vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Închis în Penitenciarul Arad, miliardarului Ovidiu Tender i se reduc anii de închisoare! Vezi decizia de azi a judecătorilor!

    de Special Arad | 23 martie 2017, 4:17 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    3

    Știri Arad: „Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Cunoscând interesul presei din ultima perioadă cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu, vă informăm că, pe rolul Secției penale a  Tribunalului Arad a fost înregistrată, la data de 15.02.2017, sub nr. 1119/108/2017 ( Ovidiu Tender este condamnat în acest dosar – nota red.), contestația la executare formulată de un cunoscut om de afaceri din vestul țării, prin care a solicitat recontopirea pedepselor ce i-au fost aplicate, și pentru care a fost condamnat la o pedeapsă de 12 ani și 7 luni de închisoare.

    Contestația este motivată pe faptul că, urmare a  Deciziei Curții Constituționale (…) prin care s-a constatat că dispozițiile art. 246 alin.(1) din Codul penal din 1969 și ale art. 297 alin.(1) din Codul penal sunt constituționale în măsura în care prin sintagma „îndeplineşte în mod defectuos” din cuprinsul acestora se înțelege „îndeplineşte prin încălcarea legii”, fapta de instigare la infracțiunea de abuz în serviciu pentru care a fost condamnat la pedeapsa de 6 ani și 9 luni nu mai constituie infracțiune.

    Prin Sentința penală nr. 134, pronunțată astăzi, 23.03.2017, Tribunalul Arad a admis  contestația la executare formulată, dispunând următoarele:

    „ (…) Desfiinţează în parte hotărârile penale de mai sus privitoare la petentul condamnat (…), în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, pe care o constată dezincriminată.

    Anulează pedeapsa de 6 ani şi 9 luni închisoare aplicată petentului pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, (…), pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie aplicate pentru această infracţiune.

    Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 12 ani şi 7 luni închisoare şi repune pedepsele în individualitatea lor respectiv :

    – 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 19 din Legea nr. 682/2002;  pedeapsa complementară privind interzicerea exerciţiului drepturilor, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k Cod penal respectiv dreptul  de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice,  dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public şi dreptul de a fi asociat, acţionar, administrator sau beneficiar real  într-o societate comercială, pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale şi pedeapsa accesorie privind interzicerea  exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k Cod penal pe durata executării pedepsei.

    – 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 19 din Legea nr. 682/2002; pedeapsa complementară privind interzicerea exerciţiului drepturilor, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k Cod penal respectiv dreptul  de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice,  dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public şi dreptul de a fi asociat, acţionar, administrator sau beneficiar real  într-o societate comercială, pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale şi pedeapsa accesorie privind interzicerea  exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k Cod penal pe durata executării pedepsei.

    – 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, prev. de art. 29 alin. 1 lit. a din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 19 din Legea nr. 682/2002;  pedeapsa complementară privind interzicerea exerciţiului drepturilor, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k Cod penal respectiv dreptul  de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice,  dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public şi dreptul de a fi asociat, acţionar, administrator sau beneficiar real  într-o societate comercială, pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale şi pedeapsa accesorie privind interzicerea  exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k Cod penal pe durata executării pedepsei.

    – 5 închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, prev. de art. 29 alin. 1 lit. b din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 19 din Legea nr. 682/2002; pedeapsa complementară privind interzicerea exerciţiului drepturilor, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k Cod penal respectiv dreptul  de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice,  dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public şi dreptul de a fi asociat, acţionar, administrator sau beneficiar real  într-o societate comercială, pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale şi pedeapsa accesorie privind interzicerea  exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k Cod penal pe durata executării pedepsei.

    În tem. art. 38 alin. 1 rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 5 ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse respectiv de 4 ani şi 2 luni închisoare, petentul executând în final pedeapsa de 9 ani şi 2 luni închisoare.

    În tem. art. 45 alin. 3 lit. a Cod penal  rap. la art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k Cod penal aplică petentului pedeapsă complementară cea mai grea respectiv interzicerea exerciţiul drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public şi dreptul de a fi asociat, acţionar, administrator sau beneficiar real  într-o societate comercială, pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale.

    (…)

    Anulează mandatul de executare a pedepsei închisorii (…) emis de Tribunalul Bucureşti- Secţia I Penală şi dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii conform prezentului dispozitiv”.

    sursa foto: ziare.com

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Cine sunt acești judecători parte a sistemului putred de corupt? Cum poți reduce pedeapsa unui escroc,mafiot? În altele țări,unde contribuabilul este respectat și legea de aplică corect,jegosul primea 50 de ani de pușcărie. Cât de corupti sunteți,magistrații lui pește! Apropo,nu de sesizează CSM,inspecția aia fantoma…?!!! Rușine,jalnicilor putrezi de corupti!

      +2 voturi
      +1
      -1
      • Ăsta nu-i „Ciumă” … îi băiat bun că le mai dă firimituri și „zăbăloșilor” și de aceea nici cei de #Rezist nu ies în „Stadă” să protesteze.

        Mafie și mafioți, ce cred că dacă se duc și se „spală” de păcate, duminică de duminică, … totul este în ordine.

        Nu judecătorii sunt de vină. Procurorii de caz!

        0 voturi
        +1
        -1
        • Aberezi, cumetre. Procurorul de caz a muncit pe brânci sa strângă probe side împotriva acestui ordinar, probe pe baza cărora a fost condamnat la ani grei de închisoare si…ce sa vezi?! La Arad, fieful mafiotilor si al judecătorilor SPAGARI, i se taie omului o buna bucata din pedeapsa, in baza unui motiv invocat aiurea. Acea portița pe care a lăsat-o hotărârea CCR mafiotilor, pentru a încerca sa dezincrimineaza parțial abuzul in serviciu! De ce se aplica acea hotarâre si retroactiv, GUNOAIELOR????

          0 voturi
          +1
          -1

    Scrie un comentariu

    4 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.