Orban: Liber la pescuit şi vânătoare din 15 mai

  de Special Arad | 6 mai 2020, 8:32 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  În timp ce majoritatea populaţiei se întreabă încă unde şi sub ce motive va avea voie să se deplaseze începând cu data de 15 mai, premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că nu vom avea voie să părăsim localitatea fără un motiv întemeiat, notând în acelaşi timp că pescuitul şi vânătoarea vor fi permise, scrie Adevărul.

  „În interiorul localităţii va exista libertate deplină de circulaţie. Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localităţii. Deocamdată am stabilit că vor fi permise deplasările şi în afara localităţii, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, care în momentul în care le vom hotărî, le vom prezenta public”, a afirmat Ludovic Orban, într-o declaraţie de presă susţinută în Piaţa Victoriei. Acesta a explicat că încă nu s-a luat o decizie în privinţa păstrării declaraţiei pe proprie răspundere, pentru ieşirea din localitate, însă a notat faptul că pescuitul şi vânătoarea vor fi printre activităţile permise începând cu 15 mai.

  „Este important să se dea drumul la vânătoare. Sunt două motive puternice care determină necesitatea reluării vânătorii. Pe de o parte, răspândirea pestei porcinei africane. Este evidentă necesitatea eliminării populaţiilor de mistreţi şi pentru protejarea culturilor agricole pentru că mistreţii intră frecvent pe culturile agricole, care şi aşa sunt afectate de seceta care a lovit România”, a mai spus premierul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.