luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dan Petrescu, miliardar român, se pare că a murit împreună cu familia sa în accidentul aviatic de la Milano

  de - | 3 octombrie 2021, 7:32 PM | Naţional

  1

  Dan Petrescu, miliardar despre care Ion Ţiriac declara că este cu adevărat cel mai bogat dintre români, ar fi murit duminică în accidentul aviatic de la Milano.

  Dan Petrescu ar fi murit astăzi în accidentul aviatic din Milano alături de soţia sa, fiul lor de 30 de ani care pilota aeronava şi alţi cinci prieteni, potrivit awsforwp.com, care citează publicaţia corriere.it.

  Informaţia nu a fost încă confirmată de autorităţile române. Dan Petrescu care îşi făcuse cea mai mare parte din avere din imobiliare este deţinătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro. Dan Petrescu, „miliardarul din umbră” a fost chiar partenerul de afaceri al lui Ţiriac imediat după Revoluţie, când au adus Metro în România. El era foarte discret: conducea maşini vechi şi se îmbrăca sărăcăcios, scrie adevarul.ro.

  Dan Petrescu a părăsit România în timpul regimului comunist şi s-ar fi întors în ţară din Germania (al cărei cetăţean şi este) imediat după 1989, când ar fi început un parteneriat cu Ion Ţiriac. El a fost implicat atât în sectorul auto (din care s-ar fi retras între timp), cât şi în cel imobiliar.

  În 2018, acesta deţinea circa 15-20 de parcuri comerciale închiriate către Metro, Praktiker sau Auchan şi la fel ca Popoviciu, Dimofte şi alţi multi-milionari români. Dan Petrescu locuia la acea vreme în Monaco, conform Capital.ro. Avionul fusese achiziţionat de Dan Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti. Aeroonava a părăsit România pe 30 septembrie, conform înregistrărilor oficiale.

  Reamintim că un avion model PC cu 12 propulsoare, cu 8 persoane la bord s-a prăbuşit în zona Via Marignano, lângă terminalul San Donato duminică, 3 octombrie. Conform primelor informaţii, avionul se afla în urcare în momentul în care unul dintre motoare a cedat. Aeronava a căzut peste o clădire aflată în renovare care a luat foc în urma impactului.

  Toţi cei opt pasageri aflaţi la bord au decedat, încheie adevarul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.