vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UE va prezenta în martie propunerea de pașaport digital de vaccinare

  de Special Arad | 1 martie 2021, 12:18 PM | Internaţional

  0

  Comisia Europeană va prezenta luna aceasta o propunere pentru crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul Uniunii Europene, a declarat luni șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

  În privința întrebării despre cum ar putea arăta pașaportul verde digital: vom înainta o propunere legislativă în martie”, a declarat ea într-o conferință cu parlamentari conservatori germani.

  Liderii UE reuniți joi într-un summit virtual, au discutat despre realizarea unor pașapoarte de vaccinare pentru cetăţenii statelor membre care s-au imunizat împotriva Covid-19. Statele care sunt dependente de turism doresc adoptarea accelerată a unui astfel de document pentru a-şi salva sezonul estival. De asemenea, în urma dezbaterilor, liderii UE au decis să mențină restricțiile asupra vieții publice și a liberei circulații, în contextul în care statele membre încearcă să controleze apariția noilor variante de coronavirus care ar putea opri revenirea economică planificată.

  Liderii țărilor UE, păreri împărțite în privința pașaportului digital de vaccinare

  Deși cancelarul german Angela Merkel a declarat că toate statele membre au fost de acord că UE are nevoie de un pașaport de vaccinare, sunt și state care au păreri împărțite. Conform sursei citate, în timp ce Austria, Grecia, Italia, Spania și Bulgaria susțin ideea unui pașaport de vaccinare, alte state membre, precum Franţa şi Germania, sunt rezervate cu privire la acordarea unor beneficii persoanelor vaccinate anti-COVID-19, mai ales că procentul persoanelor vaccinate în UE este încă foarte redus şi s-ar crea discriminări.

  De asemenea, Belgia, Olanda și țara noastră și-au exprimat de asemenea reticențele cu privire la propunere.

  Sursă Digi24

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.