Simion Apreutese, CEO International Alexander Holding: O nouă lume, aceiași oameni!

  de | 19 aprilie 2020, 6:06 PM | Contributors | Opinii

  0

  Cum să definești o asemenea perioadă? Cum să o poți compara cu ceva, când nu am mai trăit așa ceva? Din ce perspectivă să privești? Ca om, în primul rând?! Responsabil pentru siguranța celor dragi?! Apoi ca om de afaceri responsabil pentru siguranța și stabilitatea angajaților!? Ca cetățean al acestei lumi globalizate în care fiecare gest mărunt al fiecăruia dintre noi se propagă asupra tuturor mai mult decât credem și decât am putut realiza vreodată?

  Trăim vremuri în care ne dăm seama cât de fragil și de efemer poate fi totul. În care status quo-uri pe care le credeam de neclintit s-a dovedit că pot fi schimbate total în câteva momente!

  Am început cu o criză sanitară fără precedent, la care nu am știut cum să răspundem și am privit-o fără reacție cum se extinde din China pe tot globul.

  Am așteptat pasivi să ajungă în Europa și America pentru a se lua primele măsuri concrete prin martie, când trebuiau luate din ianuarie! De parcă globalizarea ar fi fost valabilă doar pentru alții, nu și pentru noi, și nu avea cum să ne ajungă pandemia!

  A urmat apoi: Panica generalizată care a dus la o criză umanitară; Familii izolate și despărțite brusc, categorii de vârstă înaintată, cărora la început li se spunea că sunt mai expuse decât altele și se punea o mare presiune pe ele, fără ca cineva să se gândească real cum aceștia vor suporta izolarea; Greutatea și presiunea puse pe sistemul sanitar și de interne; Măsuri luate de fiecare stat separat în funcție de interese proprii și putere financiară; Crizei sanitare și umanitare i-a urmat criza economică; Închiderea în totalitate a multor sectoare economice; Oameni cu veniturile reduse sau disponibilizați; Oameni care peste noapte au realizat că pe lângă problemele crizei sanitare și umanitare vor fi obligați să facă față și noii crize economice și financiare care va veni!

  Suntem, în momentul de față, exact în mijlocul acestor crize. Așa ceva probabil că doar în perioada războaielor mondiale a mai fost! Este clar că lumea nu va mai fi la fel de-acum înainte. Totul se va schimba!

  Am avut parte de multe decade de liniște și prosperitate, presărate cu crize financiare datorate, de multe ori, tot nouă, care am împins sistemul la maxim, crize care însă nu se compară cu ce este acum și cu ce va urma în anii următori.

  Dacă acum experimentăm izolarea și singurătatea, doar de noi o să depindă în viitor să nu mai trecem prin aceste momente de așa zisă distanțare socială.

  Viitorul trebuie să sune bine, vorba unui reclame, dar împreună, nu separați, nu izolați!

  Trăim în paralel o nouă revoluție industrială, cea a nanotehnologiei, care tocmai și-a scos „oficial” certificatul de naștere din mijlocul acestor crize și își va pune amprenta decisiv asupra noastră și a generațiilor viitoare. Să sperăm că unii nu se vor mai juca de-a Dumnezeu cu aceste tehnologii și vor putea preveni ceea ce s-a întâmplat acum în Wuhan. Sau nu vor mai lăsa să scape asemenea viruși…

  Am scris aceste rânduri sâmbăta, de Paști, ocazie cu care permiteți-mi să vă doresc tuturor celor care citiți „Sărbători fericite”!

   

  Simion Apreutese
  CEO International Alexander Holding

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.