sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Zboruri suspendate spre și dinspre Marea Britanie! S-a descoperit o nouă tulpină de coronavirus

  de Special Arad | 20 decembrie 2020, 7:34 PM | Internaţional | Naţional | Recomandările editorilor

  3

  România a blocat zborurile cu Marea Britanie după identificarea unei noi tulpini de coronavirus care circulă în Regatul Unit. Conform experţilor noua variantă a coronavirusului este mult mai contagioasă, dar încă nu se ştie dacă formele de COVID-19 pe care le provoacă sunt mai grave.

  Persoanele care vin din Marea Britanie vor fi plasate în carantină, începând din 21 decembrie. Până acum, Marea Britanie nu se află pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, astfel că persoanele care vin de acolo nu sunt obligate să stea în carantină pentru 14 zile.

  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

  Art. 1

  (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

  (2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

  Art. 2

  Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepţia zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

  Art. 3

  Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

  Statele europene, tot mai îngrijorate cu privire la noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 Olanda şi Belgia au anunţat deja că blochează zborurile dinspre Marea Britanie. Concret, Olanda interzice zborurile din Marea Britanie cel puţin pentru restul anului, în tentativa de a se asigura că noua tulpină a coronavirusului nu va ajunge pe teritoriul său, relatează AP.

  Citește mai multe detalii cu click aici

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Să ne explice distinșii INCOMPETENȚI de la „putere”, ce rost are Art.2, dacă ai deja Art.1. Țările care au suspendat zborurile, cel puțin două-trei pe care eu le cunosc, nu au „metoda” carantinei de 14 zile și atunci suspendarea zborurilor are logică. Așa …?!
   .
   Mare parte din românii de pe insule, vor venii cu mașina. Dacă ați suspendat zborurile, le-ați tăiat doar o cale de acces. Tulpina britanică va ajunge la mesele de crăciun de pe aici, pe căile rutiere. Ce ve-ți face? Închideți vămile?

   0 voturi
   +1
   -1
  2. NIMENI nu mai dă doi bani pe căcaturile astea mincinoase care au stors atâția bani de pe tot globul! Dar poate – dacă tot se roagă gunoaiele globaliste și masonice să apară vreun virus cu adevărat ucigaș – atunci să li se împlinească dorința și să-i macine în iad! Adevăratele infecții sunt aceste putregaiuri cu putere financiară, decidenții planetei care fac ce vor cu marionetele din cârpe, președinții de țară! Nu va ieși cum vor ei! Cine sapă groapa altuia cade întotdeauna el în ea!

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.