Șefa FMI anunță că economia mondială a intrat în recesiune. Ar fi nevoie de 2.500 miliarde de dolari pentru redresare

  de Special Arad | 28 March 2020, 5:27 PM | Internaţional

  0

  (foto: IMF / Facebook)

  „Este clar” că economia mondială a intrat în recesiune, o consecinţă a pandemiei noului coronavirus care se răspândeşte în lume, a apreciat vineri directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI) Kristalina Georgieva, relatează AFP.

  Georgieva estimează că recesiunea va fi „mai degrabă profundă” în 2020. În schimb, ea se aşteaptă în continuare o relansare economică în 2021, cu condiţia ca guvernele să ia măsuri adecvate şi „coordonate”. Ea subliniază totodată asupra unei importante nevoi de finanţare a ţărilor emergente şi avansează în acest sens suma de 2.500 de miliarde de dolari.

  sursa: adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.