vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Notele Bătrânei Doamne! UTA – Gaz Metan 0-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

    de Lucian Dănilă | 24 ianuarie 2022, 11:55 AM | Sport

    0

    Situația stă să explodeze la UTA după înfrângerea cu Gaz Metan. După opt meciuri fără victorie înainte de intrarea în pauza de iarnă, arădenii aveau toate motivele să se gândească la un început de an bun pentru Bătrâna Doamnă.

    UTA avea în față un adversar pe care l-a învins chiar pe terenul ei după un meci în care a dominat copios, iar în această perioadă Gaz Metan trece prin mari probleme de ordin organizatoric, financiar și la nivel de lot. Pauza de iarnă a fost una liniștită la Arad, iar la capitolul achiziții, teoretic, UTA s-a acoperit acolo unde o durea mai tare, la nivel ofensiv, renunțând și la câțiva dintre jucătorii care au dezamăgit pe finalul de an 2021, Hora și Antal, dar și la cei folosiți mai puțin sau chiar deloc, Bustea, Ilie, Tomozei sau Tudor Călin.

    Ceea ce am văzut pe teren a fost același film din finalul anului trecut, dar cu câțiva actori noi. UTA a dominat autoritar prima repriză, dar ratările au fost din nou uriașe. De data aceasta, cei care au ratat au fost Vukcevic și Dangubic, dar și Miculescu sau Ubbink. Balint a folosit o formulă ofensivă, cu Dangubic în spatele lui Leukzemis și Ubbink coborât puțin în linia mediană, acolo de unde a lipsit, surprinzător, Passaglia. În cazul lui Passaglia surpriza nu este atât lipsa sa cât motivul lipsei sale, argentinianul având unele probleme legate de contract, inexplicabil cumva pentru acest moment al campionatului.

    Cu un scor alb la pauză, nimeni nu a intrat în panică pentru că filmul jocului ne ducea cu gândul că se termină cu „happy end”. Din păcate, scenariul a fost „horror”. Vlad Morar, un „ex”, a taxat echipa arădeană la câteva minute după ce tot el a avut o șansă uriașă de a marca. Atacurile precipitate ce au urmat la poarta lui Vâlceanu nu au mai adus nimic, Gaz Metan fiind foarte bine organizată defensiv, ceea ce ne și așteptam având în vedere că e antrenată de Ilie Poenaru. UTA a pierdut un nou meci „acasă” și inevitabil ne aducem aminte de sezonul trecut când aici câștigau mai toți. Finalul a fost unul tensionat, cu Gyuszi Balint huiduit și înjurat de mulți dintre cei aflați pe stadion, la fel și impresarul Bogdan Apostu. Sunt nouă meciuri fără victorie, doar 4 puncte câștigate din ultimele 27 puse în joc și doar două goluri marcate într-un timp de 810 minute…

    Play-off-ul nu mai este nici la nivel de fata morgana, deși, teoretic, șanse ar mai fi. Urmează examenul Rapid, un examen care fie aduce liniștea, fie adâncește și mai mult criza prin care trece clubul la nivel sportiv, dar și la nivel de staff tehnic, asta după ce Gyuszi Balint se pare că a intenționat aseară să demisioneze, dar a fost oprit din acest drum de Alexandru Meszar. Pentru prima dată de la sosirea sa la Arad, Balint și-a pierdut sprijinul suporterilor, iar acest lucru l-a făcut cel mai mult să se gândească să renunțe.

    NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

    Florin Iacob – 5 – A șomat aproape întreg jocul și a fost învins la unicul șut pe poartă al adversarilor. Reușita lui Vlad Morar, însă, nu-i poate fi imputată căpitanului Bătrânei doamne, fiind un șut din voleu, foarte bine plasat, șut care a trecut pe sub fundașul Alexandru Benga.

    Marko Vukcevic – 4 – Excesiv de nervos, a încasat un cartonaș galben încă din startul jocului și asta i-a și atras înlocuirea la pauză. S-a complicat în multe driblinguri inutile și a ratat nepermis de ușor cea mai mare ocazie a arădenilor, atunci când a trimis cu exteriorul în pieptul lui Vâlceanu din poziție de singur cu acesta.

    Rolandas Baravykas – 4 – Intrat la pauză în locul lui Vukcevic, lituanianul a părut că este în plus pe teren. Nu a adus nimic în plan ofensiv, iar pe fază defensivă s-a complicat de câteva ori, faze la care Gaz Metan și-a creat ocazii foarte bune de a marca.

    Alexandru Benga – 5 – Joc discret al fundașului echipei arădene, care a suferit în ceea ce privește omogenitatea cu colegul său de linie, Constantin Dima.

    Constantin Dima – 4 – Debutant într-un meci oficial pentru UTA, Dima nu a adus nici viteza dorită de Balint în dezvoltarea jocului cu mingea plecată de la portar, dar a mai și avut câteva greșeli de plasament. A respins foarte slab și la faza golului, ceea ce l-a pus în poziție foarte bună pe Vlăduț Mora, care nu a mai ratat. Este adevărat că Morar trebuie să fie închis acolo fie de Benga, fie de unul dintre mijlocașii centrali.

    Evgheny Shlyakov – 5 – S-a zbătut mult, a arătat și agresivitate, ceea ce i-a și adus un cartonaș galben, dar din nou a suferit în plan ofensiv, acolo unde toate centrările sale au fost respinse ușor de fundașii echipei din Mediaș, sau reținute fără probleme de Vâlceanu, portarul echipei oaspete.

    Roger Junior – 6 – Deși contestat de unii pentru că a semnat deja cu CFR Cluj, brazilianul a făcut o risipă de efort extraordinară, fără a reuși să limpezească acțiunile ofensive pe care le iniția.

    Idriz Batha – 5 – Cu o viteză în minus comparativ cu același Idriz Batha din startul campionatului, albanezul a avut un joc slab pe toate planurile, fiind depășit de multe ori la centrul terenului, iar în jumătatea adversă s-a limitat în pase la primul coechipier sau un șut care s-a apropiat mai mult de linia de margine decât de linia din spatele terenului.

    Desley Ubbink – 5 – A făcut multe jocuri bune în poziția în care a evoluat aseară, dar ieri nu a mai reușit să coordoneze acțiunile ofensive ale echipei sale așa cum s-a întâmplat la meciurile cu Rapid, Craiova sau FCSB, ca să dăm doar câteva exemple. În repriza secundă a dispărut foarte mult din joc.

    David Miculescu – 6 – Alături de Dangubic a fost cel mai periculos jucător al arădenilor. A reușit câteva acțiuni de efect, cu driblinguri foarte spectaculoase, dar ca și la multe alte meciuri a suferit din punct de vedere al eficienței.

    Filip Dangubic – 6 – A făcut o primă repriză bună, cu mingi bune pentru coechipieri, așa cum a fost la faza în care a centrat pentru Miculescu, dar și cu apariții foarte bune din linia a doua, așa cum s-a întâmplat la ratarea sa din minutul 21, atunci când a șutat din voleu din interiorul careului dar Vâlceanu a respins, sau chiar la golul anulat, o reușită magnifică, cu un șut în vinclu, anulată însă pentru poziția de offside al lui Leukzemis.

    Dumitru Cardoso – 5 – Mulți au așteptat debutul lui Cardoso, jucător care așteptam să aducă sclipirea în jocul Bătrânei Doamne. Era greu, însă, să se întâmple așa ceva după doar câteva zile de antrenamente împreună cu echipa. A încercat câteva acțiuni individuale, dar toate s-au oprit în barajul defensiv al foștilor săi coechipieri de la Gaz Metan.

    Karolis Laukzemis – 6 – Din punct de vedere al implicării, a fost un joc destul de bun al noului atacant al Bătrânei Doamne. A luptat foarte bine cu Yuri, puternicul fundaș al celor de la Gaz, a creat spații pentru coechipieri și a reușit o pasă excelentă pentru Vukcevic atunci când muntenegreanul a ratat singur cu portarul. Randamentul său a scăzut dramatic în partea secundă a partidei.

    Easton Ongaro – 4 – A jucat puțin, ceva mai mult de un sfert de oră, timp în care s-a remarcat doar cu o lovitură de cap mult peste poarta lui Vâlceanu. A pierdut aproape toate duelurile în care a fost implicat și nu a adus plusul dorit, având în vedere înălțimea sa.

    Gyuszi Balint – 5 – A ales o variantă ultraofensivă, cu Dangubic în spatele lui Leukzemis, cu Ubbink coborât la centrul terenului, cu Miculescu și Roger mereu în preajma careului advers, cu Vukcevic și Shlyakov în benzi, iar acest lucru s-a văzut în prima parte, una dominată autoritar de echipa pe care o pregătește. Din păcate, Balint este o victimă a ratărilor elevilor săi, ratări multe și exasperante. În partea secundă, Balint nu a mai avut reacție, a înlocuit post pe post și a fost învins de un Ilie Poenaru care s-a dovedit mult mai pragmatic. A recurs la doar trei schimbări deși în ultima jumătate de oră majoritatea jucătorilor păreau a fi „de înlocuit”.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.