudean.

Comunicat FC Viitorul

„În urma articolelor apărute luni, 7 august, respectiv marţi, 8 august, conducerea echipei FC Viitorul face următoarele precizări:

– Nu a existat niciun scandal între conducere şi jucătorul George Ţucudean, aşa cum s-a afirmat în cele două articole, jucătorul fiind cel care şi-a exprimat dorinţa de a părăsi cantonamentul echipei din cauza programului încărcat şi a faptului că nu se putea concentra la fotbal în această perioadă. Această situaţie reprezintă un lucru grav, într-un moment dificil pentru echipă.

– Pe adresa clubului nu există în acest moment nicio ofertă pentru jucătorul în cauză, aşa cum de asemenea s-a precizat în articolul de luni, 7 august.

– Între antrenorul principal Cătălin Anghel şi jucători există o relaţie normală, nimic din ce s-a scris în cele două articole nu este adevărat.

– Orice afirmaţii referitoare la faptul că lotul de jucători ar fi împărţit în două tabere, aşa cum se precizează în articolul de marţi, 8 august, sunt total neadevărate şi nu fac decât să aducă un deficit de imagine asupra unui club unde nu au existat niciodată astfel de tensiuni şi care doreşte să îşi îndrepte atenţia doar spre următoarele partide.

Toate aceste dezinformări apar într-un moment dificil şi nu fac decât să creeze falsa impresie că în cadrul echipei ar exista anumite tensiuni înaintea unor partide dificile şi extrem de importante atât pentru clubul nostru cât şi pentru fotbalul românesc, în Liga 1 şi în play-off-ul Europa League”, se arată în comunicatul campioanei en titre”.

SURSA: ProSport

Lucian Dănilă, 8 august 2017, 2:54 PM