„Am greșit!” UTA își asumă greșeala în ceea ce privește antrenorii. Falub este amintire, dar a plecat… donând

  de Lucian Dănilă | 21 septembrie 2017, 1:22 PM | Sport

  1

  Scriam înainte de numirea lui Adrian Falub în funcția de antrenor la UTA că acest club legendar a obținut toate performanțele din istoria sa având pe banca tehnică antrenori arădeni sau foști jucători ai acestei echipe. Parcă și istoria obliga conducerea clubului să numească un arădean pe bancă, dar nu a făcut-o.

  Titlul de atunci era Albă sau neagră? Căutările pierzaniei… UTA vrea antrenor „extern”, dar legenda s-a construit exclusiv cu arădeni și într-adevăr, au fost ale pierzaniei… Falub a fost numit la repezeală, se credea că este cea mai bună alegere după ce Liviu Ciobotariu și-a dat acordul iar apoi a renunțat, iar pe listă mai erau Eugen Neagoe, Viorel Moldovan, Leo Grozavu sau Ionel Ganea.

  Falub a eșuat atât sportiv cât mai ales din punct de vedere caracterial. A fugit precum un om mic care nu a mai avut bani să-și plătească chiria sau factura la cheltuieli. Nu a zis nimănui nimic și s-a făcut nevăzut. Nu a lăsat nici acel loc de „bună ziua” pe care tot ardeleanul adevărat l-ar face. A fugit și atât, chemat de cei de la Universitatea Cluj, echipă cu care înțelegem că are acum acordul să semneze, după ce UTA l-a lăsat pe drumul lui.

  Două etape, atât a rezistat antrenorul clujean pe banca Bătrânei Doamne, două etape în care UTA a pierdut ambele meciuri și nici nu prea a ajuns la poarta adversarilor. Atât a putut…

  În locul său, Cristian Todea a devenit antrenor principal, iar secunzi sunt Sorin Botiș și Cristian Păcurar, iar Dan Țapoș a rămas antrenor cu portarii.

  Înainte de a pleca, Adrian Falub a donat totuși 10.000 de lei pentru un proiect nobil.

  lucs

  Conducerea clubului UTA a remis un comunicat prin care își asumă greșelile de strategie

  „Suntem în poziţia de a ne asuma o greşeală de strategie în ceea ce priveşte conducerea tehnică a echipei, în acest campionat. Considerând că pentru a obţine promovarea trebuie să ne bazăm atât pe un nucleu de jucători care să îmbine ambiţia tinerilor arădeni cu experienţa jucătorilor cu multe prezenţe în Liga I, cât şi pe o conducere tehnică experimentată şi conectată la fotbalul românesc, în momentul de faţă admitem că, cel puţin în privinţa antrenorilor, nu am ales calea cea mai corectă. Dacă în teren, la fotbalul de performanţă, valoarea individuală are un cuvânt greu de spus şi cu greu poate fi suplinită în totalitate de ambiţie, pe bancă trebuie să regăsim şi calităţi precum: caracterul, tactul, inteligenţa, respectul faţă echipă, culori sau oraş.

  Aflat sub contract ferm cu clubul UTA, domnul Adrian Falub a plecat ieri din Arad fără acordul clubului. Ulterior s-a aflat că a făcut acest lucru pentru a semna cu alt club. Noi dorim ca domnul Falub şi alte persoane interesante să ştie că aici este UTA şi că la noi nu are deloc trecere un astfel de comportament! Dar pentru că am dorit să încheiem subiectul, în cursul zilei de astăzi, am încetat raporturile contractuale cu domnul Falub, după ce domnia sa, la solicitarea noastră, a achitat suma simbolică de 10.000 de lei în contul Asociaţiei Cetatea Voluntarilor pentru proiectul „Cu drag pentru viitor”, prin care se va renova compartimentul de Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Judeţean Arad.

  UTA va merge mereu mai departe, ne anunţăm susţinerea totală pentru noul antrenor principal al echipei, Cristian Todea, căruia i se alătură în stafful tehnic Sorin Botiș, Cristian Păcurar. Suntem convinşi că în acest moment o decizie ”de suflet” este soluția potrivită pentru clubul nostru și ne va ajuta să readucem normalitatea din punctul de  vedere al rezultatelor sportive.  Ne bazăm pe antrenori  dedicați total UTA -ei.

  Îi rugăm pe suporterii noştri să stea liniştiţi: UTA este un club stabil financiar, cu datorii zero, în partneriat cu autorităţile publice locale şi cu sponsori importanţi cărora le mulţumim şi pe această cale pentru sprijin.

  Nu dăm niciodată înapoi!”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.