Studiu internațional. Ce impact are poluarea asupra mortalității Covid-19?

  de - | 27 octombrie 2020, 10:58 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Markus Distelrath, Pexels.com)

  O medie de circa 15% din toate decesele legate de COVID-19 la nivel mondial „ar putea fi atribuită expunerii pe termen lung la poluarea atmosferică”, potrivit unui studiu internaţional publicat marţi, relatează dpa şi AFP, citate de Știrile ProTV.

  Studiul, publicat în revista de specialitate Cardiovascular Research, urmăreşte să evalueze proporţia în care această poluare, deja la originea unor decese premature, ar putea influenţa şi mortalitatea provocată de COVID-19.

  Această proporţie ar fi în jur de 19% în Europa, de 17% în America de Nord, de circa 27% în Asia de Est, potrivit estimărilor profesorului Jos Lelievel de la Institutul de chimie Max Planck din Mainz (Germania) şi ale colegilor săi.

  Expunerea pe termen lung la poluarea atmosferică ar fi contribuit de asemenea la 29% din decesele cauzate de COVID-19 în Republica Cehă, 27% în China, 26% în Germania, 22% în Elveţia, 21% în Belgia, 19% în Olanda, 18% în Franţa, 15% în Italia, 14% în Marea Britanie, 12% în Brazilia, 11% în Portugalia, 9% în Spania, 6% în Israel, 3% în Australia şi doar 1% în Noua Zeelandă.

  Cercetătorii au folosit date epidemiologice anterior colectate din Statele Unite şi China privind poluarea aerului şi COVID-19 şi privind SARS din 2003, o boală similară cu cea provocată de noul coronavirus.

  Citește continuarea pe stirileprotv.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.